Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana w wysokości stawek za grę na Służewcu
Autor Wiadomość
Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-29, 23:46   Zmiana w wysokości stawek za grę na Służewcu

TS w trakcie sezonu zmienia reguły gry.
Załącznik do uchwały datowany jest na 23 czerwca 2016 r., a sezon rozpoczął się 24 kwietnia.
Nie powinno się zmieniać zasad gry w trakcie jej trwania.
Takie zmiany powinny wchodzić wraz z rozpoczęciem nowego sezonu, a nie w trakcie jego trwania.
TS podnosi stawkę za zakład ZW (zwyczajny), DWJ (dwójkę) i PDK (porządek) z 3 zł na 5 zł.
Pozostałe zakłady pozostają na niezmienionym poziomie - 3 zł.

http://traf-zw.pl/wp-cont...wki_06.2016.pdf

morpheus 
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2016-06-30, 07:46   

smutne i przerażające, nie chcę marudzić ale przypomina to feudalne kompleksy panów z totka, ja jestem najważniejszy wiem lepiej ja decyduję i co mi zrobicie :evil:
kompletny brak szacunku dla graczy i elementarnej wiedzy o specyfice końskich zakładów
może jest sposób żeby im pomóc...stworzenie jakiejś grupy doradczej, może jakiś email na który będziemy wysyłać im stawki zakładów z torów na świecie :lol:

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-30, 09:19   

To już jest koniec...

w zeszłym roku na Partynicach (przynajmniej podczas głównej gali) były zwyczajne za 5zł. Po prostu ich nie graliśmy, ew. wygrane też nie wzrosły (o pulach nie piszę bo tam są i tak niskie, ale nie trudno się domyślić, że u nas potężnie spadną). Sprawą działalności spółki Traf powinien zająć się NIK. Traf należy do TS, czyli spółki skarbu Państwa, a tymczasem od jakiegoś czasu powiększa straty, mimo deklarowanej przez organizatorów coraz większej frekwencji na torze. Obecne działania zdają się wskazywać, że jest to celowe działanie wbrew interesom skarbu Państwa.

Karina 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-30, 09:44   

aby uatrakcyjnić grę można by zrobić przecież kwintę po 10zł !!! byłyby częste kumulacje, może nawet przez kilka dni wyścigowych nie trafiona !!!! To działa na ludzi, zobaczcie jakie kolejki są gdy długo nie pada szóstka !!!! Przez 4-5 dni nie ma kwinty na Służewcu i pula gwarantowana 1 milion złotych !!!! Jest zabawa, jest reklama !!!

Karakan
Uczeń

Wysłany: 2016-06-30, 09:51   

A ja się pytam czemu nie za 10 czy 20 zł te zakłady? Jak się bawić to na maksa...
A tak teraz serio się pytam to czy Ci z Trafu tak na poważnie myślą, że jak podniosą stawki to będą mieli większe wpływy?? Jak np. grałem do tej pory pdk w boxie trzy konie za 9 zł to teraz mając tą kwotę to zagram jeden zakład za 5 zł czy oni myślą, że będę pożyczał 6zł u ludzi?! Frajerów szukają...

Karina 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-30, 10:32   

karakan im zależy wyłącznie na tym abyś nie grał wcale i maja 150 hektarow !!!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-30, 11:41   

Zgoda, że stawka 5 zł powinna być wprowadzona przed sezonem.
Wypowiadający się wcześniej najwidoczniej obstawiali góry i porządki po 3 zł. Bo ci, którzy grali po 6 zł zyskują złotówkę na zmianie stawek.
Więc wszystko zależy od punktu widzenia.

Nawiasem mówiąc, państwo grają na wyścigach? Nie chce mi się w to wierzyć.
Przecież gra na wyścigach polega na obracaniu pieniędzmi. Gra się z wypłacanych wygranych. Czy wypowiadający się wygrywają na wyścigach? Czy tylko potrafią typować?

morpheus 
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2016-06-30, 12:53   

Szanowny tx,
ja owszem czasem gram na wyścigach, najczęściej są to duże gonitwy, kiedy przychodzę na tor z przyjaciółmi, spędzamy miło czas na świeżym powietrzu ;) ostatnio byłem miesiąc temu na Soliny trafiłem porządek IronBelle/BestLine pięć razy,
w Derby za 5pln już pięć razy nie zagram porządku, najwyżej razy dwa bo kwota jaką przeznaczam na grę na cały dzień w wyścigach to zwykle 100-150pln,
nie zagram za więcej i częściej, bo nie mam pewności co do rzetelności rozgrywania gonitw, nie raz i nie dwa słyszałem na torze i można o tym przeczytać też na forach wyścigowych o: "lubelskich" wyścigach, ustawianiu, nieposyłaniu koni na finiszu, dopingu a raczej przepraszam braku kontroli antydopingowej :) , czy wreszcie braku jakiejkolwiek informacji o formie koni startujących w wyścigach (no bo trudno uznać za rzetelną informację, opinię trenera w rubryce "prosto ze stajni" cyt: "sam jestem ciekaw jak wypadnie")
nie jest moją intencją narzekać i krytykować bez sensu, uważam tylko że trzeba najpierw wykonać pracę po stronie organizatora żeby przyciągnąć nowych graczy na tor, a nie łupić tych którzy jeszcze z niego z tych czy innych przyczyn nie uciekli :evil:
łączę wyrazy szacunku
ps. proponuję zakład: czy ilość zakładów w zakładach które podrożały do końca sezonu (nie tylko w Derby) wzrośnie czy spadnie?

