Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nagroda Soliny

SOLINY – (kat. B) 40 250 zł. Gonitwa dla 3 l. klaczy. (2200 m)
1. NOVELINA dż. S. Vasyutov 56
0%
 0%  [ 0 ]
2. PIANOFORTE dż. A. Polli 59
9%
 9%  [ 1 ]
3. FINALISTKA k. dż. M. Abík 56
18%
 18%  [ 2 ]
4. INVINCIBLE RED dż. D. Petryakov 56 okulary
0%
 0%  [ 0 ]
5. BEST LINE dż. T. Lukašek 56
27%
 27%  [ 3 ]
6. SALIEN dż. P. Krowicki 56
9%
 9%  [ 1 ]
7. IRON BELLE dż. M. Srnec 56
0%
 0%  [ 0 ]
8. KAPRYŚNA dż. W. Szymczuk 56 okulary
9%
 9%  [ 1 ]
9. ZARRA dż. V. Popov 56
0%
 0%  [ 0 ]
10. CHOUPETTE dż. A. Reznikov 59
0%
 0%  [ 0 ]
11. JABELLA dż. S. Mazur 59 okulary
18%
 18%  [ 2 ]
12. CAMPO DI FIORI st. u. I. Wójcik 59
9%
 9%  [ 1 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-03, 09:25   Nagroda Soliny

Która klacz okaże się najlepsza?
Czy Pianoforte wytrzyma swoje własne tempo na 2200 m?

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-09, 19:59   

Co tak małe zainteresowanie klaczami?
Słabsze w tym roczniku derbowym?
Często jakaś klacz w czwórce w Derby się melduje, a pamiętamy i lata kiedy klacze wygrywały lub zajmowały dwa pierwsze miejsca.

słonik 
Dżokej
Kto pyta nie błądzi

Wysłany: 2016-06-09, 21:26   

PIANOFORTE, BEST LINE,CAMPO DI FIORI,FINALISTKA

gambl100procent
Dżokej

Wysłany: 2016-06-09, 21:57   

Jestem fanem Campo di Fiori
Ale jestem też ciekaw, czy Jabella trenera Jodłowskiego pokaże pazur, trener twierdzi, że nic jej już nie jest, więc może...

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-10, 07:14   

Ja jestem ciekaw Best Line. Dwulatką pokazała, że potrafi być błyskotliwa na finiszu, w tym sezonie, że może być ciągła. Dodatkowo na tym dystansie, ewentualny problem na starcie (którego się obawiano) nie będzie miał wielkiego znaczenia. Będę też trzymał kciuki za Iron Belle i Jabelkę.

Karina 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-10, 07:54   

wyraźnie szykowana na ten start jest Iron Belle, walka o zwycięstwo z Best Line powinna być ciekawa

Osan
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2016-06-10, 09:27   

Zrazu nie będę tu zbytnio oryginalny i powiem, że trzymam kciuki za Best Line, gdyż bardzo mi się ona podoba. Pytanie czy da radę rozkręcającej się Salien? Jako trzecią do walki o wygraną - i tu błysnę oryginalnością - widziałbym... Choupette :-> Bardzo ciekawa, fajna stawka :)

Karina 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-10, 10:05   

Salien kontuzja, wycofana !!! Choupette chyba tylko milerka, niespodzianką może być błękitna po obu stronach rodowodu Iron Belle

Osan
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2016-06-10, 14:40   

Nie, Iron Belle nie ma "tego czegoś"... Choupette podtrzymuję (myślę, że może dociągnąć), a za kontuzjowaną Salien typuję Finalistkę (ostatnio szła niesamowicie) lub Kapryśną - to w ramach oryginalności.

Ps. Gdzie się podział w tym temacie wątek o Iwna? Nie widzę, nie słyszę... Chyba go nie usunęłyście?

Karina 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-10, 15:16   

ma, ma, spokojnie, zabawa zaczyna się powyżej dwójki, tam już nie ma miejsca dla sikawek !!!

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-10, 17:24   

Cytat:
="Osan"Ps. Gdzie się podział w tym temacie wątek o Iwna? Nie widzę, nie słyszę... Chyba go nie usunęłyście?

