Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
decyzje sędziów
Autor Wiadomość
tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-11-03, 12:07   decyzje sędziów

2.XI.25 decyzja komisji technicznej PKWK: 5,000 zł grzywny dla trenera Adama Wyrzyka za ubliżanie sędzinom PKWK na padoku przed gonitwą.

Gość

Wysłany: 2025-11-03, 12:08   

trener Adam Wyrzyk w niecenzuralnych słowach zwraca się do sędziów, kierując w ich stronę groźby.
https://torsluzewiec.pl/wp-content/uploads/2025/11/Orzeczenie-KT-nr-230-2.11.2025.pdf

Gość

Wysłany: 2025-11-03, 15:39   

Darł ryja na cały tor. Ochrona powinna go wyrzucić poza teren. A godzinne oczekiwanie aż łaskawca przekuje konia, którego nieprawidłowo okuł to jakaś paranoja.

Emeryt
Gość
Wysłany: 2025-11-03, 19:26   

Trener nie powinien się zajmować przekuwaniem konia. O tego jest dyżurny podkuwacz. Chyba, że organizator takiego nie zapewnił

Gość

Wysłany: 2025-11-03, 20:55   

Anonymous napisał/a:
Darł ryja na cały tor. Ochrona powinna go wyrzucić poza teren. A godzinne oczekiwanie aż łaskawca przekuje konia, którego nieprawidłowo okuł to jakaś paranoja.

Szanuj rozum innych. Nie mówi się darł ryja tylko w prawidłowej postawie obywatelskiej wyrażał swój sprzeciw przeciwko zaleceniom KT. Miał prawo? Otóż miał, mój drogi Homo Sovieticus. Następnym razem poproś organizatora wyścigów na Służewcu o zapewnienie dyżurnego kowala, takiego, który potrafi przekuć konia. Poproś również o kompetentną Komisję Techniczną, która będzie pracowała profesjonalnie, a nie jak jej się przypomni, i nie na ustne polecenie prezesa PKWK.

Gość

Wysłany: 2025-11-03, 21:43   

Przepraszam ale KT jest bardzo doświadczona i pracuje profesjonalnie, zgodnie z przepisami i instrukcjami.
W składzie
Aleksandra, prawnik z 10 letnim doświadczeniem w komisji
Jacek, nauczyciel akademicki, z 40 letnim doświadczeniem w komisji
Magdalena, świetny fachowiec i doświadczony jezdziec wyścigowy
Maria, duża kultura, skromność i doświadczenie w pracy z końmi
Agnieszka, prawnik i wspaniały sędzia.

Gość

Wysłany: 2025-11-03, 21:49   

Organizator wyścigów nie ma obowiązku zapewnienia kowala do prawidłowego okucia konia mającego uczestniczyć w wyścigu. Trener odpowiada za prawidłowe okucie konia. Dyżurny podkuwacz jest po to żeby przybić podkowę, jeżeli koń ja zgubi. Tak, trener może wyrażać sprzeciw, ale nie drąc ryja na cały tor.

Gość

Wysłany: 2025-11-03, 21:57   

Nauka dla Wyrzyka

Jeśli jesteś Panem Trenerem , to się panuj.
Jeśli jesteś chamem, to się hamuj.

Gość

Wysłany: 2025-11-03, 22:09   

Cham przyjął kulturę panów trenerów, ale zrozumiał z niej tylko tyle, że przyjął...
"skoro ja teraz jestem jak pan, to mogę się zachowywać jak cham" w stosunku do kobiet sędziów, które bardzo ciężko pracują na padoku.

Gość

Wysłany: 2025-11-04, 13:05   

Anonymous napisał/a:
Przepraszam ale KT jest bardzo doświadczona i pracuje profesjonalnie, zgodnie z przepisami i instrukcjami.
W składzie
Aleksandra, prawnik z 10 letnim doświadczeniem w komisji
Jacek, nauczyciel akademicki, z 40 letnim doświadczeniem w komisji
Magdalena, świetny fachowiec i doświadczony jezdziec wyścigowy
Maria, duża kultura, skromność i doświadczenie w pracy z końmi
Agnieszka, prawnik i wspaniały sędzia.

