uwagi moderatorów |
Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-02, 13:00 uwagi moderatorów
|
|
|
Będziemy tu zamieszczać własne uwagi, dla poprawy forum Tower-Racing. |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-02, 13:02
|
|
|
Do Koniofana:
Zwracam uwagę, że nazywanie sprawozdawcy Torsluzewiec. pl "redaktorkiem" jest nieprzyzwoite. Redaktor Z. bo o nim mowa jest sprawozdawcą wyścigowym nieprzerwanie od 40 lat; był też, a może przede wszystkim znakomitym dziennikarzem sportowym, kierownikiem działu sportowego w "Życiu Warszawy" w latach dziewiędziesiątych i spod jego ręki wyszło kilku wziętych później dziennikarzy sportowych. Małością jest nazywanie go "redaktorkiem".
L. |
|
|
|
|
Kioto
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-02, 13:13
|
|
|
W tej samej kwestii zwróciłam się do Koniofana w temacie Komisja Techniczna - kontrowersje.
Prośba do Koniofana by zapoznał się z zamieszczonym tam tekstem. |
|
|
|
|
Koniofan
Dżokej Koniofan
|
Wysłany: 2019-07-02, 19:10
|
|
|
Uwagi przyjąłem do wiadomości..... jednak doskonale znając redaktora Z. oraz jego zasługi i drogę zawodową (tx nie musi mi nic wyjaśniać) ,biorąc pod uwagę aktualne usytuowanie zawodowe w/w redaktora i funkcję jaką pełni, uważam ,że mam prawo do zdrobnienia ,jakiego użyłem, jako wyrażenie ironiczne
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zdrobnienie
Gdybym użył np. słowa pismak lub dziennikarzyna, to było by nieładnie.Uważam ,że przesadzacie z tą źle pojętą poprawnością.
Na koniec pytam: jaki kij mam połknąć dębowy ,a może twardszy mahoniowy lub jeszcze z twardszego drzewa egzotycznego. Więcej luzu na tym forum nie zaszkodzi ...zasłyszane na wyścigach " ty mnie nie rusz ,ja kapelusz", a jakieś kabarety oglądacie ,sztywniaki ?
Poważnie -zmuszacie mnie i forumowiczów ,by już dwu lub trzykrotnie ważyć każde słówko .Czy tu pisząc coś trzeba być prof. Miodkiem, czy tu może trzeba mieć doktorat z polonistyki ....może jednak jest to forum dla zwykłych ludzi, wyścigowców i koniarzy ,którzy i zakląć potrafią |
_________________ Koniofan
|
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-02, 23:38
|
|
|
Do Koniofana,
jak pisze "doskonale zna redaktora Z.", rzecz w tym, że redaktor Z. nie zna Koniofana, atakującego w tej sytuacji jakby zza węgła. Chodzi nie tylko o tego "redaktorka", w swoim tekście użył innych niepotrzebnych słów. Oprócz ważenia, dobrze byłoby w tekstach zadbać o właściwą interpunkcję i odstępy między znakami, przeczytać tekst jeszcze raz, wykreślić niepotrzebne słowa, nadać kształt. Zgodnie ze starą zasadą, każdy tekst odpowiednio skrócony i zredagowany zyskuje na wartości. Potrzebne są tutaj wypowiedzi pobudzające energię, wyciągające z gnuśności, Koniofan potrafi to robić, co przyznaję z uznaniem.
powodzenia
L. |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-05, 14:29
|
|
|
Usunąłem wpis Koniofana, że pośrodku ma on ptaka.
Proszę na tym forum nie przekraczać granic przyzwoitości.
L. |
|
|
|
|
Koniofan
Dżokej Koniofan
|
Wysłany: 2019-07-05, 14:36
|
|
|
Było napisane tak :ptak ,to część wypowiedzi i nie lubię czytać bzdur -znowu zaczynasz usuwać-będziecie niedługo kisić sie tu we własnym sosie ,bo bawię się tylko do Derby potem pa,pa
co w tym złego
"Pośrodku to ja mam ptaka Gdzie są wypowiedzi na temat "
WYPOWIEDZI NA TEMAT |
_________________ Koniofan
|
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-11, 14:18
|
|
|
Kafka113 do moderatora (14:34)
Pani tx. Witam. Nie wiem czy tu forum wyścigi konne czy rasizm. Mi chodzi o odpowiedz dorpata na temat konia. Jestem również arabem i pasterzem ze wschodu.
Prośba do Dorpata o uwzględnienie uwagi Kafki113 w swojej wypowiedzi 11lipca19. |
|
|
|
|
Dorpat
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-11, 15:01
|
|
|
Poniekąd słuszna uwaga Kafki 113, trochę przesadziłem z niektórymi określeniami, jeśli ktoś ze wschodu poczuł się dotknięty to przepraszam, zmodyfikowałem trzy zdania we wpisie.