Bardzo przepraszam, popełniłam błąd techniczny i nie da się odtworzyć poprzedniego tematu z Nagrody Iwna.
Stworzyłam nowy.

http://tower-racing.pl/FO...php?p=2214#2214

Karina 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-12, 18:19   

i co Osan kto dawał Iron Belle? Polecam moje ostatnie trzy wpisy w tym temacie !!! Dałem cały porządek !!! Po prostu dwie klacze z dystansowym rodowodem, szykowane spokojne właśnie na ten wyścig
przedsezonowa lektura:
http://torsluzewiec.pl/nie-tylko-langfuhr/

Osan
Kandydat dżokejski

Wysłany: 2016-06-12, 19:36   

Twoja racja, Karina... Coś ty jej dosypał do żłobu, że tak wystrzeliła niczym rakieta? Oczywiście żartuję... Gratuluję tej klaczy, jej hodowczyni i tym, którzy w nią wierzyli... Cieszę się, że w próbie dystansowej polskie klacze pobiły te zagraniczne na głowę (osobiście cieszę się z 3. miejsca Zarry, bo już zacząłem wątpić w możliwości Needham's Forta jako reproduktora /tą córką, daje jednak jakąś nadzieję, że może nie jest taki beznadziejny, na jakiego zrazu wyglądał/)...

A teraz do tx w kwestii nieistniejącego już wątku Iwna (coś takiego, jak jego diabliwzięcie nie miało prawa się zdarzyć)... No i widzisz (p)acanie kto miał rację odnośnie Langfuhra - w kontekście jego występu w Nagrodzie Iwna; teraz już widzisz, że ja, a nie ty i Ziemiański? Czy mam ci kupić okulary? Komu tu zabrakło wyobraźni - mnie, czy wam (specjalistom od siedmiu boleści)?!

Ps. Caccini to koń z innej bajki, choć drugim Va Bankiem jednak nie będzie, bo nie jest niepokonany (głupio kiedyś, w swoim pierwszym występie, przegrał z szalonym synem Octobera). Trójkoronowanym zresztą także, bo Bronisłav (miler) nie odstąpi mu swej wygranej w Rulera. Pomimo tego to wybitny koń, jakby z innej bajki - jak na służewieckie, polskie (przaśne) realia...

Karina 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-12, 20:17   

Osan jeśli chodzi o Iwna udowodniłeś Txi-owi swoją rację !!!
Caccini wydaje się mieć jeszcze więcej klasy niż Va Bank

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2016-06-12, 20:26   

Wygrana Iron Belle w Soliny i drugie miejsce Excalibura w Iwna potwierdzają, że wszystko przez krew lub dla krwi lub we krwi (jak kto woli) zostaje.
Przypomniał mi się 2010 rok, kiedy to matka Iron Belle, jedna z ostatnich gier w totalizatorze przed Derby, Infamia, pokonała na ostatnich metrach Kardinale. Potem Infamia, matka tegorocznej zdobywczyni nagrody Soliny, wygrała Oaks. Niestety kontuzja nie pozwoliła jej dalej występować na torze. Infamia w nagrodzie Soliny z kolei była chyba szósta, gdyż nie preferowała twardego toru jaki w tamtym dniu był.
Dziś jej córka odniosła łatwe zwycięstwo w nagrodzie Soliny i wydaje się, że twardość toru jest jej obojętna, gdyż tor był w skali 2,8.
Trzy pierwsze klacze polskiej hodowli w Soliny to wynik podbudowujący, chciałoby się rzec: "jeszcze polska hodowla nie zginęła!" (tak patriotycznie, po wygranym meczu z Irlandią) :)

Z kolei Excalibur to pierwszy przychówek innej bardzo dobrej klaczy, która u nas biegała, Electry Deelites- zdobywczyni nagrody Soliny, Oaks w Bratysławie, drugiej w naszym Derby za fenomenalnym Intensem, dziś niespodziewanie zajął 2 m. za Caccinim, który, podobnie jak Va Bank, nie ma czego szukać na Służewcu.

Odpowiedz do tematu