Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jesienna Gala i Wielka Warszawska
Autor Wiadomość
Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2017-09-23, 15:20   Jesienna Gala i Wielka Warszawska

Na życzenie Koniofana i nie tylko Jego, otwieram temat, gdzie będzie można omawiać inne ważne gonitwy w dniu WW.
Wskazujcie Wasze typy, ew. "wybuchy", uzasadnienia itd..
Gonitwy kwintowe, też jak najbardziej do omawiania :) .

Na początek moja dwójka i trójka na WW

DWJ Bush Brave, Largo Forte
TRJ Bush Brave, Largo Forte, Height of Beauty

Vice derbisty, Velnelisa jakoś nie liczę z powodu problemów z kopytami i słabą stawką w Nagrodzie Kozienic, gdzie zobaczyliśmy tylko 3 konie. Na teoretycznie bardziej sprzyjającym mu dystansie (2000 m), pokonał zaledwie o 1 i 1/4 Jule`s Dreama, który nie spełnił nadziei trenera i właścicieli.

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2017-09-23, 16:04   

W Nagrodzie Cardei DWJ wydaje się oczywista - Glamorous Thingie i Santa Klara, na trzecie Mazovia Queen.

III g. Pierwsza kwintowa gonitwa, 13 dwulatków stawia już graczy w trudnej sytuacji. Nie wiadomo kto pojedzie na Sugarmanie, bo podobno dżokej T. Huet nie da rady przyjechać.
Brak wyraźnych faworytów, nikt z 13 dwulatków nie odniósł zwycięstwa. Zwyczajowo trzeba uważać na konie Wyrzyka w ich kolejnych startach, no i nie wiadomo co drzemie w Gardermarinie, gdyż w debiucie zgubił start, a i tak nadrobił straty.
Jak bym grała kwintę i miała więcej kasy brałam tu kilka koni - Gardermarina od dobrej Galiby, Classical Intikhaba, Square Petrargue no i Silver Bee (choć dosiad mnie nie przekonuje). Nie liczę Show me the Money i pewnie dlatego on wygra ;)

IV g. Nagroda Mosznej - znów nie wiadomo kto pojedzie na Emperorze, a na nim trzeba umieć pojechać. Oczywiście Kokshe, no i mocno liczę Jagienkę z niską wagą.

V g. Nagroda Przychówku - teoretycznie powinien wygrać o kawał Xawery, ale może go postraszyć Parys, braciszek Patronusa. :)

VI g. Uffff, 14 koni III gr - po wycofaniu Lafayetta - Fabulous Angel, Claudette i Mourtajez.

VII g. Bush Brave

A na "wybuchy" dla ryzykantów kilka koni do wyboru - Masai Princess, Naf i Bronislav, Tankredi.

Więcej grzechów nie pamiętam ;) .

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2017-09-23, 17:23   

To rozumiem...najważniejszy dzień (wyścigowy) warszawiaka ,czyli WW.B.ładnie rozpoczęła temat Kioto.Zadziwia mnie jej pewność typowania i prawie brak wątpliwości odnośnie typowania .Ja prawie zawsze mam "zagwozdkę" i liczę szerokie grono koni, mam wieczny typerski ból głowy.Wgryzę się porządnie w temat ...no i oczywiście skonsultuję z Kusym Smoligębą ...no i późniejszym wieczorkiem podam swoje przemyślenia. Będzie na jutro ,jak znalazł ...tylko przemywamy ślepia ,wskakujemy w gacie,program w łapę +kasę na grę i na tor-taki dzień tylko raz do roku :lol:

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2017-09-23, 17:35   

Koniofanie, to złudne wrażenie, albo tylko taka narracja.
Żadnej pewności w typowaniu nie mam, ja prawie nie gram, kwint też.
W tym sezonie na palcach jednej ręki mogę policzyć kiedy zagrałam (przeważnie udaje mi się jakiś debiut, typu Black Beauty).
Żaden gracz ze mnie, tylko Ci się wydaje, że mam pewność w typowaniu. :)
Zresztą łatwo typować, jak się nie gra.

