|
Tower Racing Forum
|
|
dzień Derby |
| Autor |
Wiadomość |
Dorpat
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-07, 22:40
|
|
|
Od tego weekendu TS eksperymentuje ze studiem w trakcie gonitw, prezentacja koni przed najważniejszymi wyścigami, przedstawienie koni, analiza po gonitwie
dodatkowy cel - popularyzowanie wyścigów konnych wśród nowych osób, zwłaszcza w kontekście tego, że od 25 lipca wyścigi będzie można obstawiać przez Internet (teoretycznie to przełomowa sytuacja ale pod warunkiem, że pójdzie za tym odpowiednia promocja, edukacja nowych graczy, miłośników wyścigów konnych, bez tego będzie ciężko)
nie jest jeszcze podjęta decyzja, czy będą kolejne odcinki, wszystko zależy od tego, czy znajdzie się finansowanie, czy Traf będzie to współfinansowało ze spółką Służewiec
link do transmisji z Derby, niejaki Dorpat analizuje Derby i dwie ostatnie gonitw od 1 godz. 8 minuta na tym filmie
https://www.facebook.com/...36893829856136/ |
|
|
|
 |
Dorpat
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-07, 22:48
|
|
|
| Wyrzyk i Linek popełnili błąd taktyczny. Za wcześnie zaatakowali. Nie finiszuje się na 800 m przed celownikiem, to samobójstwo. To nie czasy Mustafy, trener Kałuby i dżokeja Dula. Nawet na tej bieżni, gdyby Linek pojechał jak Sweeney, i zaatakował na ostatnich metrach, wygrałby Derby. Salasaman jest najlepszym koniem w roczniku. Ale fajnie, że to Walicki pod koniec kariery wygrał swoje trzynaste Derby. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-07, 23:14
|
|
|
Dorpat i tx małpujecie mnie -wcześniej to wszystko stwierdziłem...a jestem tylko laikiem
Może wreszcie skończy się ta stagnacja-wasze działania telewizyjne mi się podobają-Dorpat gratki jesteś nie do podrobienia,"nadajesz" przed kamerą doskonale.
Trzeba czytać panowie co inni trochę wcześniej piszą.
Dziś największy skandal to była sytuacja z koniem Neptune .Już nawet ogłoszono , że będzie zwolniony z dysp. startera ,a potem by dostał premię odwleczono start w Derby prawie pół godz. i biegał -skandal, nad skandale ,to miało zapewne wpływ na wynik wyścigu.I które w końcu były dwa "zaśmiecajace" Derby Chat i Neptune- by tylko dostać premie za udział w wyścigu...zamykały stawkę |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-07, 23:15
|
|
|
75.Slu.Derby: Dorpat, jak dla mnie poprawny taktycznie atak Linka na wytrzymałym koniu z długim finiszem. Gdyby dżokej na Salasamanie czekał do prostej, nie zdobyłby tej przewagi i byłby nigdzie. Zabrakło bardziej elastycznej bieżni. Salas wyglądał wspaniale na padoku.
Nemezis, jak w N. Soliny, wygrała krótkim rzutem, bo ten typ konia tak ma. Salas jest innym typem.
dodane: Koniofan rzeczywiście miał racje z tym dopisaniem koni wpisanych do polskiej księgi po premię hodowlaną PKWK. |
| |
|
|
|
 |
Dorpat
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-07, 23:37
|
|
|
Co liczysz w Derby, zapytał mnie dwa dni temu znajomy.
Salasaman, Nemezis, Pride of Nelson odpisałem (sms w telefonie dowodem). Zajęły 1,3 i 4 miejsce w Derby.
Podtrzymuję, że Salasaman najlepszy w roczniku.
Tx - Frankie na Salasamanie wygrałby lekko. Aśka Wyrzyk (zdrowia) pojechałaby lepiej niż cienki Linek, ale nie on to wymyślił.
Taktyka i jazda Sweeneya i cienkiego Linka to ta subtelna różnica między przedwojennym Walickim i jego ojcem a Wyrzykiem (jak złapie wysublimowanie i kulturę jestem w stanie go wesprzeć mentalnie, bo robi też dużo dobrej roboty).
Tx - tor fatalny. Jarek Zalewski ma zdjęcia ze zbliżeń, może Ci wysłać, pełno dziur i nierówności. Dywan tylko w Twojej wyobraźni, niestety.
