|
Tower Racing Forum
|
|
pech |
| Autor |
Wiadomość |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-09-29, 19:05 pech
|
|
|
Przykład pecha w najczystrzej postaci
Komisja techniczna PKWK wycofała z Wielkiej Warszawskiej Glorię Gentis. Klacz ta tuż przed wyjściem z padoku przed trybuną honorową upadła wrzaz z amazonką Andżeliką Burakiewicz.
Szczęśliwie zdarzenie to widział z bliska wlasciciel koni podpisujacy się Zdrowy Rozsądek. Oto jego relacja pod 3Siekierki polemiczna w stosunku do opinii Miroslawa Kobusa:
cytat /Ja stałem 10 metrów od tego upadku i zarówno widziałem jak i słyszałem co się stało z Glorią i Angeliką sekundy po zrobieniu tego zdjęcia.
Wstawiasz zdjęcie na którym jest widoczne, że zaraz Gloria spadnie na Angelikę i uderzy w ogrodzenie pisząc, że na zdjęciu ewidentnie widać, że dżokej i koń upadając nie uderzają w barierki ?
Jak Ty to widzisz na podstawie tego zdjęcia ?
Piszesz, że najwyżej uderzyły w żywopłot. No właśnie żywopłot jest po stronie fotografa, a od strony jeźdźca i konia jest metalowe ogrodzenie na które spadła Gloria.
Może gdybyś tam był, to byś to wiedział, bo byś zobaczył i usłyszał. Ciebie tam nie było i wiesz lepiej?
Jaki jest cel wprowadzania ludzi w błąd ? Wypieranie prawdy i brnięcie za wszelką cenę do tego, żeby skrytykować KT. Jaka to ona jest zła. Wygląda to na praktyki rodem z przytaczanego tutaj tak często Bangladeszu 🙄
Może zamiast tego warto sobie zadać pytanie, dlaczego w ogóle doszło do upadku i czy można było się jakoś przed nim uchronić zamiast obwiniać KT, że nie dopuściła konia do gonitwy, który spadł na kręgosłup 5 minut przed wyścigiem, ale może dla niektórych wyścig jest ważniejszy od dobrostanu konia i zdrowego rozsądku.
Jedyne co jest zastanawiające to to, że KT podała w komunikacie, że Gloria została wycofana z powodu kulawizny. Ja nie widziałem, żeby pomiędzy upadkiem, a momentem wycofania prowadzący z nią kłusował w celu sprawdzenia.
Co nie zmienia faktu, że uważam, że koń, który spada na kręgosłup i uderza głową w ogrodzenie, które powoduję huk, który słyszał każdy, kto był w okolicy padoku nie powinien być dopuszczony do startu i uważam, że KT podjęła bardzo dobrą decyzję.
Edit: Żona mówi, że Gloria kłusowała przed lekarzem. (koniec cytatu)
Kobus wyraził opinię, że koń mógł wystartować w WW pod innym jeźdzcem. |
| |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-09-29, 22:29
|
|
|
Gonitwa nr 8
Koń Gloria Gentis (nr 11) - wycofany dodatkowo z padoku na wniosek dyżurnego lek. wet.
(kulawizna kończyny prawej przedniej) |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-09-29, 22:46
|
|
|
Ta informacja tłumaczy wszystko.
Dla logicznie myślący ludzie wszystko jest jasne i oczywiste.
Tylko nie dla trenera, który Bangladesz ma w swojej głowie. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-09-29, 23:03
|
|
|
zamieszki i awantura w stajni Roslonnce.
Trener chce udowodnić, że Gloria G jest zdrowa i w wysokiej formie.
Postanowił ją dopisać 2 X do PRIX DE L'OPERA LONGINES w Paryżu.
Za dodatkowy wpis trzeba zapłacić 36 000 Euro.
Kwota ta będzie zebrana na 3siekierkach. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,027 sekundy. Zapytań do SQL: 4
|