|
Tower Racing Forum
|
|
Służewiec: otwarcie sezonu '26 i pierwsze dni |
| Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-21, 13:19
|
|
|
| Komentarz na polishturf dobry. Szkoda tylko, że anonimowy. Prezes? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-21, 13:42
|
|
|
| tx napisał/a: | Qlpin Eli Coolpin pod TWKS fb: Trąbka przed każdą gonitwą na zejściu z padoku to kapitalny pomysł!
I mój dopisek:
Zwyczaj zaczerpnięty z torów w USA. 20 innych pomysłów i będzie jak w Ameryce. |
Tak, zamiast dobrych koni, jeźdźców i trenerów i ogólnie gonitw na wysokim poziomie, mamy słabe wyścigi, ale będzie dobrze, bo będą trąbki, kwiatki, pomponiki, zwolnienie blokady maszyny losującej, sztuczna inteligencja i finisz gonitwy pokazany z tyłu z drona. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-21, 21:08
|
|
|
| Na tej trąbce niedługo zagrają marsz Chopina |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2026-04-22, 08:24
|
|
|
| Anonymous napisał/a: | | Komentarz na polishturf dobry. Szkoda tylko, że anonimowy. Prezes? |
Przecież jest podpisane - FIlip Bagiński |
|
|
|
 |
Emeryt
Gość
|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-22, 12:11
|
|
|
| Po sezonie mają wszystkie zostać wrzucone hurtem, w drugiej połowie listopada |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-22, 12:13
|
|
|
| Od maja tylko gonitwy kategorii A będą nagrywane na kamery I puszczane na monitorach. Resztę wyścigów każdy może sobie nagrać telefonem na swoje potrzeby. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2026-04-22, 14:33
|
|
|
Przesłałem dzień po koledze, który pytał o moje wrażrnia z otwarcia sezonu.
Poruszałem się przez cały dzień w strefie dla publicznosci od początku do końca, od 13:45 do 18:30.
Hala z wolnym wejsciem jak podczas WW; ładnie urządzenia, z kanapami; tylko 10 kas.
W całej strefie dla publiczności około 70 kas Traf Z.W. w czterech miejscach. Do piątej gonitwy długie przed nimi kolejki. Ja grałem rzecz jasna poprzez Trafonline.
Te zapowiadane licznev atrakcje nie przeszkadzały w normalnym funkcjonowaniu mityngu i wyścigów.
Było bardzo ciasno do piątej gonitwy, ciaśniej niż dawno temu, i stopniowo rozluźniało się. Publiczność niewyścigowa, zwabiona przez promocję Totalizatora Sportowego.
Mnie najbardziej dokuczało zbytnie nagłośnienie, jakby w dyskotece, między trybuną i padokiem, z pięcioma głośnikami przypiętymi wzdłuż trybuny tzw. honorowej.
Z nadmiaru decybeli sporo koni w padoku było nadmiernie pobudzonych. Byłem w towarzystwie i nie mogliśmy normalnie rozmawiać, gdy mówili spikerzy, a mówili dużo, łącznie ze swoimi opiniami.
Gonitwy prawidłowe, typowe jak na pierwszy dzień, tor miękki, konie w większości słabo przygotowane, jazdy poprawne, z wyjątkami (Zamudin g.1)
Nie oglądalem podczas całego mityngu powtórek, bo musiałbym stać i czekać (czy były?). Informacja o tym. co się akurat dzieje, tradycyjnie niedostateczna.
Ogólne wrażenie - znakomity dzień, wyścigowy.
Nie wiem,, jak było na trybunie z zaproszeniami, jeszcze nie podpytywałem. L. |
| |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-22, 14:35
|
|
|
| Najnowsza informacja ze źródła w TS. Od maja gonitwy arabów, kłusaków oraz folblutów trzeciej i później czwartej grupy w ogóle nie będą się odbywać na torze. Zostaną przyjęte zapisy zgodnie z planem a w dniu wyścigu nastąpi zerwanie blokady maszyny losującej i wynik gonitwy zostanie wylosowany. Oszczędzi to wiele kosztów w trenowaniu koni i organizacji mityngu, nie będą też potrzebne wypowiedzi trenerów, analizy, typy, nagrywanie gonitw, zniknie problemam z ich powtórkami. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-22, 14:55
|
|
|
Pragnę też uspokoić pracowników Totalizatora. Dowiedziałam się, że na 1000 procent żaden z licznych etatów w biurze Toru Służewiec i w centrali TS w działach komunikacji i marketingu nie zostanie zlikwidowany. Nadal cała armia ludzi może siedzieć i pierdzieć w stołki niewiele robiąc.
Nikt nie musi się wysilać nawet po to, by zebrać od trenerów kilka słów wypowiedzi o startującym koniu, bo po co. Nikt nie musi robić tabelki w Excelu dla Ligi Typerów, bo komu by się chciało jak można na Facebooku posiedzieć w robocie.
Co prawda koszty wynagrodzeń na Torze Służewiec w tym roku znacząco wzrosły, bo sklonowano stanowiska zarządzających - powstał nowy etat prezesa Traf (wcześniej załatwiał to dyrektor toru) I poprzednia pani dyrektor toru zachowała wynagrodzenie w roli wice, ale skoro trzeba zadbać o konserwację maszyny losującej i formę psychiczną sztucznej inteligencji dającej typy, to zostaną stworzone dwa dodatkowe etaty wicedyrektorów toru oraz trzy posadki w zarządzie Trafu. Ku chwale skarbu państwa. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-25, 17:57
|
|
|
| Stan toru w dniu 24.04.26: łaciaty. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-26, 21:30
|
|
|
| Ludzi nawet było, atmosfera przyjemna pomimo wiatru. Studio i transmisja tragedia |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2026-04-26, 22:55
|
|
|
Realizacja video na tragicznym poziomie. Miałem nadzieję, że po pierwszym tygodniu przetarcia, zasięgną opinii na temat swojej realizacji i się poprawią, niestety.
Powtórki bezwartościowe, a transmisja live "mocno średnia". Widać brak doświadczenia i wyczucia. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2026-04-27, 06:12
|
|
|
| Jak Wasze wrażenia jeśli chodzi o poziom gonitw? Czy to zima tak przeszkodziła w przygotowanaich czy to generalnie tak będzie słabo wyglądać? Bo to, że konie Ziemniaka niegotowe to nikogo nie powinno dziwić. Że też tzw. eksperci dalej nabierają się na jego kunszt... Konie arabskie chyba generalny zjazd skoro najlepszym arabem w Polsce jest koń, który odbił się od małych wyścigów we Francji. Ale folbluty miały być coraz lepsze, czy są? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,041 sekundy. Zapytań do SQL: 5
|