Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Droga do Derby, po Derby

Kto wygra Derby 2022?
1. DARIYANGEL dż. S.Vasyutov 59
8%
 8%  [ 1 ]
2. KANESHYA dż. M.Srnec 59
16%
 16%  [ 2 ]
3. ROC'H BREIZH dż. J.Chaloupka 59
0%
 0%  [ 0 ]
4. DON KASTERS dż. A.Turgaev 59
8%
 8%  [ 1 ]
5. JOLLY JUMPER dż. S.Mazur 59
25%
 25%  [ 3 ]
6. SAXON WAY dż. J.Pavlíček 57
0%
 0%  [ 0 ]
7. MOONU dż. A.Reznikov 57
8%
 8%  [ 1 ]
8. LADY IWONA st.u. O.Szarłat 57
8%
 8%  [ 1 ]
9. ZARINE st.u. K.Dogdurbek Uulu 57
0%
 0%  [ 0 ]
10. MATT MACHINE dż. J.Verner 59
0%
 0%  [ 0 ]
11. LE DESTRIER dż. D.Sabatbekov 59
8%
 8%  [ 1 ]
12. EL CORAZONE dż. W.Szymczuk 59
16%
 16%  [ 2 ]
13. TAYMOUR dż. S.Abaev 59
0%
 0%  [ 0 ]
14. SANTO ELMO k.dż. B.Kalysbek Uulu 59
0%
 0%  [ 0 ]
15. MAGGIORE dż. K.Mazur 59
0%
 0%  [ 0 ]
16. IVA GREY dż. S.Mura 57
0%
 0%  [ 0 ]
17. THIRY TIME k.dż. A.Kardanov 59
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2022-07-11, 20:45   

Życzymy wszystkim wysokich wygranych w tym sezonie. Do zobaczenia na Służewcu. Planujemy wybrać się na Derby dla koni arabskich. Też spróbujemy wytypować czwórkę. Paweł ma już swoje typy, ale poczekamy na bliższe informacje. Kibicujemy Ewestowi. Dobrej nocy. Anna

Gość

Wysłany: 2022-07-11, 20:57   

Супер TrafNews i iTV ! Привіт від українця братам полякам😊

Gość

Wysłany: 2022-07-11, 21:14   

Кіноакадемія, премію "Оскар" отримає режисер трансляції гонки

Gość

Wysłany: 2022-07-11, 21:17   

Anonymous napisał/a:
Do podziękowań dołącza się oczywiście mała Natalka.

Natalka złapała bakcyla i tylko patrzeć jak będzie hurtowo trafiać septymy !!!

Gość

Wysłany: 2022-07-11, 21:48   

Ewest dobry koń , ale ja w Derbach Arabskich stawiam na Almareda , a czarnym koniem może się okazać El Nazir, on dostawał od nich , ale Derby to Derby.

Gość

Wysłany: 2022-07-11, 22:13   

Uważajcie w Derby na Oficera. Może być w czwórce. Redaktorzy Zieliński i Kurach go rekomendowali po Nagrodzie Janowa w telewizji internetowej. Ale nie możemy zdradzać wszystkich naszych typów. Ewest, Han Rastaban, Almared i Oficer na pewno. Piąty koń do boksu do czwórki to już będzie nasza tajemnica i niespodzianka. To on ma zrobić wypłatę.
Typowanie wyścigów koni arabskich jest dla nas trudniejsze. Przez osiem lat pobytu w Anglii nie widziałem żadnego wyścigu arabów, tylko Thoroughbred - folbluty.
Paweł, mąż Anny

Gość

Wysłany: 2022-07-12, 08:18   

Anonymous napisał/a:
Uważajcie w Derby na Oficera. Może być w czwórce. Redaktorzy Zieliński i Kurach go rekomendowali po Nagrodzie Janowa w telewizji internetowej. Ale nie możemy zdradzać wszystkich naszych typów. Ewest, Han Rastaban, Almared i Oficer na pewno. Piąty koń do boksu do czwórki to już będzie nasza tajemnica i niespodzianka. To on ma zrobić wypłatę.
Typowanie wyścigów koni arabskich jest dla nas trudniejsze. Przez osiem lat pobytu w Anglii nie widziałem żadnego wyścigu arabów, tylko Thoroughbred - folbluty.
Paweł, mąż Anny

za zasługi dla Służewca należy Ci się wyższy stopień niż oficer, faktycznie należy na Ciebie uważać !!!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2022-07-12, 17:15   

