|
Tower Racing Forum
|
|
Derby'25 |
| Autor |
Wiadomość |
Gość
|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-07-31, 15:48
|
|
|
| Tx - na fb małżonka trenera wyjaśnia, że na filmie nie jest ujęte całe zdarzenie, które zostało opisane przez KT, tylko jego końcowa faza. Może poprosić KT, lub prezesa, aby nagrania z kamery na wprost zostały upublicznione. Może też warto zapoznać się z całym materiałem i faktami niż wygłaszać nieobiektywne opinie. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-07-31, 15:52
|
|
|
artykul porebskiekiego jest tak samo olesny jak on sam
jakby mu koziol dal w lapę trochę kasy to by pisal odwrotnie
sprzedawczyk ! |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-07-31, 16:45
|
|
|
Red. Tadeusz Porębski trafnie zauważył i napisał w ostatniej Passie (z 31 lipca 2025) o zamianie miejsc w Derby arabskim:
cytat " W głosowaniu (sędziów) brało udział czworo członków KT, którzy podpisali protokół: Aleksandra Litwiniak (przewodnicząca), Agnieszka Kupczak, Magdalena Szabla i Jacek Łojek. Nie było więc głosu odrębnego.
Z protokołu wynika, że osoby te widziały faul, który mógł wpłynąć na końcowy wynik gonitwy, bo tylko to może być przyczyną zamiany miejsc na celowniku. Czy faktycznie kiepska technicznie jazda Erbola mogła mieć wpływ na OSTATECZNY WYNIK GONITWY?
Zachodzę w głowę, a ze mną wielu kolegów i przyjaciół, w którym momencie Largo Winch zbaczał z toru jazdy w taki sposób, że doszło do bezpośredniego kontaktu z rywalem, bądź dopuścił się crossingu, czyli zajechał Elnizo drogę i zmusił Mazura do „wzięcia konia na siebie”. Tylko tego rodzaju faul mógł mieć wpływ na wynik gonitwy. Erbol faktycznie zmieniał tor jazdy, ale Elznizo był przez cały czas pokonany, próbował finiszować, jednak wyraźnie brakowało mu krzepy. (koniec cytatu)
Porębski trafnie i z wyczuciem opisał zasadę równoważności zapisaną w paragrafie 76 regulaminu wyścigów konnych.
Przy zamianie miejsc muszą być spełnione dwa równoważne warunki, pierwszy jest dostateczny, a drugi konieczny.
Po pierwsze - musi zaistnieć fakt przeszkadzania, po drugie - przeszkadzanie to ma wpływ na końcowy wynik.
Inaczej każde przeszkadzanie skutkowałoby zamianą miejsc!!!
Zasada równoważności tych dwóch warunków jest mocno zaznaczona w owym paragrafie 76 punkt 5 regulaminu wyścigów konnych.
W Derby arabskim wątpliwy jest nawet fakt przeszkadzaniania, co też trafnie zauważa Porębski.
L. |
| |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-07-31, 16:52
|
|
|
| Anonymous napisał/a: | artykul porebskiekiego jest tak samo olesny jak on sam
jakby mu koziol dal w lapę trochę kasy to by pisal odwrotnie
sprzedawczyk ! |
Nie pierdol. Tadek napisał prawdę.
Cała prosta finiszowa w arabskiego Derby: https://youtu.be/JO2zYcHdzIk |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-07-31, 16:58
|
|
|
Tu faktycznie doskonale widać, jaki koszmarny błąd popełnili sędziowie przesuwając Largo Wincha za Elnizo.
Podziękowania dla ostatniego gościa za wyszukanie całej prostej widzianej z kamery od przodu.
L. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-07-31, 17:57
|
|
|
| tx napisał/a: | Tu faktycznie doskonale widać, jaki koszmarny błąd popełnili sędziowie przesuwając Largo Wincha za Elnizo.
Podziękowania dla ostatniego gościa za wyszukanie całej prostej widzianej z kamery od przodu.
L. |
Zapomniałeś się podpisać napisał to były sędzia , którego wy...ebali z komisji za brak znajomości przepisów , stronniczość , hazard i chlanie wódy na umór
gratuliren szarych komórek już brak |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-07-31, 18:54
|
|
|
To forum to jeden wielki syf, przykro się to wszystko czyta. Zastanawiam się dlaczego właścicielki to wszystko tolerują. Może warto wreszcie wprowadzić logowanie ? Przedmówca niby wypowiada się z troską, ale sam sieje ziarna nienawiści sugerując, że to wszystko wylewa się z jednej ze służewieckich stajni.
