Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sezon 2016 - ciężki dla bywalców
Autor Wiadomość
Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2016-04-14, 13:08   Sezon 2016 - ciężki dla bywalców

"Z powodu remontu zamknięta jest trybuna główna i wyścigowe życie przeniesie się do rozstawionego wewnątrz toru (w rejonie celownika) namiotu (Strefa A) i na trybunę środkową (Strefa B), z tym że dostępna dla widzów będzie tylko jej część z widownią od strony zielonego toru. Wnętrze tej trybuny będzie zamknięte ze względu na brak zgody straży pożarnej na jej użytkowanie. Wszystko wskazuje na to, że tegoroczny sezon będzie dla widzów najcięższy w całej historii służewieckiego hipodromu. Organizator gonitw obiecuje, że w przyszłym roku zrekompensuje bywalcom tegoroczne niedogodności."

http://www.passa.waw.pl/a...17-kwietnia,814

Bilbao
Uczeń

Wysłany: 2016-04-14, 15:47   

Ciekawe jak zrekompensuje ? Wstęp za darmo ? hahaha... żałosne

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2016-04-14, 18:01   

Martwię jak będzie wyglądała zielona bieżnia po kilku dniach wyścigowych, szczególnie jak pora będzie deszczowa.
Jak pomyślę ile ludzi będzie się przechadzało w te i nazad po torze, na padok i do namiotu, to wyobrażam sobie, że bieżnia zamieni się w kartoflisko (szczególnie koło celownika).
Oby to było bezpieczne dla koni i ludzi.
Skandalem jest to, że sektor B będzie pozbawiony wyremontowanej "świniarni" ze względu na przepisy przeciw pożarowe. :(

Źle widzę ten sezon. :(
Niedogodności logistyczne na torze, bark gry (ulubionego "porządku"), absmak z powodu zmian w Radzie, ilość jej członków i to co będzie miała do powiedzenia, niewiadoma prezesa itd.
Obym okazała się czarnowidzem.

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2016-04-15, 09:00   

Jeśli chodzi o świniarnie to nic się nie zmienia od zeszłego sezonu, szkoda że nie będzie środka, ale dramatu nie ma. Oby tylko uruchomili wszystkie kasy, a nie tylko niektóre jak w zeszłym sezonie. Odnośnie namiotu, to wątpię żeby pchały się tam tłumy, a jeśli jednak będą się pchały, to przecież nie żeby kręcić w te i z powrotem:) nie dramatyzujmy, remont głównej trybuny jest w pełni i chyba dobrze, że go robią? Dziwi mnie natomiast, że ma to trwać aż tyle czasu.

słonik 
Dżokej
Kto pyta nie błądzi

Wysłany: 2016-04-15, 12:27   

Mogę się mylić ale ta trybuna nie dawno była remontowana za czasu byłego prezesa pana Klimczaka jak się nie mylę, minął rok i remont ponownie teraz to pół biedy ale na jesieni jak zrobi się chłodnie to wszyscy będą się w drugiej trybunie tłoczyli.
A co do namiotu to raczej będzie jakaś prowizorka kilka stolików by tylko nie liczni mogli tam wejść.

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2016-04-15, 12:46   

Była remontowana, ale to była raczej kosmetyka - teraz jest gruntowny remont. Byłem tam miesiąc temu i widać, że prace są bardzo szeroko zakrojone. Na przykład kasy od strony sektoru B zostały kompletnie wyburzone. Swoją droga mam nadzieje, ze je odbudują.

Kioto 
Dżokej

Wysłany: 2016-05-14, 00:56   

Z sensem napisane.

http://www.passa.waw.pl/a...zy-porzadek,902

kostor 
Dżokej

Wysłany: 2016-05-14, 08:10   

ja bym dodał skandaliczne problemy z nagłośnieniem, szczególnie na padoku.

