|
Tower Racing Forum
|
Czy Trafnews.pl spełnia oczekiwania? |
Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2023-10-13, 13:08 Czy Trafnews.pl spełnia oczekiwania?
|
|
|
Moja poczta do wydawcy Trafnews.pl. Dominika Nowackiego, wysłana 13.10.23 na oficjalny adres:
Dominik.Nowacki@totalizator.pl
Witam,
Proszę o odpowiedź na pięć pytań pod 10- punktowym moim raportem, w formie faktów, jakich treści nie ma na Trafnews.pl i czy te treści powinny tam znaleźć się.
Oto ten raport, pod nim owe pięć pytań:
1) Nie ma informacji o puli nagród w gonitwach na Służewcu organizowanych przez Totalizator Sportowy, ani o przymiarkach do sezonu '24.
2) Nie ma informacji o podstawowych wskaźnikach dotyczących następnego sezonu '24, takich jak orientacyjna lub już ustalona liczba dni wyścigowych oraz liczba gonitw z podziałem na rasy.
3) Nie ma informacji, czy I kiedy zarządca zespołem torów na Służewcu zamierza urządzić całopogodową bieżnię treningową na torze roboczym.
4) Nie ma informacji o harmonogramie i zakresie niezbędnych remontów stajni wyścigowych.
5) Nie ma jakiejkolwiek informacji zachęcających właścicieli do kupna nowych koni.
6) Nie ma informacji o liczbie koni aktualnie zajmujących boksy w stajniach na Służewcu I przewidywanej liczbie koni przed następnym sezonem '24
7) Nie ma od dłuższego czasu informacji o stanie bieżni wyścigowej, wewnętrznej płotowej i przeznaczonej do kentrów oraz co robi się w zakresie utrzymania ich jakości.
8) Nie ma informacji o jakichkolwiek zamierzeniach Totalizatora Sportowego jako organizatora wyścigów i zarządcy zespołem torów na Służewcu.
9) Nie ma informacji o planach zarządu toru na Partynicach we Wrocławiu.
10) Nie ma informacji, jakie plany na sezon '24 ma zarząd toru w Sopocie.
Pytania do dyrektora zarządzającego zespołem torów, Dominika Nowackiego:
1) Czy wydawca Trafnews.pl dokonuje co jakiś czas przeglądu jego treści i czy przedstawia swoje wnioski w tej materii?
2) Czy wydawca zakazał Trafnews.pl szukania informacji na powyższe podstawowe pytania?
3) Czy wydawca Trafnews zakazał czegokolwiek Trafnews w zakresie publikowania informacji?
4) Czy wydawca Trafnews.pl uważa obecny skład osobowy Trafnews. pl za wystarczający i jakie zadania postawiono przed Trafnews.pl po objęciu funkcji redaktora naczelnego przez Roberta Zielińskiego?
5) Czy Trafnews.pl jest samodzielną redakcją w rozumieniu Prawa Prasowego?