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-30, 13:11   

Oczywiście dla tych, którzy grają góry po kilka-kilkanascie razy ta podwyżka nie robi różnicy. Większość ludzi jednak gra raz. Ja również - na gonitwę szło na te zakłady 12zł - teraz musiałby to być 20zł. Chrzanię to, pozostanę przy triplach i trójkach, co nie znaczy, że na te zakłady przeniosę środki ze zwyczajnych i porządków. Po prostu wydam mniej.
ps. ci grający zwyczajne i porządki za większe kwoty też stracą, bo będą mieli mniej ludzi do ogrywania, w szczególnosci mniej tych, którzy mniej się od nich znają.

morpheus 
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2016-07-02, 20:23   

ad vocem do szanownego tx'a,
dlaczego nie gram na wyścigach? bo to hucpa, dżokeje nie posyłają koni na finiszu,
czy oni dostają cynk przed gonitwą kto ma wygrać? :mrgreen:
w gonitwie V dżokej na koniu nr 2 prowadzi z przewagą i nagle zaczyna się rozglądać i poprawiać "kaszkiecik" bo mu się przekrzywił :mrgreen: ,
w gonitwie VII koń nr 8 który w debiucie przybiegł 15! długości za zwycięzcą, jest bezczelnie puszczony i nikt go nie goni, a na faworycie nr 11 dżokej robi wszystko (łącznie z wykręcaniem głowy i zmianą toru jazdy) żeby go na finiszu nie dogonić, choć widać że nawet początkująca amazonka lekko posyłając takiego smoka mogłaby wygrać :P co to ma być się pytam?
czy leci z nami pilot?gdzie stewardzi? gdzie komisja techniczna? wszyscy zajęci przy kasach? ;)

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2016-07-02, 20:54   

Śpioszek-sam to wymyślileś ,czy ktoś ci napluł w ucho :lol: :P

tx 
Dżokej

Wysłany: 2016-07-02, 20:57   

morpheus, wyścigi na całym świecie odbywają się zgodnie z boską regułą, wedle kolejności dziobania. Reszta po Derby.

morpheus 
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2016-07-02, 21:34   

ad tx, kolejność dziobania ok, każdy z nas ma rachunki do spłaty, ale to trochę o czym innym chyba tj wydolność sportowa naszego wyścigowego grajdołka versus wpływy i gra w totka :shock: to tylko utwierdza mnie w przekonaniu że podnoszenie stawek to nic innego jak "golenie owiec", jeśli dżokeje dostają jasne dyspozycje na którym miejscu mają skończyć wyścig i jest duża część "wtajemniczonych" którzy w to grają, to ja nie chcę powiększać kwot w tej "grze" z mojej kieszeni ;) z całym szacunkiem
niech zrobią stawkę 1pln za kwintę tak żebym ja też mógł trafić :mrgreen:
na szczęście jutro święto i przyjedzie (mam nadzieję spory zaciąg) kilku dobrych Dżokei i ich chętnie jutro zagram, cyt: na pohybel wszystkim obrzydliwcom :evil:

ad Koniofan, ja nie grałem dzisiaj, tak jak pisałem zbyt trudno i za drogo, za to kolega doszedł do VII i kończył kwintę 1,11 chyba ma prawo być wku...ny że go tak zrobili, nie sądzisz? a poza tym Koniofan obejrzyj czasem powtórki gonitw z poprzednich dni, tak szczerze to tego czasem się po prostu nie da oglądać, ze sportem to ma niewiele wspólnego :evil:
pozdrawiam

Espadero
Dżokej

Wysłany: 2016-07-03, 08:38   

Podobno Prezes Trafu będąc na wręczeniu nagród Ligi typerów na początku sezony powiedział że w sezonie 2016 nie będzie żadnej podwyżki.Wczoraj stojąc przed Kasą podjechał autobus 300 , wysypało się z niego sporo osób średnia wieku bardzo wysoka .Emeryci przeważnie to oni napędzają porządki i góry grając chociażby po jednym bilecie ale jest ich najwięcej .Dla nich podwyżka 80 % jest zabójcza . Kiedy Oni przestaną to będzie koniec .Kolego Tx żadnych podwyżek nie powinno być nawet na początku sezonu , skutkują one tylko tym że wykruszy się kolejna garstka i tak już małej ilości ludzi bywających na co dzień na wyścigach .Jeszcze przed 10 laty w Szczecinie byliśmy pod względem wpływu najlepsi po Warszawie .Przychodziło nas 300 osób , prowincja przecież .Wygoniono nas z dużego placu do kolektur , podnoszono właśnie ceny i zostało nas 10 ciu najbardziej zagorzałych w większości ze stażem wyścigowym .Myślę że po tej podwyżce zostanie nas 6 .Tak się maja cudne rządy do rzeczywistości .W Niemczech gdzie stopa jest o wiele wyższa można grać nawet ćwiartki biletu w trójkach czy czwórkach Niestety jak to napisał Kastor KONIEC .

Odpowiedz do tematu