|
Tower Racing Forum
|
"Życie na wyścigach" - odc. I |
Autor |
Wiadomość |
Kioto
Dżokej
|
Wysłany: 2017-08-31, 14:06 "Życie na wyścigach" - odc. I
|
|
|
Wklejam link do obejrzenia I odcinku filmu "Życie na wyścigach", w roli głównej - trener Adam Wyrzyk.
Kilka uwag na gorąco po obejrzeniu filmu:
1. Jeden wielki hejt na Służewiec, trenerów służewieckich i ogólnie srodowisko.
Panie Adamie, ja bym tak na to środowisko nie psioczyła, bo bez niego i Służewca nie miałby pan gdzie się ścigać (Wrocław trochę za daleko od Rosłońców). Brak klasy w każdej wypowiedzi. Straszna antyreklama Służewca.
Nie kalamy gniazda, w którym przebywamy i zarabiamy na przysłowiowy kieliszek chleba.
2. Razi kniajacki, prostacki język, styl wypowiedzi. Poziom rynsztoku. Wstyd!
3. Panie trenerze, Wielka Warszawska to nie wyścig na 2400 m, a na 2600 m .
4. Za mało wyjaśniona sprawa dopingu u Golden Tirola.
5. Bardzo dużo o sraczce, sraniu i ogólnie o wydalniczych problemach. Czyżby trener miał notoryczne problemy jelitowe?
Ogólne wrażenie po filmie -NIESMAK.
https://vod.pl/programy-tv/zycie-na-wyscigach-odc1/sr89xvc#info |
|
|
|
|
Joga
Dżokej
|
Wysłany: 2017-08-31, 14:33
|
|
|
Muszę niestety podpisać się obiema rękami pod postem Kioto. Nie ujmując zasługom "buraka ze wsi" (jak sam lubi siebie nazywać trener Wyrzyk), serial stoi niestety na bardzo niskim poziomie i to właśnie przez osobę trenera i jego świty.
Od siebie mogę dodać, że tytuł pierwszego odcinka brzmi: "Liczą się tylko zwycięzcy". I to właśnie hasło zdaje się być mottem trenera Wyrzyka i przyczyną jego problemów. Otóż NIE, nie liczy się TYLKO zwycięstwo. Liczy się również jego styl i klasa zwyciężającego. Klasowego zawodnika nie poznaje się tylko po tym, jak przegrywa, ale również po tym, jak wygrywa.
Znam sporo trenerów spoza Służewca, którzy nigdy nie doświadczyli szykan ze strony środowiska, nawet gdy wygrywali. Dziwnym trafem, to na Pana Buraka się uwzięli. Dlaczego? Otóż, wydaje mi się, że gdy zaistnieje jakiś problem, należy szukać przyczyny w sobie. I tutaj znów wracamy do tytułu pierwszego odcinka i motta trenera Wyrzyka - liczą się tylko zwycięzcy. Zwycięzcy, a nie styl zwyciężania. Być może gdyby pan Adam zaczął od czasu do czasu przejawiać choć krztę kultury osobistej, klasy i godności, być może gdyby zaczął odnosić się z szacunkiem do tych, których pokonał (uczciwie czy nie, nie wnikam w to) - wtedy i oni zmieniliby stosunek do niego? Może warto o tym pomyśleć, co? |
|
|
|
|
Alef
Praktykant dżokejski
|
Wysłany: 2017-08-31, 21:56
|
|
|
Film jako całość, ciekawy, interesujący w naturalny sposób pokazuje jego bohatera. Są miejsca słabsze, kontrowersyjne, ale siłą filmu jest właśnie jego naturalność, która dla niektórych może być nie do zaakceptowania. Ale czy nie takie powinny być filmy właśnie ?
