Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
dzień wyścigowy
Autor Wiadomość
tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-05-16, 11:29   dzień wyścigowy

Dzień wyścigowy
Slu1/ 16maj2020
Zimno! 13 stopni, zimny wiatr z północnego zachodu.
Do tej pory nie podali stanu toru!

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2020-05-16, 11:39   

Transmisja na żywo w TVP Sport o godz.15.43
https://sport.tvp.pl/transmisje

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2020-05-16, 15:33   

Kiepsko z pulami za wygranie. W gonitwie V-tej, pula w ZW - 9 zł!!!
Na 10 min. przed gonitwą VI-tą - 108 zł w puli za czwórkę :(

https://www.trafonline.pl/ekonik/ogladaj-na-zywo

Master Bars
Dżokej

Wysłany: 2020-05-17, 04:39   

7 godzin z gadającą Sobierajską , tego nie można wytrzymać .

A tak robi się to w Niemczech

https://www.youtube.com/watch?v=4Tj2HNq8Ac4

https://wettstar-pferdewetten.de/

otto77
Uczeń

Wysłany: 2020-05-17, 08:25   

Nie rozumiem tego całego "zarządzania" wyścigami, zamiast brać najlepsze wzorce z USA, czy z Niemiec to u Nas taka amatorka jest realizowana. Przykład strony Traf na wyniki z poszczególnych gonitw w formie tekstowej czekamy aż wyścigi się skończą ok 1 godz po. :)

Lajkonik 
Starszy uczeń

Wysłany: 2020-05-17, 08:55   

Tam jest potrzebna kontrola! Kto ustala stawki? Na całym świecie jest: "Jeden"! I podstawową grą jest Zwycięstwo! U nas sztucznie robi się pulę po "Pięć"
. Po co?

Wyniki tak jak napisal "Otto" po godzinie, a obok pusta zakładka, gdzie można by było wpisać: nieoficjalne wyniki.
Ale to pikuś, bo na francuskie wyniki czeka się nieraz godzinę po wyścigu. DZIADKI I ANALFABECI KOMPUTEROWI. Przykro mi, że muszę tak pisać ale odkąd "trafonline" istnieje, to nie ma żadnych zmian na lepsze. Kto na taką żenadę pozwala?

Dorpat
Dżokej

Wysłany: 2020-05-18, 10:06   

Relacja z pierwszego dnia na Służewcu w TVP Sport
https://sport.tvp.pl/48047868/wyscigi-konne-sluzewiec-2020-otwarcie-sezonu-zapis-transmisji
Drugi dzień na Służewcu - gonitwy i studio
https://www.youtube.com/w...HSJXeY&index=10

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-05-18, 15:18   

Kiepsko z pulami na wygrane - pisze Kioto dwa dni temu (16 maja, 16:33), ale podaje pule w zakładach na wyścigi francuskie, równolegle przyjmowane przez Trafonline.pl. Rzeczywiści w tych polskich pulach francuskich uzbiera się czasem po kilkanaście złotych. Fakt, że nikt do tej pory nie sprostował zdziwienia Kioto (sądziła, że to polska pula na polskie wyścigi w dniu otwarcia sezonu), jak dla mnie jest jeszcze większym nieszczęściem, dotykającym polskie wyścigi. Nikogo tutaj to nie zdziwiło!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-05-18, 16:02   

Obserwowałem wyścigi na Slużewcu 16/17 maja poprzez Trafonline.pl i TorSluzewiec.pl.

Zanotowałem na marginesie:
Szydlik wzruszony! Przed pierwsza gonitwą dyrektor Nowacki żegna Andrzeja Szydlika. - Bez Pana głosu każdy miting nie będzie tym samym. Szydlik mówi, że zrezygnował już w lutym i jemu, jako pierwszemu przekazał swoja decyzję. Wzruszający moment!
Zadzwonił później kolega i mówi, że scenka nagrana wcześniej, bo Szydlika nie widział dziś.

Konie na padoku od 12:57, a wyścig o 13:00. Padok za krótko.
Dżokeje z maskami! Szatnia urządzona na parterze trybuny honorowej. Waga jak w poprzednim sezonie.
Bomba w górę o 13:05. Start 13:09, głos "Chmury", nie przedstawia się, pewnie sądzi, że wszyscy go znają.
Hcp Otwarcia: Delos wygrywa na orła. Szósta gra w dziesięciu koniach.
Wywiad z trenerem Delosa, starym Andrzejem Walickim, który sam stoi przed trybuna honorową. - Jak dobrze lecą na początku, to idzie łatwo, jak źle, to dwa miesiące trzeba czekać. Walicki prowadzi tutaj stajnię od 1969 r.
Bardzo szybki wyścig. Stan toru 3.2, ale z czasów znacznie szybszy.
- Właściciel (Jerzy Engel z rodziną) chce biegać duże wyścigi, ja też - mówi trener.
Wynik pierwszej gonitwy spiker podaje o 13:33. Czas 1:50,7 na 1800 m.
Okazuje się, że nie startował faworyt The Kid Bobby B. Trafonline do końca przyjmował na niego zakłady.
Później słuchałem trenera wycofanego konia, nie wyjaśnił, dlaczego koń nie startował, a prowadzący studio telewizyjne (z dwóch kanap) nie pytali.
Wypłaty totalizatora spiker podaje o 13:47.
Pule w pierwszej trafonline.pl: z/887 zł, p/4362 zł, t/2906 zł.

ciąg dalszy...

