Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
dzień wyścigowy
Autor Wiadomość
tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-06-28, 17:40   

28czer2020
g7
Wasiutow (Awrat, 20 za 10, faw) ścigał się z Basalah pod uczennicą Pawlak, w tych samych barwqach Al Khalediah, przy tempie 31,5.
I co się stało z tą Awrat? Stary dżok a głupi.
Fajny moment, kiedy Reznikov (Cesio) blisko słupa rozgląda sie wokół, gdzie jest reszta. Cesio dwa razy prowadził i zwalniał, teraz po tyle, a na prostej jak Pegaz.
dodane
Wyścigi nie tylko ze starych dżoków potrafią zrobić głupka. Znacznie częściej ze starych graczy.

g8/ kat.2 1400
Caresser (FR), 54 za 10, w formie, obronił zwycięstwo w celowniku, o łeb przed Windsor Beachem (IRE). Mura nie dał się Mazurowi.

dodane
Wczoraj i dziś już bez maseczek.
Publiczność z wstępem drugi weekend, bez trybuny I, na oko ze sto osób.
Zamknięta przestrzeń przed trybuną I (dlaczego?). Wejście nadal z e-biletami.

Dorpat
Dżokej

Wysłany: 2020-07-02, 23:55   

Nagrody Soliny i Iwna oraz gonitwa amazonek i dwulatków w TVP Sport:
https://sport.tvp.pl/48712884/wyscigi-konne-sluzewiec-2020-transmisja-na-zywo-online-stream

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-07-04, 14:24   

Slu/4lip2020
14:15, 15 minut przed pierwszą gonitwą, studio slu/tv: niestety jest Tomasz Jasina.
Razem z nim Robert Zieliński, zapowiada transmisję z Derby w Anglii.
Obaj w tych samych, co poprzednio dżinsach-wyciruchach, na tych szerokich, trzyosobowych kanapach, wymagających przecież jakiejś kultury ubioru. Obaj pogarbieni. AnnoMario Sobierajska! Wracaj!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-07-04, 15:02   

4lip2020
g1
-Ależ emocje mieliśmy do samego końca - Maciej R. (torsluzewiec.pl. trafonline.pl) nie wierzy, milczy, widzimy powtórkę w zwolnionym tempie. - ... i chyba Atman jest pierwszy - te dodane "chyba" wskazuje, że nadal nie wierzy, w co się stało, ale przecież i człowiek z zaćmą musi zobaczyć, że Atman wygrał (o szyję). Cisza, jakby prąd mu odcięło, cisza, nie ma Macieja R., nie wiadomo, co z nim się stało.
No cóż, Atman popsuł septymę, bo pokonany w ostatniej chwili Crazy Bull był bankiem.
Przełączam na transmisję Slu/tv, widzę, że już siedzą na tych studyjnych kanapach i Roberto mówi o Derby w Anglii, Jasina słucha i czuję, jakby po chińsku Roberto mówił do niego.
Już pierwsza gonitwa ich nie obchodzi, a przecież - popatrzymy, kto jest trenerem Atmana? Bolesław Mazurek! Ulubieniec publiczności w latach siedemdziesiątych, wówczas zacięty w walce młody dżokej, jeżdżący do przodu, później trener derbistki. Powinien być z nim wywiad, po gonitwie, z mobilnej kamery, ale Roberto nadal nawija o Galileo, Colmoore itd.

dodane 19:06
Podobno Mazurek nie jest trenerem Atmana, tylko słupem, do sprawdzenia.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-07-04, 15:16   

Slu/4lip2020
g2/ araby trzylatki
Rewelacyjnie wypada Robert Zieliński (slu/tv/YouTube) w roli komentatora analizującego przebieg gonitwy od startu krótko po rozgrywce. Byle nie bał się mówić, co widzi.
Popis Mazura na Aliat. (wspomniany Mazurek wówczas był jak dziś Mazur). Wyścigi dla trzylatków czystej krwi arabskiej zamulają wiosenny program.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-07-04, 15:37   

Slu/4lip2020
g3/ dwulatki
Obsługa startmaszyny zachowuje się jak jacyś oprawcy, z punktu widzenia tych młodych koni.
Mosheen wyczołgał się i uciekł.
Maciej R. (Trafonline.pl) ekscytuje się tą ucieczką, zdaje dokładna relację z tego co widzi, jakby gadał do ślepych.
Dwadzieścia kilka minut zajęło doprowadzanie uciekiniera do startu.
Słaby wyścig. Prince of Lyra słabnie, Best Line (Srnec dla Plavaców) łatwo go wyprzedza w pół prostej, zmieniając wiele razy nogę. Paradise Hill (Mazur) po starcie stopniowo traci. Kompromitujący start dwulatka ze stajni Wyrzyka. To nie jest zaskoczenie, bo champion trenerów co roku przywozi surowe młode konie. I co mi zrobicie?
W totalizatorze porządek w pięciu koniach 4/6 z Best Line do faworyta mocno zagrany, z obniżoną wypłatą do 19 zł za 3 w puli 3944 zł. Zwycięstwo wycenione na 62 za 10, w puli 1192 zł.