Pozostaję z szacunkiem
Wiktor Lubicz
d.sprawozdawca wyścigowy |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2023-10-13, 15:39
|
|
|
Bardzo merytoryczne pytania. Czeka się na odpowiedź dyra. |
|
|
|
|
kostor
Dżokej
|
Wysłany: 2023-10-14, 17:33
|
|
|
Dodałbym jeszcze pytanie, czy w obliczu tego, że strona Trafnews od kilkunastu dni jest zainfekowana wirusami, możemy być spokojni o dane znajdujące się bazie Trafonline |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2023-10-14, 19:52
|
|
|
kostor napisał/a: | Dodałbym jeszcze pytanie, czy w obliczu tego, że strona Trafnews od kilkunastu dni jest zainfekowana wirusami, możemy być spokojni o dane znajdujące się bazie Trafonline |
TrafNews to strona nie związana z TrafOnline. Są na niej tylko teksty, nie ma żadnych danych. |
|
|
|
|
kostor
Dżokej
|
Wysłany: 2023-10-14, 21:25
|
|
|
Czy aby na pewno nie są na tych samych serwerach? To, że mają inny adres domeny nie znaczy, że nie znajdują się fizycznie na tym samym serwerze. Biorąc pod uwagę, że należą do tej samej firmy jest to wręcz bardzo prawdopodobne. Jeśli serwer jest zainfekowany, to jedno z drugim jak najbardziej może być powiązane. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2023-10-15, 08:18
|
|
|
kostor napisał/a: | Czy aby na pewno nie są na tych samych serwerach? To, że mają inny adres domeny nie znaczy, że nie znajdują się fizycznie na tym samym serwerze. Biorąc pod uwagę, że należą do tej samej firmy jest to wręcz bardzo prawdopodobne. Jeśli serwer jest zainfekowany, to jedno z drugim jak najbardziej może być powiązane. |
Jest to możliwe. A co się dzieje z TrafNews? Skąd przypuszczenie że tam jest jakiś wirus? |
|
|
|
|
Alef
Praktykant dżokejski
|
Wysłany: 2023-10-15, 13:20
|
|
|
Anonymous napisał/a: | kostor napisał/a: | Czy aby na pewno nie są na tych samych serwerach? To, że mają inny adres domeny nie znaczy, że nie znajdują się fizycznie na tym samym serwerze. Biorąc pod uwagę, że należą do tej samej firmy jest to wręcz bardzo prawdopodobne. Jeśli serwer jest zainfekowany, to jedno z drugim jak najbardziej może być powiązane. |
Jest to możliwe. A co się dzieje z TrafNews? Skąd przypuszczenie że tam jest jakiś wirus? |
Skąd przypuszczenie o wirusie na Trafnews ?
Oto dowód. Kilkanaście dni temu mój komputer zablokował w/wym stronę, informując, że cytuję "osłona www wykryła szereg złośliwych elementów, które mogą próbować zainstalować na Twoim komputerze szkodliwe programy".
Natomiast strona traf online (kiedy wchodzę na nią bezpośrednio) jak dotychczas jest ok. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2023-10-15, 14:07
|
|
|
Alef napisał/a: | Anonymous napisał/a: | kostor napisał/a: | Czy aby na pewno nie są na tych samych serwerach? To, że mają inny adres domeny nie znaczy, że nie znajdują się fizycznie na tym samym serwerze. Biorąc pod uwagę, że należą do tej samej firmy jest to wręcz bardzo prawdopodobne. Jeśli serwer jest zainfekowany, to jedno z drugim jak najbardziej może być powiązane. |
Skąd przypuszczenie o wirusie na Trafnews ?
Oto dowód. Kilkanaście dni temu mój komputer zablokował w/wym stronę, informując, że cytuję "osłona www wykryła szereg złośliwych elementów, które mogą próbować zainstalować na Twoim komputerze szkodliwe programy".