Martwi mnie bardzo, że dwie pozostałe wielkie gonitwy tego dnia wygrała stajnia "Marion Jones", a zwycięstwo klaczy to już kpina z uczciwych wyścigów. Albo wprowadzimy badanie koni w treningu albo będziemy robić jaja z wyścigów (dziś między wyścigami można w majestacie prawa dowolnie dopingować konie najcięższym koksem, bo nikt tego nie bada). Stajnię Marion Jones należy zdelegalizować i odebrać wszelkie szarfy.
ps. mam nadzieję, że ze względu na fatalny stan toru i działalność stajni podobnych do "Marion Jones" konie z tegorocznego Derby i innych czerwcowo-lipcowych wyścigów nie skończą podobnie jak urwany w Derby 2018 Fox Trot Galeste.
Dla niewtajemniczonych link do działalności sportowo-dopingowej Marion Jones
https://pl.wikipedia.org/wiki/Marion_Jones |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-07, 23:50
|
|
|
Faktycznie niektóre konie zachowywały się dziwnie ,aż żona mnie się pytała co się z nimi dzieje ,ale ja się na tym nie znam, nie jestem weterynarzem ,czy super specem od koni ,na pierwszy rzut oka. Scisłe kontrole muszą być, bo jak bedzie totek przez internet ,to mogą byc też sprawy w sądzie , jak nie będzie pewności co do czystości wyścigów. |
 |
|
|
|
 |
Dorpat
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-07, 23:50
|
|
|
Robi się ciekawie, taką filozoficzną, przepojoną kulturą osobistą wiadomość przed chwilą dostałem na maila (szkoda tylko, że tej ropy nie produkuję jak szejk Mohammed, bo wtedy mógłbym podjąć walkę nawet ze stajnią Marion Jones)
Od: Krzysztof Ziemiański <tripolis@wp.pl>
Wysłane: niedziela, 7 lipca 2019 23:46
Do: Robert Zieliński
Temat: Re: ODP: Prezesa Ts, Novary i Derby w TVP Sport
Pierdol się ty ch(...) na ropę
Pozdrawiam Krzysztof
ps. Mr Ziemniak chyba lekko przesadził, w moim wieku ciągle wystarczą piękne kobiety, ropa i wiagra niepotrzebna, zostawiam to podstarzałym trenerom, którzy nie przepuścili chyba żadnej białogłowie, która przeszła przez ich stajnię (niektóre nawet były wspólne i nas połączyły jak teoria Bruce'a Lowe) |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-07, 23:59
|
|
|
Upssss,robi się niesmacznie ...admin ,admin .....help.... |
 |
|
|
|
 |
Dorpat
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-08, 00:16
|
|
|
Koniofanie, spokojnie, ot miłe Polaków nocne polsko-włoskie (dobre jedzenie i kuchnię w Italii mają) rozmowy.
Stajnia Marion Jones nie jest w stanie mnie obrazić.
Wracają klimaty z Derby, Oaks i WW 2010, gdy pogróżki o pobiciu, które dostawałem, były z tych najłagodniejszych.
Bóg i Allah oraz wszystkie inne ważne osoby na szczęście wszystko widzą, więc rozliczymy się w kolejnym wcieleniu - od sprawiedliwości i prawdy nie da się uciec.
Pozdrowienia (przez łzy) od urwanych Infamii, Charro, Demeter, Fox Trot Galeste, nieżyjących Intensa oraz Mister Great i innych poszkodowanych, które nie mogą przemówić ludzkim głosem.
Myślałem, że po latach 2010-2012 wyrzuty sumienia wobec tych biednych istot sprawiły, że porzuciliście niecny proceder, ale widzę, że od sezonu 2018, Fabolousa i Incepcji, demony powróciły. |
|
|
|
 |
gambl100procent
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-08, 01:03
|
|
|
Napiszę tylko że trochę #RODO
Ale wincyj takich! I am lovin it!
Incepcja mega zaskoczenie jak dla mnie, ale FLV słupiłem i niespodziewałem się niczego innego.
