|
Tower Racing Forum
|
|
Komisja techniczna |
| Autor |
Wiadomość |
robertf
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2016-12-20, 18:33
|
|
|
| Cytat: |
Dodatkowo, jeszcze jedna uwaga z czysto administracyjnej strony - jeżeli napiszesz post, wyślesz, a potem przypomnisz sobie, że chciałbyś coś dopisać - edytuj go, a nie pisz post pod postem, bo tworzysz bałagan. |
nic nie chciałem dopisywać, to miał być oddzielny post.
W tym miejscu należyzauważyć, że stałaś się ostatnio bardzo przęmądrzała - o czym świadczą Twoje uwagi do mnie i do pracowników PKWK. |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-12-20, 19:27
|
|
|
[quote="robertf"] nie, nie miałaś powodu do wysnucia takiego wniosku!
Na stronie PKWK regularnie są publikowane zmiany do biuletynu, w programie wyścigowym jak wół jast napisane Szpar a nie Borkowski. Twoim obowiązkiem jest to sprawdzić, zanim kolejny raz kogoś bezpodstawnie oskarżysz.
Nie potrafisz po prostu powiedzieć przepraszam?[/quote]
Z całym szacunkiem, ale nie Ty będziesz mi mówił czy i jaki miałam powód do wysnuwania takich czy innych wniosków. W trakcie sezonu biuletyn nie jest aktualizowany.
Nie Ty będziesz mnie uczył obowiązków. Żyjemy w wolnym kraju, wbrew pozorom i niektórym przekazom, mamy demokrację, jest wolność słowa i moją sprawą jest do jakich wniosków i kiedy dochodzę. Jeżeli ktoś raz ukradł jabłko, to prawdopodobieństwo, że ukradnie drugi raz jest spore.
Pozdrawiam Wrocław
p.s.Brak argumentów z Twojej strony i nieumiejętność przyznania się do nieudolności nie daje Ci prawa określać kogoś jako przemądrzałego. Tym bardziej gospodyni forum. Jeżeli mnie gdzieś się nie podoba, to tam nie wchodzę (patrz forum finisz).
Jako jedna z administratorek forum, nie zgadzam się na obrażanie NIKOGO - ani gospodarzy, ani użytkowników.
Jeżeli te warunki Ci nie odpowiadają, nie musimy się na naszym forum spotykać. |
|
|
|
 |
Joga
Dżokej

|
Wysłany: 2016-12-20, 19:38
|
|
|
Robertf, czy proszenie o porządek na moim forum to według ciebie przemądrzałość? Czy zaoferowanie pracownikom PKWK kursu na obsługę forum to przemądrzałość? Nie, obie te sprawy to po prostu akt dobrej woli z mojej strony - pragnę ułatwić użytkownikom czytanie forum, poprzez unikanie robienia bałaganu, jak i jestem skłonna uświadamiać pracowników PKWK w kwestiach, z którymi mają problem To nie przemądrzałość, to wręcz wyraz sympatii! |
_________________ A horse gallops with his lungs, perseveres with his heart, and wins with his character.
Federico Tesio |
|
|
|
 |
Lighthouse
Uczeń

|
Wysłany: 2016-12-20, 21:18
|
|
|
[quote="robertf"]
2. to moja droga, nie są bzdury, mówię, co widziałem: próbki z Wrocławia trafiają do nas na Służewiec a dopiero stąd są wysyłane do laboratorium. Żeby je tam wysłać, trzeba je przecież wyjąć z opakowania zbiorczego, w którym przyjechały lub zostały przysłane z Wrocławia i zapakować razem z próbkami warszawskimi do wysyłki do laboratorium. Żadne procedury nie są przy tym naruszane. Kapewu?[/quote]
Wyjęcie z "opakowania zbiorczego" jak to nazwałaś nie może spowodować uszkodzenia próbek od danego konia, bo wszystkie pojemniki (z próbkami od tego danego konia) są zabezpieczone i zamknięte w twardym kartonowym pudełku oklejonym paskami kodowymi identycznymi z paskami kodowymi zamieszczonymi na próbkach, jak też paskami kodowymi zamieszczonymi na protokole pobrania próby (i całość to jest tzw. próbka). Żeby uszkodzić próbki trzeba by było wyjąć je z tego kartonowego pudełka wchodzącego w zestaw, co jest łamaniem procedur.
Bardzo polecam o zasięgnięcie wiedzy na ten temat u warszawskich (lub wrocławskich) lek. weterynarii, bądź u trenerów koni, którzy uczestniczą podczas procedur pobierania prób od swych podopiecznych. Myślę, że wielu właścicieli koni również posiada taką wiedzę z tytułu tegoż, że mogli uczestniczyć w procedurze pobierania prób. Kto pyta nie błądzi.
Mam też prośbę do Pani o więcej luzu i bardziej wyważone wpisy. Proszę też o zaniechanie ataków na administratorki, bo każdy ma prawo do błędów jak wskazuje na to Pani przypadek odnośnie "zbiorczego opakowania" i "przepakowywania". Wesołych Świąt. |
|
|
|
 |
robertf
Starszy uczeń

