|
Tower Racing Forum
|
terazki |
Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2021-06-22, 14:36
|
|
|
Sprawa rażącej zmiany formy arabskiej klaczy Pustynna Gwiazda, 20 czerwca, g3. Od połowy dystansu klacz szła jak zatruta. Komisja Techniczna nie tylko powinna skierować ją do pobrania próby dopingowej, też pobrać krew, do badania laboratoryjnego.
Następnie, w zależności od wyników tych badań, KT powinna powinna ustalić przyczynę tej rażącej zmiany. Postępowanie dyscyplinarne, jeśli zachodzi potrzeba, wszczyna się na wniosek przewodniczącego KT, też na wniosek organizatora, też na wniosek właściciela konia. Martwy paragraf 117 z regulaminu wyścigów konnych.
Podstawowy obowiązek trenerów: właściwe przygotowanie konia do gonitwy, paragraf 34 punkt 2, podpunkt 1 i 2, regulamin pkwk.pl |
|
|
|
|
Zofia S
Uczeń Zofia
|
Wysłany: 2021-06-22, 14:46
|
|
|
Oczywiście że tak ja postaram się przejść w weekend derbowy jeśli dostanę zgodę ... |
_________________ autorka programu Świat Wyścigów Konnych i you tube galopem tv, dziennikarka telewizyjna |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2021-06-22, 15:09
|
|
|
A do czego potrzeba jest zgoda, żeby przejść się po bieżni, w celu sprawdzenia jej stanu? Dokumentować smartfonem. Można też, w przypadku Zofii S umówić się z kamerzystą i nagrać, co potrzeba. Przy okazji świadek. Jeśli przyjdzie ochroniarz i każe bieżnie opuścić - odmówić. Przy ochroniarzu zadzwonić do dyrektora Nowackiego. Ułożyć wcześniej scenariusz wydarzenia. Akcja! Wezwać kierownika ochrony, itd. Zrobić z tego historię. Jedna, druga i nabiorą szacunku!
W życiu nie zdarzyło mi się kogokolwiek prosić, jeśli chciałem przejść się po bieżni, rzecz jasna nie przeszkadzając nikomu. Użyją siły? Jak dla mnie - znakomicie. Jeśli chcesz pokoju, przygotuj się na walkę.
dodane: Też racja, że wynik wojny zawsze jest niepewny, więc lepiej negocjować. |
|
|
|
|
Zofia S
Uczeń Zofia
|
Wysłany: 2021-06-22, 15:12
|
|
|
Z nikim nie walczę dlatego nie przegrywam Na wszystko potrzebne są zgody ale nie powinno być problemu. Co do nagrywania wszystkiego synchronicznie wymyśliłam to samo, ta sama myśl ) |
_________________ autorka programu Świat Wyścigów Konnych i you tube galopem tv, dziennikarka telewizyjna |
|
|
|
|
Osan
Kandydat dżokejski
|
Wysłany: 2021-06-22, 20:08
|
|
|
tx napisał/a: | Sprawa rażącej zmiany formy arabskiej klaczy Pustynna Gwiazda, 20 czerwca, g3. Od połowy dystansu klacz szła jak zatruta. Komisja Techniczna nie tylko powinna skierować ją do pobrania próby dopingowej, też pobrać krew, do badania laboratoryjnego.
Następnie, w zależności od wyników tych badań, KT powinna powinna ustalić przyczynę tej rażącej zmiany. Postępowanie dyscyplinarne, jeśli zachodzi potrzeba, wszczyna się na wniosek przewodniczącego KT, też na wniosek organizatora, też na wniosek właściciela konia. Martwy paragraf 117 z regulaminu wyścigów konnych.
Podstawowy obowiązek trenerów: właściwe przygotowanie konia do gonitwy, paragraf 34 punkt 2, podpunkt 1 i 2, regulamin pkwk.pl |
Niestety, wkrótce po tym wyścigu (jeszcze tego samego wieczora) Pustynna Gwiazda zapadła na ostrą postać bukszyn. Co więcej, badanie krwi przeprowadzone następnego dnia wykazało potężne (od kilkudziesięciu do 800 %) przekroczenie dopuszczalnych norm enzymów AST, CK i LDH, świadczące o rozwiniętym mięśniochwacie (klacz biegła w stanie zapalnym organizmu). Wszystko to, a nie jej brak talentu czy potencjału biegowego, spowodowało iż odpadła tak nagle z walki o czołowe lokaty ("stając w pień" na 400 m przed metą). Pomimo tego, iż to ani jej, ani też moja wina, to jednak chcę przeprosić wszystkich tych, którzy w nią wtedy wierzyli i na nią postawili (tym samym się rozczarowali). To, co ją ostatnio spotkało jest bez wątpienia ową drugą (tyleż ciemniejszą, co smutniejszą) stroną wyścigów konnych. Niestety, i tak bywa... |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2021-06-23, 14:58
|
|
|
Pustynna Gwiazda, 20.VI.g3: mięśniochwat, czyli błąd w treningu.