Po tej gonitwie na kanapie (studio slutv) zasiada Witek Sudoł, siedzi też zgarbiony, jak poprzednik w tych samych dżinsach-wyciruchach.

Dorpat
Dżokej

Wysłany: 2020-07-05, 01:42   

O Bolku Mazurku, jego koniach, opowiedziałem sam z siebie, tylko tx nie słuchał i wybiórczo, stronniczo pisze. Pan Bolek nie bardzo chce mieć coś wspólnego z wyścigami, choćby go namawiać na udział w studio, i tak się zapewne nie zgodzi, bo nie lubi kamer, a ja jako jedyny obok Pana pomyślałem, żeby go przypomnieć i poopowiadałem o jego karierze, a tx mnie jeszcze za to skrytykował
Na tym wejściu jest o Mazurku od 28 min 30 s
https://www.facebook.com/...592164725006204
w tym wejściu opowiadam dużo o debiutach dwuletnich
https://www.facebook.com/...319605805704002
generalnie mam dość na ten moment polskich wyścigów i części ludzi z środowiska
jakieś dziwne przytyki, teksty kilku hejterów na Facebooku, piszących bzdury, albo kłamstwa na temat tego co było powiedziane
rozważam rezygnację z udziału w studiu Służewca, jestem tym już zmęczony psychicznie i fizycznie
starałem się mówić ciekawie i dla bywalców wyścigów i dla nowych osób, ale jeżeli ktoś woli banalne formułki, nie potrzebuje historii, ciekawostek, merytorycznych wiadmości, to proszę bardzo, niech inni zrobią to lepiej...

borsuk 
Starszy uczeń

Wysłany: 2020-07-05, 10:00   

tx napisał/a:
Slu/4lip2020
14:15, 15 minut przed pierwszą gonitwą, studio slu/tv: niestety jest Tomasz Jasina.
Razem z nim Robert Zieliński, zapowiada transmisję z Derby w Anglii.
Obaj w tych samych, co poprzednio dżinsach-wyciruchach, na tych szerokich, trzyosobowych kanapach, wymagających przecież jakiejś kultury ubioru. Obaj pogarbieni. AnnoMario Sobierajska! Wracaj!

Moim zdaniem niezwykle sympatyczna Anna Maria (takiej pisowni mnie uczono) nie jest niezastąpiona. Obaj panowie znakomicie sprawdzili się w swoich rolach, a sprawa stroju jest zupełnie drugorzędna. Najważniejsze co się mówi i jak się mówi, a tak długie występy przed kamerą wymagają żelaznej kondycji, którą podziwiam.

emem
Starszy uczeń

Wysłany: 2020-07-05, 10:09   

Dorpat napisał/a:
O Bolku Mazurku, jego koniach, opowiedziałem sam z siebie, tylko tx nie słuchał i wybiórczo, stronniczo pisze. Pan Bolek nie bardzo chce mieć coś wspólnego z wyścigami, choćby go namawiać na udział w studio, i tak się zapewne nie zgodzi, bo nie lubi kamer, a ja jako jedyny obok Pana pomyślałem, żeby go przypomnieć i poopowiadałem o jego karierze, a tx mnie jeszcze za to skrytykował
Na tym wejściu jest o Mazurku od 28 min 30 s
https://www.facebook.com/...592164725006204
w tym wejściu opowiadam dużo o debiutach dwuletnich
https://www.facebook.com/...319605805704002
generalnie mam dość na ten moment polskich wyścigów i części ludzi z środowiska
jakieś dziwne przytyki, teksty kilku hejterów na Facebooku, piszących bzdury, albo kłamstwa na temat tego co było powiedziane
rozważam rezygnację z udziału w studiu Służewca, jestem tym już zmęczony psychicznie i fizycznie
starałem się mówić ciekawie i dla bywalców wyścigów i dla nowych osób, ale jeżeli ktoś woli banalne formułki, nie potrzebuje historii, ciekawostek, merytorycznych wiadmości, to proszę bardzo, niech inni zrobią to lepiej...

prosze sobie nie robić żartów i zostać na stanowisku, bo te opowieści o pochodzeniu konii oraz wynikach Derby czy innych gonitw z czasów x ,sypane z rękawa słucha się z wielką przyjemnośćią. ktokolwiek zajmuje Pana miejsce na kanapie, czyta program, a to każdy z nas potrafii. Może co poniektórych boili to ,że uświadamiaja sobie ,że myśląc " znam się na wyścigach" słuchając Pana okazuje się ,że nie wiedzą nic.
Dla mnie i pewnie dla wielu-kapitalna robota.
pozdrawiam

borsuk 
Starszy uczeń

Wysłany: 2020-07-05, 10:13   

Dorpat napisał/a:
...