Lady Iwona (IRE), która zrobiła wysoką wypłatę w derbowej czwórce (4.200 zł za 2 zł) rozpoczynała sezon 1 maja 2022 w handikapie najniższej kategorii na dyst. 1800 m pod wagą z hgpol 54 kg, 77 miejsce. Była wówczas zapisana pod drugą najniższą wagą w 9-konnym polu, przyszła druga. Po Derby otrzymała handicap 80 kg (mój przelicznik: 82=45.5 kg i 100 lb). Prawdopodobnie nie zdarzyło się w historii polskiego Derby, żeby do porządku wszedł trzylatek z tak niską oceną przed sezonom. Wielbłąd starego handikapera Krzysztofa Wolskiego. To też może się zdarzyć!
Czy najlepsza klacz w Derby wygra też Oaks? Przy nieco wolniejszym wyścigu większe szanse dziś daję Moonu.
Lady Iwona, po og. Nathaniel, wygląda na typ St. Leger.
W Wielkiej Warszawskiej obie trzyletnie klacze mogą zamieszać, chociaż do formy powinien wówczas dojść 5-letni pechowiec Night Tornado.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2022-07-12, 18:21   

Było krytycznie o Dorpacie, wypadałoby też napisać coś w tym stylu o sobie. 24.04.22 (wieczorem w dniu otwarcia sezonu '22 w Warszawie) wysłałem do starego profesjonalisty, którego uwagi bardzo cenię, sms o następującej treści:
(cytat) "Kaneshya, Syriusz, Matt Machine, Jolly Jumper, El Corazone, Magic i Tajfun - moja krótka derbowa lista na dziś wieczór".
Dziś wysłałem swój komentarz do tej (mojej) notki sprzed ponad dwóch miesięcy:
(cytat) " Pomieszanie z poplątaniem, zarówno odnośnie klasy (J.J., Kaneshya przeciwko Magic, Tajfun), jak i predyspozycji dystansowych (MattMachine, Syriusz, El Coro). Wniosek: ewaluacja, idioto!
Ale takie krótkie listy są też pożyteczne".
Ów odbiorca odpisał: "Kaneshya "trafiony", trochę mógł być lepiej jechany. Reszta to wróżenie z fusów. 90% koni kupowanych do Polski nie ma prawa trzymać dystansu, a biegają, bo nie mają alternatywy. Stary program a konie nowe. Rzeczywiście pomieszanie z poplątaniem".
Kwintesencja!

Gość

Wysłany: 2022-07-12, 19:41   

tx napisał/a:
Było krytycznie o Dorpacie, wypadałoby też napisać w tym stylu coś o sobie. 24.04.22 (wieczorem w dniu otwarcia sezonu '22 w Warszawie) wysłałem do starego profesjonalisty, którego uwagi bardzo cenię, sms o następującej treści:
(cytat) "Kaneshya, Syriusz, Matt Machine, Jollu Jumper, El Corazone, Magic i Tajfun - moja krótka derbowa lista na dziś wieczór".
Dziś wysłałem swój komentarz do tej (mojej) treści sprzed ponad dwóch miesięcy:
(cytat) " Pomieszanie z poplątaniem, zarówno odnośnie klasy (J.J., Kaneshya przeciwko Magic, Tajfun), jak i predyspozycji dystansowych (MattMachine, Syriusz, El Coro). Wniosek: ewaluacja, idioto!
Ale takie krótkie listy są też pożyteczne.
Ów odbiorca odpisał: "Kaneshya "trafiony", trochę mógł być lepiej jechany. Reszta to wróżenie z fusów. 90% koni kupowanych do Polski nie ma prawa trzymać dystansu, a biegają, bo nie mają alternatywy. Stary program a konie nowe. Rzeczywiście pomieszanie z poplątaniem".
Kwintesencja!

Tx wyłuskaj w jednym zdaniu tak aby niedzieli jak ja czy Pani Ania z mężem zrozumieli twój przekaz !!!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2022-07-12, 21:03   

...a co tu jest niezrozumiałego? Pokazałem, jakie konie liczyłem na Derby na dwa miesiące przed Derby, od sasa do lasa, jest na tej liscie i derbista i konie, które nie miały żadnych szans, napisałem, że owa wczesna lista jest jednak na swój sposób pożyteczna, bo dziś czarno na białym widzę mój wyścigowy stan umysłu w owym czasie, inaczej mógłbym się oszukiwać, dodałbym: jak trenerzy mamiący właścicieli, 9 na 10 koni zgłoszonych do Derby nie ma żadnych szans już w momencie wstępnego zgłoszenia...
Wczesne zgłoszenia do Derby to wyciąganie pieniędzy od właścicieli przez Totalizator Sportowy, zabawa na koszt właścicieli...

Gość

Wysłany: 2022-07-12, 21:46   

to czemu trenerzy wyrzucają pieniądze właścicieli w błoto?

Gość

Wysłany: 2022-07-13, 02:01   

...wyscigi to sztuka bycia przyjemnie oszukanym...

Gość

Wysłany: 2022-07-13, 06:40   

Anonymous napisał/a:
...wyscigi to sztuka bycia przyjemnie oszukanym...

tylko absolwent Akademii Weltona mógł tak to ująć !!! Na Służewcu też miałeś dobrego promotora profesorze.

słonik 
Dżokej
Kto pyta nie błądzi

Wysłany: 2022-07-14, 13:17   

Ja w Derby Arabskie stawiam na te konie
EWEST, OFICER ALMARED, HAN RASTABAN , kolejność przypadkowa :) Czy jest temat Derby Arabskie?

Odpowiedz do tematu