Absolutnie moim zamiarem nie był rasizm i nie mam takich poglądów. Chodziło mi tylko o awans osób z dość przeciętnej pozycji do rangi miliarderów dzięki ropie i ich dziwne działania, żadnych pobudek rasistowskich.
Natomiast ostry ton wynikał z mojego oburzenia tym co przeczytałem w artykule Jacka Pałkiewicza o Dubaju i Emiratach, pod tym linkiem.
https://polskatimes.pl/jacek-palkiewicz-dubaj-to-sztuczny-raj-bogactwo-ma-przyslaniac-zamordyzm-i-tortury/ar/10018306
Byłem w Dubaju i Abu Dabi w roku, w którym Singspiel wygrał Dubai World Cup, ale wcześniej nie zdawałem sobie do końca sprawy z tego co tam się dzieje. |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-31, 17:20
|
|
|
Lajkonik napisał 31 lipca: Pan "elamanamou" nie jest Polakiem, więc czasami ma trudności ze rozumieniem naszego języka, szczególnie idiomów lub jak kto woli - gwary wyścigowej. Wpis usunięty: Elamanamou jest Polakiem i "nie ma trudności ze zrozumieniem". |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-31, 18:44
|
|
|
Słonik napisał 28 lipca: "Osobiście lubię Pana Czarka. W porządku facet."
Wpis usunięty, bo nie wiadomo, o kogo chodzi. |
|
|
|
|
kostor
Dżokej
|
Wysłany: 2019-07-31, 23:09
|
|
|
Wydaje mi się, ze Słonik odnosił się do konkretnej osoby przytoczonej w poprzedzającym jego wpis poście. Ja też nie wiem o kogo chodzi, ale to że my nie wiemy, nie znaczy, że nie wiedział ktoś komu Słonik odpowiadał. |
|
|
|
|
tower
Administrator
|
Wysłany: 2019-08-01, 01:01
|
|
|
Informacja od administratora forum
Od dnia 1 sierpnia 2019 tx nie pełni już funkcji moderatora w żadnym wątku, w związku z czym nie będzie mógł usuwać ani moderować postów użytkowników. Jego wizja tego miejsca rozminęła się z wizją, jaką posiadają założycielki forum Tower Racing. Oczywiście, rozstają się z txem w zgodzie, dziękując mu za pożyteczną część wykonanej przez niego pracy |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2019-08-01, 01:29
|
|
|
od: tower
Do: tx
Wysłany: Dzisiaj 1:56
Temat: Pozbawienie funkcji moderatora Cytuj wiadomość
Tx, wybacz, ale funkcja moderatora została Ci odebrana we wszystkich wątkach. Niestety, ale na tym forum nie możemy akceptować bezpodstawnego usuwania wpisów, jakie miało miejsce ostatnio w przypadku Lajkonika czy Słonika. Nie złamali oni netykiety, ani nie obrazili nikogo. Nie przekroczyli żadnych granic, nie naruszyli standardów. Otrzymałeś od nas drugą szansę, jednak niestety ponownie naruszyłeś swoje uprawnienia. Przez takie działania to forum mocno traci, bo użytkownicy się zniechęcają. Same nie chciałybyśmy, by nasze wpisy w ten sposób moderowano czy usuwano, dlatego musimy Ci podziękować za pomoc.
Pozdrowienia,
Lipińskie
Drogie Panie Lipińskie,
Wybaczam, zgodnie z życzeniem Pań!
I też dziękuję za powierzenie mi kilka miesięcy temu funkcji moderatora forum Tower-Racing.pl.
Jak również dziękuję za zwolnienie mnie z tej funkcji, praktycznie po stu dniach.
Mądremu wystarczy!
(dodane w nawiasie 2 sierpnia: dla wyjaśnienia, co zrozumiałem. Żeby zmienić forum, musiałbym zmienić panie Lipińskie. Mission impossible)
Pozdrawiam bardzo serdecznie Drogie Panie, ciesząc się, że utrzymują one jedyne i wolne forum wyścigowe.
Z tej forumowej wolności rzecz jasna będę korzystał, jak dotychczas.
tx |
|
|
|
|
Lajkonik
Starszy uczeń
|
Wysłany: 2019-08-01, 06:50
|
|
|
tx mnie usunął? I ja o tym nie wiedziałem? Powód? To taka starcza zazdrość, o drugiego staruszka. Wybaczam Mu to.
Jednak Paniom dziękuję.
Lajkonik |
|
|
|
|
|