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2017-09-23, 23:49   

II Cardei -nie widać przeciwnika dla Glamorous (styl zwycięstw porażający) do niej konie Wyrzyka
III-O zycięstwo walczyć będzie grupa koni i liczę: Silver Bee,Sorreno,Gardemarin,Show Me The Money, Classical,Masai -kolejność ustalimy jutro
IV-Kokshe,Emperor,Umberto,Nikus-dż. Huet nie zna Emperora ,a ten lubi gubić start ,czy ogólnie 100-ny na liście dżokei jest dobry? zagadka to Doninique- nie bali się przyjechać do nas , nic nie pękają,więc muszą czuć się mocno
V-Xawery ,po tym co pokazał na bank ,dalej Medrock i Parys
VI-tu znowu grupa koni do zwycięstwa:Shalkar,Fabulous,Claudette,Novelina,Mourtajaz
VII-chyba Bush Brave już wisi ,do niego Largo Forte i Neo
Ciekawe co pokaże dż.Huet i czy będzie padał deszcz oraz "co narozrabia" tr. Wyrzyk
pogoda na jutro
https://www.ventusky.com/...926/03&w=strong
(zaznacz właściwą datę ,wpisz miejsce tzn Warszawa ,opady i pokaz automatycznie}

Osan
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2017-09-24, 11:40   

No i zrobili z tego miejsca kolejną (ordynarną i tyleż nachalną) "strefę gracza" - jakby jednej było na tym forum za mało... Tak jak Joga niegdyś, tak teraz Kioto wykazała szczególne względy wobec tego fanatyka (fundamentalisty) - ulegając mu w sposób pełny, bezwolny i bezkrytyczny. Co ciekawe, już raz kiedyś postawiły na tego "fana" (z widomym skutkiem), jednak - jak widać - tamta sytuacja nic ich nie nauczyła... No nic, jak to mówią: jaki pan, taki kram...

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2017-09-24, 12:13   

Osanie, nie smuć się :)
Jest sporo miejsca na forum, dla każdego starczy :)
Be happy! :)

Specjalnie dla Osana

https://www.youtube.com/watch?v=L3HQMbQAWRc

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2017-09-24, 12:41   

Osan nie marudź i podaj swoje typy w głównych biegach,Czego Ty w końcu oczekujesz od forum ?
Czy nie powinno się podawać swoich przemyśleń, odnośnie kolejności koni na celowniku,kto wygra ,kto będzie z kim walczył? :P

Dorpat
Dżokej

Wysłany: 2017-09-24, 19:51   

Transmisja z Wielkiej Warszawskiej, Ministra Rolnictwa i Mosznej w TVP Sport.
http://sport.tvp.pl/34123...elka-warszawska
W WW Bush Brave osłabł na finiszu, ale inne konie osłabły znacznie bardziej. Bush kończył w około 35 sekund ostatnie 500 metrów, rywale w około 38 s.
Dystans optymalny dla Bush Brave to 1600-1800 metrów. Bieganie na 2400-2800 może go wykończyć fizycznie tak jak Va Banka. Na początku prostej ciężko szedł, później gasł w oczach, ale inne konie prawie się zatrzymały.
A Dschingis Secret, który w Niemczech kończył równo z chorym Va Bankiem, wygrał później G2, G1 i G2 w Niemczech i Francji i jest czwartym faworytem na Łuk Triumfalny.