Ludzie opanujcie się, nie wstyd wam ?! |
|
|
|
 |
tower
Administrator

|
Wysłany: 2025-07-31, 20:04
|
|
|
Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i poszanowania dla odrębnych opinii innych na dany temat! To, że na forum brakuje cenzury i macie Państwo możliwość pisania jako "goście" nie upoważnia do chamstwa, pomówień innych (choć ponoć wiadomo o kogo chodzi) i stosowania inwektyw.
Przez niefrasobliwość, chamstwo i niechęć jednego "gościa" do byłego dyrektora Toru Służewiec, tym forum zainteresowała się prokuratura, gdyż ów gość obraził Pana Nowackiego podszywając się pod jego imię i nazwisko. Pan Dominik złożył skargę do prokuratury i toczy się postępowania. My jako właścicielki forum byłyśmy zmuszone podać wszystkie IP, z których pisał ów gość. Proszę pamiętać, że "goście" też mają IP i nie są nienamierzalni. Internet od dawna, o ile nie od zawsze, nie jest anonimowy. Jeżeli Państwo nie szanujecie samych siebie i nie wstydzicie się nikczemnych postów, może strach przed organami ścigania sprawi, że to forum zacznie normalnie funkcjonować.
W przeciwnym wypadku będziemy zmuszone go zamknąć, gdyż mamy inne, przyjemniejsze zajęcia, niż użeranie się z organami ścigania. |
|
|
|
 |
Katarzyna Kozłowska
Gość
|
Wysłany: 2025-08-01, 07:55
|
|
|
Cieszę się, że ze strony właścicielek forum padła taka poważna reprymenda. Być może powrócą tu prawdziwi pasjonaci wyścigów z wiedzą i doświadczeniem, których przyjemnie się czytało.
Jak widać co niektórzy tak się przestraszyli informacji o wszczętym postępowaniu prokuratorskim, że w popłochu pousuwali swoje wpisy, a inni prubują to zrobić, ale nie potrafią
Brawa dla Pana Dominika Nowackiego, że zdrcydował się podjąć tak radykalne kroki.
Co do przekazania moderowania p.Czerwińskiemu (tx), to obawiam się, że to niestety zła decyzja. On sam wielokrotnie prowadził dyskusję w taki sposób, żeby celowo prowokować, wzbudzając w ten sposób agresję u innych. Wielokrotnie sam był chamski a nawet wulgarny. Swoją postawą dawał przyzwolenie innym na patologiczne zachowania, pchając to forum w odchłań chamstwa. Przez to wiele osób zostało skrzywdzonych - przez prymitywne żarty, pomówienia, czy zwykłe szczucie.
No ale to są moje subiektywne odczucia.
Panie są właścicielkami i Panie decydują
W każdym razie mam nadzieję, że forum wróci do dawnej świetności |
|
|
|
 |
borsuk
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2025-08-01, 11:03
|
|
|
| Katarzyna Kozłowska napisał/a: |
Co do przekazania moderowania p.Czerwińskiemu (tx), to obawiam się, że to niestety zła decyzja. On sam wielokrotnie prowadził dyskusję w taki sposób, żeby celowo prowokować, wzbudzając w ten sposób agresję u innych. ... |
Gdyby nie Tx to forum już dawno podzieliłoby losy innych, które dawno znikły.
Jego niektóre wypowiedzi mogą rzeczywiście prowokować, ale do dyskusji, ale nie agresji.
| Katarzyna Kozłowska napisał/a: |
Bardzo chciałbym żeby przetrwało, a dawna świetność to, niestety, wspomnienia.
Co do kroków prawnych uważam je za przesadę, wystarczy moderacja i usuwanie chamskich wpisów. Dobrze byłoby, gdyby dyr.Nowacki skupił sie na pracy zamiast przeczesywać internet w poszukiwaniu wpisów wykonanych przez jakichś maniaków. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-08-01, 11:51
|
|
|
Szanowna Pani Katarzyno ❤️
Mój stareński już stryjaszek Wiktor Lubicz, szykujący się do przejścia na inny, lepszy świat, zawsze wyrażał się z szacunkiem o pani znakomitym mężu. Dlatego od razu, gdy zostałem moderatorem tego miejsca na jego wyraźną prośbę pokasowałem poniżej poziomu wpisy gości dotyczące Janusza Kozłowskiego.
