Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Equi tv
Autor Wiadomość
tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-06-28, 16:53   

...to po cholerę szanowny gość 16:05 tego słucha?
Tu anegdota. Lekarz, który miał wykonać zabieg, zalecił mi brać pewien lek. - I brał Pan? - zapytał przed zabiegiem.
- Przeczytałem ulotkę ze skutkami ubocznymi i nie brałem - wyjaśniłem.
Popatrzył na mnie jak na głupiego. - To po cholerę pan czytał?!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-09-02, 13:56   

Dwa miesiące później

2.09.25 Krytycznie o Equi tv pod 3Siekierki
https://www.facebook.com/...472383/?app=fbl
Michał Celmer (25 l.) jest jedną z "gadających głów" oraz koordynatorem Equi tv, po odejściu Annamarii Sobierajskiej i Roberta Zielińskiego.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-09-02, 21:57   

Z całej dzisiejszej 2.IX.25 dyskusji na Trzech Siekierkach o Equi tv wyłowiłem zwięzły głos z Italii Katarzyny Wojtasiak:
-A dla mnie całe to studio o d… potłuc! Zawsze mam wyłączony dźwięk.

borsuk 
Starszy uczeń

Wysłany: 2025-09-22, 10:19   

tx napisał/a:
Z całej dzisiejszej 2.IX.25 dyskusi na Trzech Siekierkach o Equi tv wyłowiłem zwięzły głos z Italii Katarzyny Wojtasiak:
-A dla mnie całe to studio o d… potłuc! Zawsze mam wyłączony dźwięk.

Niech ta pani jeszcze obraz sobie wyłączy, wtedy jej opinia będzie bardziej wiarygodna.
Na szczęście oszołomy z Fejs-zbuka zawiesiły mi po raz kolejny konto (bez żadnego uzasadnienia) i jestem odcięty od tego źródła mądrości wszelakiej.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-11-07, 22:12   

Miesiąc później

2.11.25. Za celownikiem
https://youtu.be/kUp5TfBc6io?si=qiwCPsqFg1FW0YYd
Mój kom pod Tor Wyścigów Konnych Służewiec fb
https://www.facebook.com/...nychSluzewiec/7
Gratki Wreszcie wypowiedzi po kaźdej gonitwie! Standard, a ile trzeba było czekać!
Oglądałem dopiero przed chwilą dziś 7.11.25, bo przestałem wierzyć, że coś się tu zmieni.
Szczere myśli jeźdźców i od razu stają się oni bliżsi...
dodane: Trochę za ostry ten przerywnik muzyczny.
https://www.facebook.com/...qZUXsl/?app=fbl

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-11-08, 21:23   

Za celownikiem 8.XI.25
https://youtu.be/Wgf-5tv9fRU?si=CD7MdaR09cRtRU4v
I mój dzisiejszy kom pod Tor Wyścigów Konnych Słuźewiec fb
Przestałem wierzyć, że stać was na coś kreatywnego. A tu, proszę! "Za celownikiem" dziś nawet lepszy niż z 2.XI, bo dołożyliście końcówki gonitw. Pożyteczny przegląd dnia.
Ten przerywnik muzyczny jest zbyt ostry, drażni ucho.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-11-09, 20:47   

Za celownikiem nr 3/ 9.XI.25
https://youtu.be/ZJVh2wRwOTQ?si=pambW8SmSuqwkKG4
Amazonki, czyli walecznice

Gość

Wysłany: 2025-11-11, 16:12   

Kompromitujące 269 wyświetleń Za Celownikiem i zero komentarzy to skala niszowości i upadku wyścigów na Służewcu.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-11-11, 19:22   

Błędny ten ostatni wniosek, bo pochodzący z jakiś przypadkowych danych.
Przejrzałem wyświelenia na Equi tv w ostatnich miesiącach, znalazłem też liczbę 3.7 tys. Czy ta liczba świadczy o zwiększonym zaiteresowaniu wyścigami? L.

Gość

Wysłany: 2025-11-11, 23:19   

Błędny jest wniosek teixa. Nie ma przypadku, pierwszy odcinek Za celownikiem przez 9 dni ma 435 wyświetleń, drugi 295, trzeci 294. Kolejne przepalone pieniądze. Średnia oglądalność programów Equi TV to około 250 osób na żywo. 3700 to liczba wszystkich kliknięć przez kilka tygodni.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-11-12, 00:16   

A co szanowny gość radzi? Zlikwidować wyścigi w Warszawie?