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2017-09-25, 17:33   

WW-Ja dziwnie wszystko widziałem inaczej,Bush wygrał na luziku ,spokojnie, w ręku, nie dotknięty batem.Był co najmniej o klasę lepszy od przeciwników ,wygrał o 13 dł , po co więc miał przyśpieszać jeszcze bardziej ,by wygrać o 30 dł? Należy pogratulować zarówno zwycięzcy ,jak i pokonanym.Tr. Wyrzyk przyjął jedynie słuszną taktykę ,by spróbować ograć Bush a -jeden z jego koni idzie na front i ucieka ,a drugi próbuje spowolnić grupę pościgową (tak jak przewidywałem). Niestety jego konie były słabsze ,szczególnie Velnelis był w słabej formie, ale 2 i 4 miejsce w WW też jest sukcesem.Wielu uważało ,że Heigh Of Beauty będzie walczyć ,jak w zeszłym roku,jednak wybicie z rytmu treningowego podziałało na jej niekorzyść,tak jak i Velnelisa,stąd moje bezbłędne typowanie-po raz kolejny powtarzam, co jest jasne jak słońce : wyścigi to wyższa szkoła jazdy(sprawdzian inteligencji i rozumowania) i trzeba myśleć logicznie ,ale....trzeba wiedzieć o czym i znać niuanse wyścigowe ,co przychodzi najczęściej z latami praktyki wyścigowej ,a ja już grubo powyżej 50 lat na Służewcu ...nie chwaląc się , typuję i pogrywam :lol:

Nagr.Cardei dawno już nie widziałem konia ,który wygrywa w takim stylu ,jak to uczyniła Glamorous Thingie ,brawo i gratki,w ręku frunęła do mety.To musi być w przyszłości wspaniała klacz,przed nią chyba wielka kariera

Nagr. Mosznej- to był wyścig wyjątkowo selektywny.Reznikow na Dominique narzucił zabójcze tempo,nie było "zmiłuj się",żadnych kombinacji i ustaweczek na końcówkę. Wygrały konie aktualnie najlepsze. Należy znowu pogratulować ludziom od Jagienki(wróciła do formy-a zapowiadała się wspaniale i to pochodzenie po wspaniałej rekordzistce Jagabelli, chyba preferuje ją do krótszych dystansów) i Umberto Caro. Spece od krótkich dystansów Emperor i Kokshe dostali srogie cięgi

Nagr.Przychówku- Tu Xawery był klasą dla samego siebie(też zapowiada się wspaniale) ,choć Medrock stawiał zacięty opór.Należy pogratulować udanego zakupu( co widzieliśmy w serialu "Zycie na wyścigach" ), jak i dobrego przygotowania tr. Wyrzykowi

Ogólnie tegoroczna WW (cały dzień mam na myśli) b. przyjemna, a mamy nadzieję ,że w przyszłym roku będzie lepiej ,szczególnie obejdzie się bez kontuzji i zapisy będą lepsze,czego sobie i wszystkim życzę .Pozdrawiam :lol:

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2017-09-26, 00:19   

Zgadzam się ze wszystkim co napisał Koniofan, gdybym nie czytał tego posta, to pewnie bym w bardzo podobnym tonie i z takimi samymi spostrzeżeniami się wypowiedział.

A tak na marginesie, odkryciem dnia dla mnie był foodtrack umiejscowiony nieco na uboczu ze wspaniałą karkówką 2 kawałki+ bułka za 13zł. Wreszcie dziura po grillu z grzybka zapełniona (choć obawiam się, że tylko na ten jeden dzień :(

ps. Furia w wyścigu w Niemczech na 7 miejscu - tym bardziej jest mi przykro, że zabrakło jej w WW.

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2017-09-27, 19:40   

Gala i po Gali
Co dalej z Bushem. Częściowo zgadzam się z właścicielem. Występy zagraniczne powinny być starannie przemyślane. Moim zdaniem ,powinien on skonsultować się z ludźmi ,którzy wiedzą ,jak to robić , np z Dorpatem i Forintem, albo ludźmi pracującymi na stałe z końmi za granicami Polski, gdzie jest inny świat wyścigowy. Moim zdaniem powinien być na stałe przeniesiony do zagranicznego trenera np. we Francji lub Niemczech i tam przebywać na stałe i być w ich treningu .Tylko to ma sens , moim zdaniem
http://torsluzewiec.pl/ni...iusz-jaskolski/

Odpowiedz do tematu