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-05-18, 16:34   

Slu16maj2020/c.d.
przed gonitwa drugą (araby, N. Skowronka):
Studio telewizyjne: dwie szykowne kanapy. Kobieta i mężczyzna, siedzą osobno. Kobieta zalotna, pięknie zrobiona. Mężczyzna uśmiecha się do kobiety. - Nic, tylko brać - przypomina mi się nieżyjący stary zbereźnik Prądzyński (zmarł w wieku 95 lat). Czerwień w części jej ubioru świdruje mój umysł. No, ale jesteśmy przecież w studio - upominam siebie.

Długo zapominam przełączyć Torsluzewiec.pl na Trafonline. Patrzę na zakłady i nie wierzę, nr 5 (Pontarion) 6 zł za 5, nr 6 (Shadwan) 18 za 5. Ale dziś nie nastawiam się na grę, za dużo wrażeń. Shadwan to bank, wygrywa pod Mazurem jak chce.
ciąg dalszy...

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-05-18, 17:06   

Slu16maj2020/
g.III: trzylatki, debiuty.
W kwincie w trzech koniach mam nr 8, L'Aquilla. Traf pokazuje zakłady nie wiedzieć czemu tylko pierwsze dziewięc w grze, tu jest 10 koni, czyli ostatnia gra. Wstawiłem, bo mam zaufanie do jej trenera. Otwieram wywiad z Maciejem Janikowskim, wielkim fachowcem, szukam klaczy, jest pięknie ukryta. W programie gonitw nie ma jej w "naszych typach", jak dla mnie to tylko zwiększa jej szanse. Padok: choć konie nie najlepiej pokazywane, widzę, że jest gotowa. Lubię ten dreszczyk, kiedy mam gotowego fuksa. No i ten moment, kiedy L'Aquilla pod Kabardowem rozpoczyna finisz...Czuję się bosko.
c.d...

morpheus 
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2020-05-18, 17:07   

dzięki Tx, jak zawsze w punkt ;)
jak dla mnie za mało koni było widać :evil: jakkolwiek pięknie i szykownie prezentowały się Panie i Panowie, nie były pokazywane konie, przed gonitwą na padoku, na forkentrze i po gonitwie, a jeszcze nie było ważenia dżokei :roll:
jakby jakaś nowa ekipa kamerująca została wrzucona na wyścigi :mrgreen:
konie panowie, konie są najważniejsze na wyścigach! a posłuchać ciekawych komentarzy zapraszanych gości można przecież w tle obrazu z końmi 8-)
dobrze że ruszyły, będzie lepiej
pozdrawiam

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-05-26, 23:02   

... i konie były (prawie) najważniejsze 23/24 w relacji live Torsluzewiec.pl, zgodnie z uwagą Morpheusa.
Na YouTube natomiast najważniejsza była nadal Anna Maria Sobierajska. Parafrazując słynną uwagę K., co zajrzałem do lodówki, to wypadała z niej AMS.
Standard w Trafonline.pl - strawny, choć i tu do poprawy.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-05-31, 15:20   

Slu/31maj2020
Nagroda Golejewka
Incepcja: całkowita utrata sił na prostej. Padok - lekka. Dobrze szła do prostej.
Roberto (w studiu tv): błąd Błażeja (Giedyka).

dodane 2 czerwca 2020: no cóż, po dwóch dniach czekania trochę jestem zawiedziony, że nikt nie sprostował tej błędnej opinii. Trudno winić dżokeja, jeśli koń przegrywa o 20 długości. Sądzę, że Roberto gdyby tyle nie gadał, byłby ostrożniejszy w ferowaniu wyroków. Fakt, że Giedyk pojechał po większym kole, ale przecież mnóstwo późniejszych zwycięzców własnie w ten sposób jest prowadzonych.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2020-06-06, 11:22   

Slu6czer2020
godzina 9 rano: Tor Sluzewiec nie podał stanu toru na dziś. A wczoraj dużo deszczu.
godzina 12: nadal brak info o stanie toru.

dodane
Zanim napisałem tę notkę miałem w głowie komentarz:
od 1980 r.: Gniazdowski, Michałowicz, ponownie Gniazdowski, Budny, Bacia, Przybyłowicz, Topolewski, Sondij (chyba, 2006,07), Bąkowski, Górska i teraz Nowacki, wszyscy dyrektorzy lub prezesi - co ich łączy? Za rządów (dodane: czasem i nierządów) każdego z nich, firma, którą zarządzali nigdy nie podała, jaki jest stan toru wcześniej niż na pół godziny przed pierwszą gonitwą w dniu wyścigowym.

dodane: 13:45 stan toru 3.6, temp. 23 (podał spiker, dziś Konrad Kraśny)
dodane wieczorem
Z analizy czasów bieżnia szybsza niż 3.6, z obliczeń o dwa punkty.

Odpowiedz do tematu