Natomiast strona traf online (kiedy wchodzę na nią bezpośrednio) jak dotychczas jest ok. |
TrafNews i wirus. Dobre. Po co tam jakiś wirus? Puknijcie się w czoło. |
|
|
|
|
kostor
Dżokej
|
Wysłany: 2023-10-16, 07:55
|
|
|
Anonymous napisał/a: | kostor napisał/a: | Czy aby na pewno nie są na tych samych serwerach? To, że mają inny adres domeny nie znaczy, że nie znajdują się fizycznie na tym samym serwerze. Biorąc pod uwagę, że należą do tej samej firmy jest to wręcz bardzo prawdopodobne. Jeśli serwer jest zainfekowany, to jedno z drugim jak najbardziej może być powiązane. |
Co najmniej 2 programy antywirusowe - Avast i Eset blokują dostęp do strony i to bez możliwości dodania wyjątku. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2023-10-16, 13:37
|
|
|
kostor napisał/a: | Anonymous napisał/a: | kostor napisał/a: | Czy aby na pewno nie są na tych samych serwerach? To, że mają inny adres domeny nie znaczy, że nie znajdują się fizycznie na tym samym serwerze. Biorąc pod uwagę, że należą do tej samej firmy jest to wręcz bardzo prawdopodobne. Jeśli serwer jest zainfekowany, to jedno z drugim jak najbardziej może być powiązane. |
Co najmniej 2 programy antywirusowe - Avast i Eset blokują dostęp do strony i to bez możliwości dodania wyjątku. |
I tego niby wirusa nie możesz na swoim komputerze „zabić”? |
|
|
|
|
kostor
Dżokej
|
Wysłany: 2023-10-16, 22:34
|
|
|
Nie chodzi o to, czy mogę go zabić czy nie? Oczywiście, że z poziomu komputera użytkownika nie da się usunąć wirusa z serwera firmy. Ja mogę tylko nie wchodzić na tę stronę, o co zresztą dba mój antywirus uniemożliwiając mi to. Przede wszystkim jednak chodzi o to, że firma, która zarządza grą a co za tym idzie naszymi bardzo wrażliwymi danymi, nie potrafi zadbać o bezpieczeństwo swoich serwerów. Nie liczę na to, że to zrozumiesz, bo Twoje odpowiedzi sugerują zerową wiedzę na temat cyber-bezpieczeństwa. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2023-10-18, 08:55
|
|
|
kostor napisał/a: | Nie chodzi o to, czy mogę go zabić czy nie? Oczywiście, że z poziomu komputera użytkownika nie da się usunąć wirusa z serwera firmy. Ja mogę tylko nie wchodzić na tę stronę, o co zresztą dba mój antywirus uniemożliwiając mi to. Przede wszystkim jednak chodzi o to, że firma, która zarządza grą a co za tym idzie naszymi bardzo wrażliwymi danymi, nie potrafi zadbać o bezpieczeństwo swoich serwerów. Nie liczę na to, że to zrozumiesz, bo Twoje odpowiedzi sugerują zerową wiedzę na temat cyber-bezpieczeństwa. |
Nie mam wiedzy na temat wirusów na serwerach. Fakt. Znam się tylko na tych ludzkich. Są gorsze, nie ma programów antywirusowych dla ludzi. Skoro Traf to Totalizator a Totalizator to Totalizator to jak to możliwe że mają tego wirusa na tym serwerze? Może nie wiedzą i należy do nich o tym napisać? Napisałeś? |
|
|
|
|
borsuk
Starszy uczeń
|
Wysłany: 2023-10-18, 09:22
|
|
|
kostor napisał/a: |
Raport programu Safe Web Nortona:
"PRZESTROGA! W witrynach z oceną „Uwaga” może znajdować się niewielka liczba zagrożeń lub elementów zakłócających, ale nie są one na tyle niebezpieczne, aby uzyskać czerwony status „Ostrzeżenia”. Przede wszystkim ostrożność.
Ocena Norton to wynik z zautomatyzowanego systemu analizy firmy NortonLifeLock."
Dodam jeszcze, że Norton blokował kiedyś moją własną stronę WWW, mimo, że cała jej zawarość testowana tym samym Nortonem nie zawierała żadnych wirusów ani ostrzeżeń. |
|
|
|
|
kostor
Dżokej
|
Wysłany: 2023-10-18, 21:31
|
|
|
Najwyraźniej nasza dyskusja tu miała jednak sens. Strona nie jest już blokowana, czyli zrobili z tym w końcu porządek. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2023-10-18, 22:48
|
|
|
kostor napisał/a: | Najwyraźniej nasza dyskusja tu miała jednak sens. Strona nie jest już blokowana, czyli zrobili z tym w końcu porządek. |
Udało mi się zabić tego wirusa na moim komputerze i przestał zagrażać innym. To proste. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9
|