|
Equi tv |
| Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-06-28, 16:53
|
|
|
...to po cholerę szanowny gość 16:05 tego słucha?
Tu anegdota. Lekarz, który miał wykonać zabieg, zalecił mi brać pewien lek. - I brał Pan? - zapytał przed zabiegiem.
- Przeczytałem ulotkę ze skutkami ubocznymi i nie brałem - wyjaśniłem.
Popatrzył na mnie jak na głupiego. - To po cholerę pan czytał?! |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-09-02, 13:56
|
|
|
Dwa miesiące później
2.09.25 Krytycznie o Equi tv pod 3Siekierki
https://www.facebook.com/...472383/?app=fbl
Michał Celmer (25 l.) jest jedną z "gadających głów" oraz koordynatorem Equi tv, po odejściu Annamarii Sobierajskiej i Roberta Zielińskiego. |
| |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-09-02, 21:57
|
|
|
Z całej dzisiejszej 2.IX.25 dyskusji na Trzech Siekierkach o Equi tv wyłowiłem zwięzły głos z Italii Katarzyny Wojtasiak:
-A dla mnie całe to studio o d… potłuc! Zawsze mam wyłączony dźwięk. |
| |
|
|
|
 |
borsuk
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2025-09-22, 10:19
|
|
|
| tx napisał/a: | Z całej dzisiejszej 2.IX.25 dyskusi na Trzech Siekierkach o Equi tv wyłowiłem zwięzły głos z Italii Katarzyny Wojtasiak:
-A dla mnie całe to studio o d… potłuc! Zawsze mam wyłączony dźwięk. |
Niech ta pani jeszcze obraz sobie wyłączy, wtedy jej opinia będzie bardziej wiarygodna.
Na szczęście oszołomy z Fejs-zbuka zawiesiły mi po raz kolejny konto (bez żadnego uzasadnienia) i jestem odcięty od tego źródła mądrości wszelakiej. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-11-08, 21:23
|
|
|
Za celownikiem 8.XI.25
https://youtu.be/Wgf-5tv9fRU?si=CD7MdaR09cRtRU4v
I mój dzisiejszy kom pod Tor Wyścigów Konnych Słuźewiec fb
Przestałem wierzyć, że stać was na coś kreatywnego. A tu, proszę! "Za celownikiem" dziś nawet lepszy niż z 2.XI, bo dołożyliście końcówki gonitw. Pożyteczny przegląd dnia.
Ten przerywnik muzyczny jest zbyt ostry, drażni ucho. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-11-11, 16:12
|
|
|
| Kompromitujące 269 wyświetleń Za Celownikiem i zero komentarzy to skala niszowości i upadku wyścigów na Służewcu. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-11-11, 19:22
|
|
|
Błędny ten ostatni wniosek, bo pochodzący z jakiś przypadkowych danych.
Przejrzałem wyświelenia na Equi tv w ostatnich miesiącach, znalazłem też liczbę 3.7 tys. Czy ta liczba świadczy o zwiększonym zaiteresowaniu wyścigami? L. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-11-11, 23:19
|
|
|
| Błędny jest wniosek teixa. Nie ma przypadku, pierwszy odcinek Za celownikiem przez 9 dni ma 435 wyświetleń, drugi 295, trzeci 294. Kolejne przepalone pieniądze. Średnia oglądalność programów Equi TV to około 250 osób na żywo. 3700 to liczba wszystkich kliknięć przez kilka tygodni. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-11-12, 00:16
|
|
|
| A co szanowny gość radzi? Zlikwidować wyścigi w Warszawie? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-11-12, 01:38
|
|
|
Nie wiem, co poradzi Gość z 23:19, ale jeśli można się wtrącić, to ja bym radził nie zachwycać się czymś, co nie jest tego warte i ma znikome walory merytoryczne czy poznawcze. I na litość nie nazywać tego czegoś "czymś kreatywnym", bo jest tak samo kreatywne, jak latanie z mikrofonem na kiju po zielonej bieżni i usiłowanie wydobycia od z trudem łapiącego oddech jeźdźca zwierzeń, co czuł jak leciał.
Jeszcze bym radził nie popadać z jednej skrajności w drugą. Pomiędzy tymi zachwytami a likwidacją wyścigów jest spora przestrzeń.
Chwalmy "Slużewieści", bo to ciekawa inicjatywa.
Odnośnie liczby odsłon, to pewnie mniej więcej pokrywa się z liczbą osób związanych w jakikolwiek sposób ze stajniami. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-11-12, 08:37
|
|
|
| tx napisał/a: | | A co szanowny gość radzi? Zlikwidować wyścigi w Warszawie? |
Same upadną bez próby zmian.
Kiedyś ktoś się kapnie jak "państwowe" pieniądze są przepalane na "selekcję" irlandzkich i francuskich odpadów. Kurek zostanie zakręcony i nagle się okaże, że tak dalej się nie da.
Ale może to dobrze, może właśnie wyścigi potrzebują takiego katharsis.
A co do EquiTV to problem tego typu działalności jest błędne założenie, że kreatywnością i ciekawym kontentem można wykręcić liczby. Ten marnotrawiony budżet lepiej byłoby przeznaczyć na współpracę z osobistościami internetowymi, którzy swoimi zasięgami mogliby zwrócić uwagę szerszej publiczności.
Ale znów wracamy do pytania: do kogo i po co mamy dotrzeć? Prawdopodobnie do osób, które będą grać w konie on-line. Pytanie czy wgl mamy dla nich ofertę? |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-11-12, 10:31
|
|
|
Polemicznie:
1/Wyścigi potrzebują khatarsis, z kontekstu wynika, że upadek uzdrowi wyścigi. Broń nas nas Panie Boże przed podobnymi nieszczęśnikami, jak ostatni gość.
2/ Jeszcze raz: wyścigi na Służewcu nie są finansowane z jakiś "państwowych" pieniędzy, tylko z odliczeń z gier losowch organizowanych przez Totalizator Sportowy.
3/ Założnie, że Equi tv (telewizja wyścigowa) powinna przyciągać wysokim poziomem - nie jest rzecz oczywista " błędne". Jakiś nonsens!
4/ Gość radzi, żeby na wyścigi i do studia zapraszać osobistości, to oni podwyższą oglądalność. Na przykład kogo gość widziałby?
Teraz do gościa 1:38.
Z definicji, coś nowego jest kreatywne.
"Na celowniku" jest połączeniem w jedną całość końcówek gonitw z wypowiedziami jeźdźców i zmontowane jako podsumowanie dnia.
Pożyteczny pomysł, właśnie z wysokimi "walorami merytorycznymi i poznawczymi", jak dla mnie, inaczej niż dla gościa.
Mój jak pisze gość " zachwyt" nad " Za celownikiem" wynika z faktu, że tych nowych pomysłów w Equi tv jest zbyt mało. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-11-12, 11:24
|
|
|
| Co tu dywagować o zmianach, skoro na trafonline nawet nie ma zakładki informującej na bieżąco o wycofaniach, zmianach jazdy i wagi. To jest rzecz tak absolutnie podstawowa, że nie tylko powinna istnieć i być stale uaktualniana, to jeszcze pulsować na czerwono, gdy jakiś nowy wpis się pojawi. Jej brak mówi wiele o poziomie oderwania od rzeczywistości tych, którzy o kształcie transmisji decydują i trudno spodziewać się jakichkolwiek pozytywnych zmian. |
|
|
|
 |
|
|