Ja liczę, że Pana jeszcze nie raz zobaczę i usłyszę, a studio służewieckie to rewelacja po latach zupełnej wyścigowej posuchy.

Dorpat
Dżokej

Wysłany: 2020-07-05, 11:25   

Emem, Borsuk - dziękuję za miłe słowa i wsparcie. To ważne, że coś co się robi jest dla kogoś ciekawe, pożyteczne, ma sens. Na pewno wezmę pod uwagę te opinie przy podejmowaniu decyzji.
Dziś mnie nie będzie w studiu służewieckim, natomiast z Jarkiem Idzim komentujemy od 15.10 do 17 gonitwy z Anglii (transmisja na żywo na stronie internetowej TVP Sport), w tym Eclipse Stakes G1 z udziałem wybitnej Enable (dwa razy wygrała Łuk Triumfalny, w ubiegłym roku była druga, w październiku spróbuje jako pierwszy koń w historii wygrać Łuk po raz trzeci) i innych najlepszych 4-letnich i starszych koni w Europie.
Retransmisja najciekawszych gonitw w telewizji TVP Sport od 19.10 do 20.05.

ps. Borsuk - pamiętam takiego niezłego araba w latach 80-tych, po Etnografie od Bolandy, po świetnym El Paso. Był prawnukiem pięknej, zjawiskowej Bandoli, królowej Janowa Podlaskiego. Chyba Albin Rejek go trenował, człowiek, który był solą Służewca, ale już nie jestem pewien po latach (a może Buidens, Bielecki albo Pani Bodnar? starzy bywalcy pewnie pamiętają).

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2020-07-05, 11:52   

Dorpat nic nie pękaj - Polacy tacy są ....nie rezygnuj....bo jak sobie pomyślę ,kto cie może zastąpić to mnie ciarki niepokoju przechodzą....twoja wiedza ,miłość do koni i wyścigów są bezcenne.....liczymy na Ciebie :!: :mrgreen:

Issos
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2020-07-05, 14:36   

Komentarzy Dorpata bardzo dobrze się słucha i z pewnością jest właściwą osobą na właściwym miejscu.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-07-05, 14:56   

Slu5lip2020/dw16
stan toru: 2.5, lekki, 28 stopni, wczoraj 3.0, lekko-elastyczny
Błąd w przygotowaniu bieżni, właściwie zaniechanie, z soboty na niedzielę, czuć świt organizator powinien nieco nawodnić bieżnię.
W 2019 roku o bieżne dbał pan Sołkowicz, fachowiec pracujący w TS od 2008 r. Dyrektor Nowacki pozbył go się pod błahym pretekstem na jesieni.

Dziś obserwuję tylko trafonline.pl, też TorSluzewiec.pl, gdzie u mnie jest lepszy obraz, ale bez glosu ze studia slu.tv (Jasina, Sudoł).
- Mają swoje metody - tylko tyle dziś usłyszałem ze studia i wyłączyłem. Witek Sudoł w dłuższym wywodzie tłumaczył w ten sposób brutalność obsługi wprowadzającej konie do startmaszymy, pod nadzorem startera Jasiukiewicza. Trzyletnia klacz arabska Golteriana odmówiła wejścia do startboksu i została wycofana. Wizerunek naszych wyścigów mocno cierpi, gdy widzi się, co dzieje się przed startem, bez właściwej reakcji choćby Komisji technicznej.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-07-05, 16:30   

Slu5lip22020
g2/ dla uczniów
Wiadomo, że Party Animal gorzej galopuje na twardej bieżni i tak też się stało. Na prostej traci akcję.
Nie obserwuję końcowej rozgrywki zbyt uważnie i nie wiem, z jakiego powodu jest protest. Po kilkunastu minutach spiker ogłosił, że Kt zmieniła kolejność koni, Sypnij Groszem (Pawlak) przesunięta na drugie miejsce, za Largo Forte. Protest złożyła upoważniona partnerka trenera Szymczuka.
Gdy Kt rozpatruje protest, nie pokazują powtórki, żeby każdy, kto chce, mógł na bieżąco wyrobić sobie zdanie, a to standard na Zachodzie.
- Prosimy nie wyrzucać biletów - tylko przypomina spiker Maciej R.

dodane wieczorem
wielbłąd Kt:
https://www.youtube.com/w...XB&index=3&t=0s
crossing bez przeszkadzania nie może stanowić podstawy do przesunięcia konia.
Altynbekov (Largo Forte, nr 3) za późno zareagował, choćby w porównaniu z Sabatbekovem (Raising Diva, nr 6);
nieetyczny protest.

Odpowiedz do tematu