Anonymous pisze:Nie bardzo rozumiem niektóre zastrzeżenia. Według mnie największą zmianą na plus jest pokazywanie zakrętu z właściwej perspektywy, czyli praktycznie z góry. Dokładnie widać jak ustawione są konie i co się dzieje. Żałuję tylko, że realizator przełącza tę kamerę tak wcześnie, w zasadzie jeszcze przed wyjściem na prostą i wtedy widać konie od przodu i przez pierwsze 100 czy więcej metrów trudno się zorientować kto finiszuje, a kto odpada.
Jak dla mnie na zakręcie powinien być nie tylko plan z góry, ale też zbliżenia, żeby było widać kto już mocniej posyła, a który koń idzie w ręku.
Piknik służewiecki za sukces unany, ludzie stłoczeni na mniejszej powierzchni w obrazku lepiej wyglądali, przebierańców nie zabrakło, goście maści wszelakiej, "celebryci" na miarę naszych czasów w postaci np. przestępców i interes się kręci.
Ludzi było mniej niż w poprzednich latach na otwarciu, Derby i Wielkiej. Od kolejnych zwykłych dni wyścigowych czekają nas na Służewcu dołujące pustki na trybunach.
Wiadomo że przesadzam, I rozumiem że pare (dziesiąt? Set?) oglądających transmisje nie uzasadniało istnienia equitv w takiej formie, jednak graficznie calkiem fajnie to wyglądało, z kursami, paskiem z barwami itp. Inne pytanie: czy ktoś może orientuje się jak wyglądają bilety na zwykle dni wysicgowe? Na stronie toru chyba nic jeszcze nie ma
Inauguracja sezonu 2026 to chyba była w Lublinie a nie w Warszawie. Bo pierwszy i trzeci wyścig to były ewidentnie lubelskie gonitwy, jak w czasie wojny, z wypuszczeniem do przodu tych co mieli wygrać i wstrzymaniem koni faworyzowanych.
Dobry scenariusz to podstawa. Nie można przecież tego wszystkiego rzucić na ślepy los. Dobrze że som jeszcze w tem kraju ludzie potrafiący zadbać o porządek. I górę też.
Zamiast psioczyć proponuję zebrać się na odwagę i przekonać samych siebie, że po prostu nie mieścimy się w grupie docelowej tej imprezy. Ja tak zrobiłem i od razu mi lepiej.