Dzień derbowy super, gonitwy bardzo emocjonujące. Atrakcje liczne i na poziomie. Studio relacjonujące bardzo mi się podobało i widać że wziął się za to ktoś z głową. Bardzo in-plus strefa chillout po wyścigach aczkolwiek świeciła pustkami za pomysł należy się plus
Szczepan Mazur komentujący że bieżnia w dobrym stanie mnie zniszczył #Wyrzyk poza trójką w każdej gonitwie
Czego brakowało:
Strefy dla stałych graczy ( gdzie bez obaw sobie zdążą obstawić po forkentrze)
Dostęp do alkoholu- ludzie dlatego chillują w strefach po wyścigach bo tam przepijają pieniądze z wygranych zakładów
Edukacja dla nowych graczy (ulotki nie wystarczą) |
_________________ Żyj śmiało |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-08, 07:13
|
|
|
W ostatniej gonitwie Largo Forte zdyskwalifikowany z pierwszego miejsca. Najpewniej gdzieś w śmietniku wylądowała trójka za 5 tys zł |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-08, 07:22
|
|
|
| Super sprawa z obniżeniem kosztu czwórki do 1zł. juz przed pierwsza gonitwa pula w pół godziny wzrosła z 5 do blisko 10 tyś. w pozostałych pule 4 też sporo wyższe niż zwykle. czwórka za 1zł daje pole do szerokiej i atrakcyjnej gry. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-08, 09:10
|
|
|
Panów Z.Z. lubię i szanuję . Jednego jako dziennikarza z ogromna wiedzą i zaangażowaniem w wyścigi ,drugiego jako trenera z osiągnięciami, który kontynuuje rodzinne tradycje. Wiem ,że kiedyś był między nimi konflikt o niedozwolone wspomaganie koni.Teraz jednak R.Z. pozwala sobie na publicznym forum rzucać sugestie ,że tr Z. robi coś niedozwolonego .Moim zdaniem można coś takiego pisać publicznie ,jak się ma dowody lub świadków.Ogólnie jestem zaistniałą sytuacją ogromnie zaskoczony i zniesmaczony . Jako osoba postronna nie chciał bym aby ta sytuacja miała tu miejsce.
A tak z ciekawości może dziennikarze lub zarządzający wyścigami by nas oświecili ,jak wygląda kontrola antydopingowa na Służewcu i ile ogólnie przeprowadzono kontroli w pierwszej połowie tego sezonu.
Moim zdaniem obowiązkowo powinny być badane 2 pierwsze konie w nagrodach imiennych i dodatkowo na wyrywki jakieś konie w dniu.
Jeśli chodzi o stawki i sam system gry walczę z tym latami ....i kto miał rację....podaję przykłady np. z USA ,na razie było to wszystko bez echa ,ale może teraz poszli po rozum do głowy . |
 |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-08, 12:36
|
|
|
(komentarz) Dla przedstawiciela mojej płci zazwyczaj najlepszym dopingim jest kobieta. - Był u mnie Krzysztof z Marianną, przedstawił jako narzeczoną - powiedział do mnie nieżyjący Andrzej Prądzyński, którego odwiedzałem w jego mieszkaniu w Warszawie w ostatnich dwóch latach jego długiego życia. Tą samą Mariannę, która pod pseudonimem pytała mnie zalotnie w poczcie na forum Zmdom, gdy znalazła jakiś błąd w moim wpisie: - tx, a co miałeś z matmy?
Dlatego też napisałem kiedyś w jakiejś dyskusji, że najlepszym dopingiem dla Krzysztofa jest Marianna. Sukcesy trenera Z. w ostatnich latach w pewnym stopniu, moim zdaniem większym niż mniejszym, śmiało można przypisać owej Mariannie, kobiecie niezwyczajnej.
Gdy widziało się, co robił wczoraj dżokej na Incepcji w Nagrodzie Jurjewicza i na FLV w N. Prezesa Totalizatora Sportowego, bez przesady można stwierdzić, że swój znaczący udział w tych zwycięstwach ma dżokej Szczepan Mazur, który znalazł swoją najlepszą przystań w stajni Ziemiańskich.
Ostatnią rzeczą, której tutaj potrzebujemy, szczególnie w dniu Derby, jest wyciąganie broni, a właściwie maczugi dopingu. Krzysztof Ziemiański nigdy nie dopingował koni, inaczej niż sądzi Dorpat, a do świetnych wyników swojej stajni doszedł stopniowo, poprzez doświadczenie i swoją mądrość.
L.
od moderatora
Doping jako temat dalej pod Dyskusje Srodowiskowe.
tx |
|
|
|
 |
Dorpat
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-08, 14:19
|
|
|
Zgadzam się z tx-em, który subtelnie wszystko napisał między wierszami. Przecież nigdzie nie napisałem, że trener Krzysztof Ziemiański dopingował konie. Moje podejrzenia i zarzuty dotyczą przecież stajni Marion Jones, a nie trenera Z.
ps. Lance Armstrong też "do świetnych wyników doszedł stopniowo, poprzez doświadczenie i swoją mądrość". Ponad 300 razy w ciągu kilku lat pobierano od niego próbki antydopingowe i zawsze były czyste. A jak się okazało przez całą karierę ordynarnie się koksował i odebrano mu wszystkie tytuły.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lance_Armstrong
Tylko czy w polskich wyścigach znajdzie się odważny Tyler Hamilton, który ujawni prawdę? (chyba wygodniej jest wszystkim w tym środowisku się oszukiwać i udawać, że nic się nie dzieje, tylko koni żal)
https://www.przegladsport...-doping/m251s69 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 5
|