|
Tower Racing Forum
|
|
dzień Derby |
| Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-08, 15:10
|
|
|
Kostor napisłał: Super sprawa z obniżeniem kosztu czwórki do 1 zl.
Ja dowiedziałem się przypadkiem o obniżeniu stawki w czwórkach (symbol CZW), akurat na krótko przed 75.Slu.Derby i od razu zagrałem kombinacyjną czwórkę, z jednym koniem na górze, na pierwsze miejsce i cztery # (box), razem 24 kombi i tylko 24 zł!
Czwórki, z wysokimi średnimi obrotami, porównywalnymi z porządkami, zostały praktycznie zlikwidowane po wprowadzeniu zasady, że zakłady te przyjmowane są od ośmiu koni. Wraz z obniżeniem stawki należałoby przywrócić też ciągłość czwórek, poprzez ich przyjmowanie gonitwa po gonitwie.
Z tego samego powodu zamarły ongiś obroty w triplach.
dodane: Choć prywatnie jako gracz zawsze unikałem gier zbyt kombinacyjnych, lubię proste zakłady. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-09, 20:07
|
|
|
| Coś tu pisałem i to znowu zniknęło....co to ma być??? |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-10, 01:02
|
|
|
Do admina;
prośba o sprawdzenie, czy Koniofanowi stąd coś "zniknęło", jak pisze.
Może wypadła piąta klepka?
L. |
|
|
|
 |
tower
Administrator

|
Wysłany: 2019-07-10, 12:40
|
|
|
| Potwierdzam, że od czasu zwrócenia uwagi moderatorowi, nie było żadnej ingerencji w posty Koniofana. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-10, 19:59
|
|
|
75.Slu.Derby
17:45 Derby, godzina z programu
oczekiwanie na Neptuna (zrzucił dżokeja)
17:57 sygnał startera
wprowadzanie koni do startboksów
18:03 start
150 sekund
18:05 Nemezia pierwsza o pół długości
oczekiwanie na wynik
wiadomo, kto wygrał, nic się nie dzieje!!!
18:24 spiker (Szydlik) podaje wynik Derby "zatwierdzony przez Komisję techniczną"
dokoracja przed trybuną
Wszystko za długo i czar Derby jak bańka mydlana
18:33 spiker podaje wypłaty
I już pustawo. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-11, 13:45
|
|
|
Co można zrobić, żeby z dekoracją po wielkich gonitwach nie czekać całymi minutami na "zatwierdzony wynik gonitwy przez Komisję techniczną"?
Po prostu, nie czekać! Nie czekać na ten "zatwierdzony" wynik. Celownik decyduje o wyniku, Komisja techniczna może tylko zmienić ten wynik.
Wynik ogłasza sędzia u celownika. Wynik ten (pierwsze trzy lub cztery konie), ustalony przez sędziego ogłasza spiker, do wiadomości publicznej.
Jeśli są protesty (dżokej, właściciel) lub Komisja techniczna analizuje wynik gonitwy, spiker podaje to do wiadomości publicznej (protest, kto zgłosił i przeciwko komu) i wtedy czekamy.
Wypłaty w totalizatorze zawsze oczywiście po zatwierdzeniu wyniku gonitwy przez Kt.
Skąd ja to wiem, że tak powinno być? No właśnie skąd? Z cywilizacji (kultury) wyścigowej, z krajów o wyższej kulturze wyścigowej, z Wysp Brytyjskich, z Francji, USA, itd., chyba wszędzie tak jest, z wyjątkiem Służewca.
dodane: dzięki b. dyrektorowi wyścigów Bąkowskiemu (w latach 2008 do 2018) troszeczkę tej wyższej kultury wyścigowej dotarło na Służewiec. Dyrektor Bakowski kupił genialny technicznie system ogłaszania wyników. Przy bombie, owej bombie w górę, jest tablica świetlna, połączona ze stanowiskiem sędziego. Dzięki zmyślności technicznej wyświetla się wynik gonitwy w tym samym momencie, gdy sędzia podejmuje swoją decyzję.
L. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-12, 17:43
|
|
|
75.Slu.Derby: nikt nie umarł.
dodane: ... i wszystkie konie schodziły z bieżni o własnych siłach.
Co to by się działo, gdyby powtórzyły się 74Slu.Derby, aż strach pomyśleć.
Podziękujmy Bogu. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-13, 15:17
|
|
|
Przypomniałem wyżej nazwisko: Bąkowski. Dyrektor wyścigów (TS) Włodzimierz Bąkowski przez 10 lat. Co po nim zostało, oprócz tej genialnej tablicy z wynikiem gonitwy, wyświetlanym w tym samym czasie, gdy sędzia u celownika podejmuje swoją decyzję.
Telebim - wielki ekran za bieżnią płotową ok. 150 metrów przed celownikiem, między trybunami.
Nowy kanat, wcześniej były listwy; też antykanat.
Elektroniczny pomiar czasu, z podziałem na odcinki, nie wykorzystuje się technicznych możliwości tego urządzenia.
Korytarz kasowy, pod 100-metrową trybuną środkowa, bardzo dobrze urządzony, z wieloma monitorami; osobne monitory tylko z zakładami i obrazem.
Alejka, z kilkoma ławkami, na wysokości 400 metrów, prostopadłą do bieżni, łącząca się z nowym wejściem (starym, nieużywanym i odremontowanym), nazwijmy ją "alejką Bąkowskiego".
Bąkowski, gdy przyszedł, nie znał wyścigów i stopniowo zakochiwał się w nich. Te ulepszenia to jakby prezenty miłosne.
Bywało, że z panem Włodkiem byłem na noże, ale ten gość nie obrażał się. Był przeciwieństwem "chama", który po pierwsze - wie lepiej, po drugie - obraża się o wszystko, według klasycznej definicji "chama" pozostawionej przez dr. Wojciecha Krukowskiego.
Za rządów Bąkowskiego TS wyremontował trybunę pierwszą i drugą (nie do końca), z pietyzmem konserwatorskim, a trawiasta bieżnia wyścigowa była poddana rekultywacji na wiosnę 2016.
Z błędów, które popełnił, wymienię teraz tylko jeden: podziękował za współpracę Arturowi Jednaszewskiemu.
L. |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-16, 17:25
|
|
|
| Obecna maszyna startowa chyba też z jego czasów? |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-25, 21:07
|
|
|
Bąkowski wymienił australijska maszynę startowa na nową.
Zakup maszyny z Australii to zasługa Jerzego Eliasa, legendarnego startera, który przed śmiercią prosił ówczesnego prezesa spółki Służewiec o sprowadzenie nowoczesnej maszyny startowej. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 4
|