Poszczególni członkowie tej KT zatwierdzili wiele mało profesjonalnych wyników gonitw. Te wyniki były karykaturą albo od strony formalnej, albo od strony selekcyjnej. Czy szanowny gość posiada pamięć, czy li tylko ślepo broni osób, które zrobiły wszystko, żeby udowodnić, że pracują nieprofesjonalnie?

Gość

Wysłany: 2025-11-04, 13:11   

Anonymous napisał/a:
Organizator wyścigów nie ma obowiązku zapewnienia kowala do prawidłowego okucia konia mającego uczestniczyć w wyścigu. Trener odpowiada za prawidłowe okucie konia. Dyżurny podkuwacz jest po to żeby przybić podkowę, jeżeli koń ja zgubi. Tak, trener może wyrażać sprzeciw, ale nie drąc ryja na cały tor.

Organizator ma obowiązek dołożyć wszelakich starań, żeby mityng wyścigowy przebiegł bez problemów. Organizator nie ma interesu, żeby koń został wycofany z jakiejkolwiek przyczyny, którą można naprawić na miejscu. To są dobre praktyki. Złą praktyką jest to co robi obecnie organizator. Robi wraz z KT wszystko, żeby trener czuł się przymuszany do zrobienia czegoś czego nie rozumie. Proszę nie bronić tego służewieckiego dziadostwa i niezrozumienia sytuacji. Jeśli poziom abstrakcji zostaje przekroczony, to każdy z nas ma prawo się wkurwić. I trener Wyrzyk to zrobił.

Gość

Wysłany: 2025-11-04, 13:20   

Anonymous napisał/a:
Cham przyjął kulturę panów trenerów, ale zrozumiał z niej tylko tyle, że przyjął...
"skoro ja teraz jestem jak pan, to mogę się zachowywać jak cham" w stosunku do kobiet sędziów, które bardzo ciężko pracują na padoku.

Zaleca się gościowi aby wszystkich sędziów traktował tak samo. To, że sędzia wyścigowy jest kobietą, nie oznacza, że pracuje profesjonalnie. Gdyby ten profesjonalny sędzia wyścigowy pracował ciężko, jak insynuuje gość, to zauważył by, że wszystkie konie trenera Wyrzyka startujące tego dnia są podkute wg KT nieprawidłowo i trener Wyrzyk miałby czas na przekucie faworyta w S-d-P wcześniej. Niestety, sędziowie ani nie pracują ciężko, ani nie pracują profesjonalnie, niezależnie jakiej płci są, i trener Wyrzyk wyraził swoje niezadowolenie. Czy mógł i w jakiej formie nikomu oceniać. Oceniać natomiast należy poziom pracy sędziów wyścigowych, bo to od jakości ich pracy zależą wyścigi konne. Obecna KT wraz z “ciężko pracującymi sędziami na padoku” nadaje się do wykładnia towaru w Biedrze.

Gość

Wysłany: 2025-11-16, 06:02   

Czy ktoś może wytłumaczyć pani Annie Pyzarze-Nakoniechnej, że w wyścigowo cywilizowanym kraju jej mąż za spust we Wrocławiu miałby dożywotnio zabraną licencję i nie trenowałby koni w Janowie tylko ewentualnie robiłby boksy?? Niemiałby wtedy szansy obrażać członków KT sugestiami o gre, za które w cywilizowanym wyścigowo kraju też dostał by wielomiesięczną pajdę. We Francji to by pewnie za takie coś zabraliby mu licencję.

To tak a propos głupot, które ta pani wypisuje na 3 siekierkach. Nieudaczność KT nie może przykrywać innych występków.

Gość

Wysłany: 2025-11-17, 18:56   

https://torsluzewiec.pl/wp-content/uploads/2025/11/Orzeczenie-KT-nr-252-16.11.2025.pdf

Gość

Wysłany: 2025-11-17, 21:23   

Śmiesznie niska kara. Dżokej za bat 2000, trener za potyczki słowne z sędziami 5000, a za bezczelne szprycowanie konia tylko 10.000. Raj dla szprycerów ! Sędziowie wstyd KT ! To naprawdę jest Bangladesz.

Odpowiedz do tematu