Gość

Wysłany: 2025-11-12, 01:38   

Nie wiem, co poradzi Gość z 23:19, ale jeśli można się wtrącić, to ja bym radził nie zachwycać się czymś, co nie jest tego warte i ma znikome walory merytoryczne czy poznawcze. I na litość nie nazywać tego czegoś "czymś kreatywnym", bo jest tak samo kreatywne, jak latanie z mikrofonem na kiju po zielonej bieżni i usiłowanie wydobycia od z trudem łapiącego oddech jeźdźca zwierzeń, co czuł jak leciał.
Jeszcze bym radził nie popadać z jednej skrajności w drugą. Pomiędzy tymi zachwytami a likwidacją wyścigów jest spora przestrzeń.
Chwalmy "Slużewieści", bo to ciekawa inicjatywa.
Odnośnie liczby odsłon, to pewnie mniej więcej pokrywa się z liczbą osób związanych w jakikolwiek sposób ze stajniami.

Gość

Wysłany: 2025-11-12, 08:37   

tx napisał/a:
A co szanowny gość radzi? Zlikwidować wyścigi w Warszawie?

Same upadną bez próby zmian.
Kiedyś ktoś się kapnie jak "państwowe" pieniądze są przepalane na "selekcję" irlandzkich i francuskich odpadów. Kurek zostanie zakręcony i nagle się okaże, że tak dalej się nie da.

Ale może to dobrze, może właśnie wyścigi potrzebują takiego katharsis.

A co do EquiTV to problem tego typu działalności jest błędne założenie, że kreatywnością i ciekawym kontentem można wykręcić liczby. Ten marnotrawiony budżet lepiej byłoby przeznaczyć na współpracę z osobistościami internetowymi, którzy swoimi zasięgami mogliby zwrócić uwagę szerszej publiczności.

Ale znów wracamy do pytania: do kogo i po co mamy dotrzeć? Prawdopodobnie do osób, które będą grać w konie on-line. Pytanie czy wgl mamy dla nich ofertę?

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-11-12, 10:31   

Polemicznie:
1/Wyścigi potrzebują khatarsis, z kontekstu wynika, że upadek uzdrowi wyścigi. Broń nas nas Panie Boże przed podobnymi nieszczęśnikami, jak ostatni gość.
2/ Jeszcze raz: wyścigi na Służewcu nie są finansowane z jakiś "państwowych" pieniędzy, tylko z odliczeń z gier losowch organizowanych przez Totalizator Sportowy.
3/ Założnie, że Equi tv (telewizja wyścigowa) powinna przyciągać wysokim poziomem - nie jest rzecz oczywista " błędne". Jakiś nonsens!
4/ Gość radzi, żeby na wyścigi i do studia zapraszać osobistości, to oni podwyższą oglądalność. Na przykład kogo gość widziałby?

Teraz do gościa 1:38.
Z definicji, coś nowego jest kreatywne.
"Na celowniku" jest połączeniem w jedną całość końcówek gonitw z wypowiedziami jeźdźców i zmontowane jako podsumowanie dnia.
Pożyteczny pomysł, właśnie z wysokimi "walorami merytorycznymi i poznawczymi", jak dla mnie, inaczej niż dla gościa.
Mój jak pisze gość " zachwyt" nad " Za celownikiem" wynika z faktu, że tych nowych pomysłów w Equi tv jest zbyt mało.

Gość

Wysłany: 2025-11-12, 11:24   

Co tu dywagować o zmianach, skoro na trafonline nawet nie ma zakładki informującej na bieżąco o wycofaniach, zmianach jazdy i wagi. To jest rzecz tak absolutnie podstawowa, że nie tylko powinna istnieć i być stale uaktualniana, to jeszcze pulsować na czerwono, gdy jakiś nowy wpis się pojawi. Jej brak mówi wiele o poziomie oderwania od rzeczywistości tych, którzy o kształcie transmisji decydują i trudno spodziewać się jakichkolwiek pozytywnych zmian.

Odpowiedz do tematu