Niezauważony przez stajnię lub też zlekceważony. Nie wiadomo, co gorsze... |
|
|
|
|
Master Bars
Dżokej
|
Wysłany: 2021-07-14, 17:49
|
|
|
Dyrektor Nowacki otwiera tor Słu dla publiczności .
informacja z fb
Warsaw Jumping coraz bliżej! 🤩 Co więcej, w dniach 24-25 lipca, równocześnie z wydarzeniem hippicznym ponownie startujemy z wyścigami!
Ten międzynarodowy event będzie niecodzienną okazją do pokazania polskich wyścigów konnych europejskiej publiczności, dlatego w tych dniach wstęp na tor jest bezpłatny. 🙌
Do zobaczenia! |
|
|
|
|
Master Bars
Dżokej
|
Wysłany: 2021-07-14, 18:46
|
|
|
A na France Galop transmisja
PRIX DE MALLERET
7ème(P/ 701), — 14/07/2021 19h45, PARISLONGCHAMP
PLAT , 2.400 mètres , Corde à DROITE
( 74.100, 28.600, 13.650, 9.100, 4.550)
GRAND PRIX DE PARIS
8ème(P/ 495), — 14/07/2021 20h20, PARISLONGCHAMP
PLAT , 2.400 mètres , Corde à DROITE
( 342.840, 137.160, 68.580, 34.260, 17.160)
Nikt ze Służ , Partynic nie startuje , transmisja wspaniała ... |
|
|
|
|
nuoro
Starszy uczeń
|
Wysłany: 2021-07-16, 15:18
|
|
|
Dyrektor Nowacki jeszcze nie jest pewien, czy otworzy Tor Służewiec dla europejskiej publiczności. Wzmiankowany post na FB najpierw zniknął, potem pojawił się znowu po kilkunastu minutach, po czym zniknął na dobre😂 |
|
|
|
|
Master Bars
Dżokej
|
|
|
|
|
Master Bars
Dżokej
|
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2021-09-02, 17:56
|
|
|
Czytam, że KT poleciła pobrać niestandardową próbę dopingowa od og. The Kid Bobby B. po jego zwycięstwie Slu.27.8.g4. Adam Wyrzyk jest ostatnim w tym kraju trenerem, którego można posądzać o stosowanie niedozwolonych substancji w celu zwiększenia szans. W jego przypadku właściwa jest odpowiedz, jakiej ongiś udzielił w wywiadzie wielki sir Michael Stoute. Pytany, co jest fascynującego czy ciekawego w jego pracy jako prowadzącego stajnie koni wyścigowych odpowiedział: Praca, praca, praca. Dokładnie jak pan Adam: żmudna praca z końmi dzień w dzień. W szczególności zimowy trening kondycyjny jest podstawą jego niezwykłych tutaj osiągnięć, jak na amatora. Komisja Techniczno: myśli z daleka od Wyrzyka, ze swoimi posądzeniami, dobrze wam radzę! |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2021-09-06, 14:50
|
|
|
Sztorm (POL), ur 2009, hodowca: Stanisław Gula, trener: Maciej Wróblewski, czwarty w Wielkiej Wrocławskiej, still alive.
A jakie losy jego rówieśników? |
|
|
|
|
tx
Dżokej
|
Wysłany: 2021-09-06, 21:26
|
|
|
4.09.21/Slu: Grałem w ciemno przeciwko tej niemieckiej Stex, ale Lagertha pod Sabatem zboczyła w pole, jak ongiś Nijinsky pod Piggottem w Prix de l'Arc...
Chęć do gry (1), budżet (2), pomysł na grę (3), śledzić formę (4), szukać koni do gry. Co jeszcze dodać?
Ewa H., amatorka dawniej, odpisała: "Dodać szczęście".
Szczęście to umiejętność wykorzystywania okazji - napisałem. "Szczęście to przeznaczenie + inteligencja" - odpisała. |
|
|
|
|
nuoro
Starszy uczeń
|
Wysłany: 2021-09-10, 19:42
|
|
|
Nie wiem, czy kategoria odpowiednia, niemniej nasz Pan Dyrektor Szanowny kandyduje na prezesa PZJ. Ciekawe, czy planuje łączyć funkcje? W dzisiejszych czasach, to bardzo modne. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,037 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|