Kioto, jeżeli rażą cię problemy wydalnicze, to zobacz na tym samym Planete+: "W kupie siła" |
|
|
|
|
Joga
Dżokej
|
Wysłany: 2017-09-01, 18:19
|
|
|
Naturalność filmu jest jak najbardziej OK. Wszyscy znamy trenera Wyrzyka i wiemy jaki on jest, dlatego poezji się nie spodziewałam. Jednak ten naturalizm jest troszeczkę zbyt podkreślony. Za dużo pana Adama w serialu o panie Adamie Mogłoby być więcej koni, w końcu to program o wyścigach. Bo patrząc na ilość "naturalizmu" w tym odcinku, serial powinien nazywać się nie "Życie na wyścigach", a "Życie wśród wyścigowych chamów"
Zresztą nie same wulgaryzmy były rażące, a teksty w stylu "wszyscy trenerzy na Służewcu mogą mu buty czyścić". Nie wiem, czy jakby trener Walicki, Janikowski, czy jakikolwiek inny szkoleniowiec, odznaczający się raczej dość wysokim poziomem kultury osobistej, usłyszał takie słowa od trenera Wyrzyka, byłby zachwycony. Nie wyobrażam sobie też, by którykolwiek z nich krzyczał w podobny sposób do pokonanego konkurenta. Ten serial to antyreklama wyścigów, Ośrodka Rosłońce i samego trenera Wyrzyka. Koleżanka, która nie była nigdy na wyścigach, ale wie, że ja w nich "siedzę" od lat, po obejrzeniu tego odcinka wybałuszyła na mnie oczy i spytała: "Jak ty tam wytrzymujesz? Przecież to totalny margines. Jeżeli tak źle jest poza Służewcem, to jak jest na samym Służewcu? Wszyscy są tacy jak ten Wyrzyk?" Na szczęście nie wszyscy. Ale jeżeli ktoś nigdy nie był na wyścigach, to po obejrzeniu tego serialu raczej już na Służewiec nie pójdzie... |
|
|
|
|
|
kostor
Dżokej
|
Wysłany: 2017-09-02, 00:22
|
|
|
Czy to słaba pamięć, czy celowa manipulacja? te słowa nie wypowiedział Wyrzyk, tylko "Pan Samochodzik" |
|
|
|
|
Joga
Dżokej
|
Wysłany: 2017-09-02, 13:18
|
|
|
Kostor, a czy "Pan Samochodzik" nie jest aby przypadkiem asystentem trenera Wyrzyka i jego bliskim przyjacielem od lat? Jesteśmy tacy, jakich pracowników sobie dobieramy. Jeżeli trener Wyrzyk wciąż zatrudnia pana Mirka i jest z nim w bliskich relacjach, to znaczy, że absolutnie odpowiada mu jego sposób bycia, a także zgadza się z jego słowami.
Trener Wyrzyk powiedział w serialu także wiele innych, kompromitujących go w moich oczach (i z tego, co zdążyłam się zorientować nie tylko moich) słów, więc to naprawdę nie ma wielkiego znaczenia kto wypowiedział akurat te konkretne słowa (które - nota bene - podane były dla przykładu, a w czasie ich wypowiadania trener znajdował się w pobliżu) |
|
|
|
|
kostor
Dżokej
|
Wysłany: 2017-09-02, 19:53
|
|
|
Podane były w nieprawdziwej formie i przypisane osobie, która ich nie wypowiedziała - skoro nie przepraszasz za pomyłkę, tylko tłumaczysz to co napisałaś znaczy się, że skłamałaś celowo i to już jest żenujące. |
|
|
|
|
Joga
Dżokej
|
Wysłany: 2017-09-02, 21:20
|
|
|
Kostor, mogę to tylko skwitować następującą emotikonką (a nawet trzema, żeby podkreślić zabawność tej "dyskusji"): |
|
|
|
|
Kioto
Dżokej
|
Wysłany: 2017-09-02, 21:21
|
|
|
Kostor, Ty żartujesz, prawda?
Ty się słów Jogi czepiasz, zarzucasz jej kłamstwo, a nie razi Cię wiadro pomyj, jakie Wyrzyk ze swoją świtą wylał na Służewiec i na trenerów, tam trenujących? Nie wierzę....
No chyba, że film przypadł Ci do gustu, w takim razie nasze komentarze dla Ciebie są "żenujące".