|
|
|
|
 |
robertf
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2016-12-20, 21:47
|
|
|
Lighthouse - zaplątałaś się dziecko i nie wiesz jak się wyplątać. Stwierdziłaś, że próbki nie są przepakowywane w Warszawie - udowodniłem Ci, że jest inaczej. Nigdy nie pisałem, że zostały uszkodzone w Warszawie.
Nie muszę też nikogo pytać, jak to się robi w Warszawie - widzialem to na własne oczy.
Rozumiem, że informację, czyją próbkę uszkodzono przyjęłaś do wiadomości? |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-12-20, 22:00
|
|
|
Robertf, nie zarzucaj mi kłamstwa, nie tędy droga, kolego.
Mogę mijać się z prawdą, ale kłamstwo, to za wielkie słowo.
Aktualizacja, którą wkleiłeś jest z datą 18 listopada, ja pisałam, że nie ma aktualizacji w trakcie sezonu. Fakt, nie szukałam nowych danych na tydzień przed końcem sezonu, nie sprawdzałam i teraz, bo do głowy mi nie przyszło, że zmienia się trenera miesiąc przed końcem sezonu. Koń cały sezon - od kwietnia do października był w treningu Borkowskiego, który już raz przyniósł nam wstyd w Niemczech, gdzie u Uczitelki Tanca wykryto doping. Miałam prawo tak napisać, jak napisałam. Po telefonie od pracownika PKWK, sprostowałam swój post. O co tyle zamieszania? Uderz w stół, a nożyce same się odezwą?
Dlaczego Ty tak żarliwie bronisz trenerów, którzy zostali przyłapani na dopingu?
Dlaczego KT w tym roku - i na Służewcu i na Partynicach wymierza kary pieniężne szprycerom? Często te kary są niższe od nagrody za I miejsce.
Czy PKWK w ten sposób daje ciche przyzwolenie na doping? Bo tak to wygląda. |
|
|
|
 |
robertf
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2016-12-20, 23:03
|
|
|
| Cytat: | Robertf, nie zarzucaj mi kłamstwa, nie tędy droga, kolego.
Mogę mijać się z prawdą, ale kłamstwo, to za wielkie słowo.
Aktualizacja, którą wkleiłeś jest z datą 18 listopada, ja pisałam, że nie ma aktualizacji w trakcie sezonu. Fakt, nie szukałam nowych danych na tydzień przed końcem sezonu, nie sprawdzałam i teraz, bo do głowy mi nie przyszło, że zmienia się trenera miesiąc przed końcem sezonu. |
Kioto, problem z Tobą jest taki, że od wielu lat działasz tak samo - ty to nazywasz mijaniem się z prawdą - ja nazywam to kłamstwem. Kiedyś jako Bajaderka, teraz jako Kioto, coś tam jszcze w międzyczasie. Rzucasz na ludzi różne oszczerstwa, bez sprawdzenia faktów, bez dowodów.
ps. Przyjrzyj się jeszcze raz dokładnie tej aktualizacji, może zobaczysz, że ten dokument był wielokrotnie aktualizowany w ciągu sezonu - właśnie po to został on stworzony. |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-12-21, 01:37
|
|
|
"Wszyscy kłamią" - cytat z Doktora Hausa.
Ok, Robercief, bije się w pierś, posypuję głowę popiołem i proszę o wybaczenie.
Ty jesteś nieomylny, zawsze masz racje, nigdy nie kłamiesz i niesiesz kaganek oświaty do naszego ciemnogrodu.
Nie rozumiem tylko jednego - skoro znasz mnie tylko ze złej strony z różnych for, co robisz tutaj, na moim podwórku, w tym siedlisku zła i na naszej Łysiej Górze?
Zastanów się, zawsze można się wycofać, póki nie rzucimy na Ciebie złego uroku. |
|
|
|
 |
Joga
Dżokej