słonik 
Dżokej
Kto pyta nie błądzi

Wysłany: 2016-05-16, 09:41   

W ten weekend na torze miało miejsce zdarzenie którym brałem razem z panem Ines udział przez około 5 minut bawiliśmy się swoimi kartami na kołowrotku przy ochronie. Dioda czytnika pokazywała że można przejść a tu psikus, za którymś razem, końcu czytnik się zlitował i nas puścił zadowoleni. Podchodzimy do furtki na padok pan Ines dotyka swoją kartą czytnik nie odczytuje to samo moją kartą i tak się bawimy około 2 minut i za którymś razem cud czytnik odczytał którąś z naszych kart.
To nie koniec historii za nami szedł pan tr. Nowakowski dotyka czytnika swoją kartą i kolejny psikus nic z tego. Podeszliśmy z panem Ines najpierw ja dotykam swoją kartą nic to samo z kartą pana Ines. dobrze że szedł pan tr. Strójwąs dotknął kartą i furtka się otworzyła. Moje pytanie jest następujące, kto jest odpowiedzialny za to że czytniki nie odczytują wszystkie karty? Jak będą Derby czy Wielka Warszawska i będą tłumy, i niech co 50 z ludzi będzie miał takie problemy ze swoją kartą to domyślcie, się jaki może zrobić się korek na kołowrotku.

słonik 
Dżokej
Kto pyta nie błądzi

Wysłany: 2016-05-16, 09:55   

Ja rozumiem że my nie mamy dostępu wszędzie ale żeby czytniki nie odczytywały też wszystkich kart trenerskich to jest mały wstyd.

Joga 
Dżokej

Wysłany: 2016-05-16, 12:41   

Abstrahując od sprawy czytników, które często nie działają, dla mnie istnym kuriozum jest nie wpuszczanie właścicieli koni na padok. Kto jak nie właściciel powinien móc tam wchodzić, gdy ściga się jego koń? To jakaś komedia.
Inną sprawą są kwestie logistyczne. Jakim problemem byłoby otworzenie furtki strefowej przy bombie, która ułatwiłaby komunikacje? Fotografowie, żeby zrobić zdjęcie na forkentrze z sektora B (bo na Tor NIE JESTEŚMY wpuszczani), muszą odpuścić sobie sfotografowanie koni z jeźdźcami. Dlaczego? Bo trzeba zdążyć okrążyć cały obiekt i przejść przez płatające figle furtki do drugiego sektora. Zajmuje to trochę czasu i zabieranie się za to w momencie, gdy jeźdźcy już dosiądą koni, daje stuprocentową gwarancję nie wyrobienia się.
Czy naprawdę tak trudno jest otworzyć tę furtkę przy bombie? Czy naprawdę trzeba tak utrudniać komunikacje?
I wreszcie - wpuszczanie do namiotu tylko tych osób, które mają na akredytacji tą mityczną literkę "A", której zwykła akredytacja FOTO nie posiada. Nie, żeby zależało mi na VIPowskich luksusach, jakie można tam zastać (łącznie z uroczymi TOI-TOI na tyłach namiotu), ale bez możliwości wstępu tam zrobienie zdjęcia na forkentrze w zwykłej gonitwie jest niemożliwie. Konie robią próbny galop po dużym tylko w gonitwach pozagrupowych. Jeśli forkenter jest w środku toru bez wstępu do namiotu NIE MA jak go sfotografować. A ma to miejsce w 90% gonitw, bo jak wiemy biegi kategorii A i B to raczej nie codzienność.

Joga 
Dżokej

Wysłany: 2016-05-20, 16:22   

Nasza redakcja zwróciła się do Rzecznika Prasowego Toru - Pana Sylwestra Puczena z prośbą o otwarcie furtki strefowej koło bomby dla fotoreporterów. Dziś otrzymaliśmy od niego następującą odpowiedź:

"Informuję, że od najbliższego weekendu akredytowani fotografowie ubrani w kamizelkę FOTO oraz posiadający identyfikator będą mogli korzystać z furtki koło bomby. Jedynym wyjątkiem będą sytuacje, gdy konie będą przechodzić koło bomby wchodząc lub schodząc z toru."

Czyli świetna wiadomość :)

tx 
Dżokej

Wysłany: 2016-05-21, 12:34   

Puczen jest w porządku!

Koniofan 
Dżokej
Koniofan

Wysłany: 2016-05-21, 14:28   

A kto go dosiada i kiedy to nastapi ,bo zagram se :lol:

Odpowiedz do tematu