P.S. Czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie padło, że to słowa Wyrzyka. |
|
|
|
|
gambl100procent
Dżokej
|
Wysłany: 2017-09-02, 21:42
|
|
|
Mi się serial bardzo podoba!
Co do emocjonalnego języka pamiętajmy że jest to sport a sport wyzwala w ludziach emocje a jak jeszcze w grę wchodzą pieniądze...
btw. na trybunach język panuje podobny
Co do zarzutów o próby pobicia i gróźb to należy sobie uświadomić, że wyścigi to państwowe źródełko z którego żyje całkiem spora grupa ludzi więc jak przyszedł kolejny spragniony to inni patrzą na niego wilkiem... |
_________________ Żyj śmiało |
|
|
|
|
Alef
Praktykant dżokejski
|
Wysłany: 2017-09-02, 22:54
|
|
|
Szkoda, że tr. Adam Wyżyk nie jest oceniany tutaj, przez zwykle miłe i sympatyczne gospodynie strony i tego forum, nie dzięki temu co robi, a jedynie dlatego, że ma niewyparzony język, mówi to co myśli, nic nie owija w bawełnę. W swoim zachowaniu jest naturalny i szczery. Zresztą skąd to oburzenie nagle? Znacie go od dawna, wiecie jaki jest, składacie gratulacje kiedy zwycięża i teraz co, przejrzałyście drogie Panie na oczy, jest chamem ? Tak to jest trochę żenujące. Taka piękno-duchowa hipokryzja.
Tak w ogóle, "życie na wyścigach" nie jest programem o wyścigach. Jest natomiast serialem (10 odcinków), a przedstawia rodzinę Wyrzyków, której życie toczy się wokół treningu i wyścigów koni. Może warto poczekać do końca z ocenami ? |
|
|
|
|
Kioto
Dżokej
|
Wysłany: 2017-09-03, 01:24
|
|
|
Alef, my nie z tych składających gratulacje po wygranych Ew. tylko foto, bo to dokumentacja wyścigów i odnotowujemy to na naszej stronie.
Co do stosunku do Wyrzyka, mój jest niezmieniony od 2009 roku i od sprawy Golden Tirola.
Nie przekonuje mnie, że "ktoś mu podłożył świnie", tym bardziej, że Golden był leczony pentoksyfiliną, bo miał krwotoki.
Nie chodzi tylko o doping, widziałyśmy pana trenera w akcji na zapleczu wyścigów i dośc agresywne jego postawy zaganiania swoich koni do samochodów ( z boksów gościnnych).
Nigdy nie kryłyśmy niechęci do Wyrzyka, stąd i konflikty z gospodynią na forum finisz.
Z tym, że obecnie nie chodzi o mój negatywny stosunek do niego, tylko o to, że ten film to antyreklama wyścigów, Służewca i osoby trenera.
Abstrahując od moich osobistych odczuć, gdybym była właścicielką (nowoupieczoną) i zastanawiała się do kogo oddać swoje konie, nigdy nie oddałabym je jemu.
I tyle w temacie. |
|
|
|
|
Koniofan
Dżokej Koniofan
|
Wysłany: 2017-09-10, 20:32
|
|
|
Nie zapomnijcie -premiera 3 odc.,bo nie będzie o czym gadać i ew. krytykować ,a dziś wygrał 3 biegi i w tym roku chyba dociągnie spokojnie,w tym tempie, do 60 wygranych w sezonie ... Ja oglądam jednak Milika i Zielińskigo ,a to sobie zobaczę nieco później
http://www.teleman.pl/tv/...igach-3-1661713 |
_________________ Koniofan
|
|
|
|
|
słonik
Dżokej Kto pyta nie błądzi
|
Wysłany: 2017-09-11, 12:23
|
|
|
Popieram panie koniofanie pana całej rozciągłości |
|
|
|
|
emem
Starszy uczeń
|
Wysłany: 2017-09-23, 23:21
|
|
|
znajdę online kolejne odc? niestety znalazłem tylko pierwszy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|