|
Wysłany: 2016-12-21, 01:38
|
|
|
Robertf, patrzymy na ciebie!
hosting image |
|
|
|
 |
robertf
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2016-12-21, 10:08
|
|
|
| Cytat: | Nie rozumiem tylko jednego - skoro znasz mnie tylko ze złej strony z różnych for, co robisz tutaj, na moim podwórku, w tym siedlisku zła i na naszej Łysiej Górze?
|
Jestem tutaj aby bronić tych wszystkich, których jakże często bezpodstawnie opluwacie, tak jak przed kilku laty naszą stajnię. |
|
|
|
 |
Delicja
Uczeń

|
Wysłany: 2016-12-21, 10:35
|
|
|
W innym temacie niejaki Gruby napisał :
| Cytat: | | Robercie ś, o przepraszam w twoim nicku jest f. Swoimi wpisami zdradzasz kim jesteś i nic dziwnego , że tak zaciekle bronisz Partynic bo bronisz pieniążków, które płyną strumieniem do twojej kieszeni. |
To by się zgadzało... Dodałabym jeszcze, że próbuje odwrócić uwagę od Partynic i usprawiedliwić się chyba sam przed sobą, tłumacząc sobie, że takie rzeczy zdarzają się wszędzie...Czyżby sumienie zaczynało gryźć?
Kioto, Joga po waszych wpisach wiemy, że nie trzeba wysyłać oficjalnych listów i próśb do PKWK. Oni czytają forum i są ze wszystkimi informacjami na bierząco. To chyba poprostu ich wybór, że nic z tym nie robią.....Faktycznie ciche przyzwolenie... |
|
|
|
 |
Ojciec Mateusz
Uczeń

|
Wysłany: 2016-12-21, 11:28
|
|
|
Czytając wpisy WS i Lighthouse tworzy się scenariusz jak mogło wyglądać pobieranie tej próbki, która dotarła póżniej do laboratorium zniszcona. Najprawdopodobniej jakiś "ktoś", podczas umieszczania próbki w kartoniku doprowadził do pęknięcia plastikowego pojemniczka z materiałem. Można się domyślać, że materiał do badań celowo został rozlany wewnątrz kartonika, tak by upozorować pęknięcie w trakcie transportu. Bardzo prawdopodobne wydaje się uszkodzenie pojemniczka przed zamknięciem kartonika, zabezpieczniem go oraz oklejeniem paskami kodowymi.
Konsultowałem sprawę z Detektywem Colombo, Sherlockiem Holmsem i Porucznikiem Borewiczem, wszyscy uważają, że jest to najbardziej prawdopodobny scenariusz. Porucznik jako specjalista od przypadków polskich wtrącił ponadto, że nie jest ważne kto był trenerem konia, którego próbkę zniszczono. Teraz istotne jest to, że istnieje prawdopodobieństwo, że została ona zniszczona na Partynicach i ewentualnie kto jest tym "ktosiem", który zniszczenia dokonał. |
|
|
|
 |
Joga
Dżokej

|
Wysłany: 2016-12-21, 12:27
|
|
|
| Cytat: | | Jestem tutaj aby bronić tych wszystkich, których jakże często bezpodstawnie opluwacie, tak jak przed kilku laty naszą stajnię. |
Dziunek, to ty? Tak właśnie przypuszczałam, analizując wartość intelektualną twoich postów |
_________________ A horse gallops with his lungs, perseveres with his heart, and wins with his character.
Federico Tesio |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2016-12-21, 12:30
|
|
|
Joga, no co Ty?
Dziunek może mieć problemy, on pewnie tylko dyktuje.
Robertf to raczej może być Lady Serdelek, która bardzo lubi męskie nicki, ot zwolenniczka gender. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 4
|