Przejrzę wkrótce też wcześniejsze wpisy w innych miejscach tego forum niż pod Derby i też pousuwam te wpisy, gdy tylko natrafię na coś wstrętnego pod jego adresem lub nawet szerzej całej rodziny Kozłowskich, jakże zasłużonej dla wyścigów w Warszawie.
Zaznaczam dla informacji, że goście tego forum nie mogą kasować ani zmieniać swoich wpisów czy komentarzy. Uprawnienie to przysługuje wylącznie użytkownim zarejestrowanym pod stałym nickiem, dlatego przy okazji zachęcam do rejestracji.
Goście łączący wolność wypowiedzi z ich kulturą nie mają się czego obawiać. Powierzając mi funkcję moderatora panie Christina i Joanna Lipińskie najmocniej poinstruowały mnie, żebym przenigdy nie ograniczał wolności wypowiedzi, będącej podstawową zasadą Tower-Racing.
Moim hasłem jako moderatora jest: forum Tower-Racing nie bylo, nie jest i nie będzie przytułkiem dla umysłowo upośledzonych!!!
Pozwolę sobie jednak nie zgodzić 😎 z pani hipotezą jakobym był chamem, jak Pani niezbyt łaskawie pisze. Nie spełniam bowiem znanej definicji chama nieżyjącego doktora Wojciecha Krukowskiego: cham (1) wie lepiej i (2) obraża się o wszystko. Ani nie wiem lepiej, ani o nic nie obrażam się.
Pozdrawiam 😀 i proszę też przekazać pozdrowienia panu Januszowi.
tx moderator od 31.07.25 |
|
|
|
 |
Katarzyna Kozłowska
Gość
|
Wysłany: 2025-08-01, 13:16
|
|
|
Szanowny Panie Wiktorze
Chcę zacząć od tego, że nigdzie nie nazwałam Pana chamem, powiedziałam, że niektóre Pana wpisy były chamskie, ale na końcu dodałam, że to moja subiektywna opinia.
Bardzo Panu dziękuję za usunięcie niegrzecznych wpisów pod adresem trenera, czy też naszej stajni, sprawiły one przykrść nie tylko nam, ale też naszym pracownikom i właścicielom koni, którzy z nami współpracują.
Chcę Panu powiedzieć, że zrobił Pan na mnie ogromne wrażenie swoim powyższym wpisem, czyli odniósł się Pan do moich słów w sposób kulturalny, z wyczuwalnym szacunkiem i z klasą, a to w dzisiejszym świecie internetu rzadkość i... "rarytas"
Jeśli swoim wpisem sprawiłam Panu przykrość, lub w jakiś sposób uraziłam, to bardzo Pana za to przepraszam
Wyciągam rękę na zgodę
Mam też nadzieje, że forum się "uspokoi" i wrócą tu ciekawe i merytoryczne dyskusje o wyścigach konnych, bo przecież w takim celu ono powstało. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-08-01, 13:19
|
|
|
| tx napisał/a: | Szanowna Pani Katarzyno ❤
Mój stareński już stryjaszek Wiktor Lubicz, szykujący się do przejścia na inny, lepszy świat, zawsze wyrażał się z szacunkiem o pani znakomitym mężu. Dlatego od razu, gdy zostałem moderatorem tego miejsca na jego wyraźną prośbę pokasowałem poniżej poziomu wpisy gości dotyczące Janusza Kozłowskiego.
Przejrzę wkrótce też wcześniejsze wpisy w innych miejscach tego forum niż pod Derby i też pousuwam te wpisy, gdy tylko natrafię na coś wstrętnego pod jego adresem lub nawet szerzej całej rodziny Kozłowskich, jakże zasłużonej dla wyścigów w Warszawie.
Zaznaczam dla informacji, że goście tego forum nie mogą kasować ani zmieniać swoich wpisów czy komentarzy. Uprawnienie to przysługuje wylącznie użytkownim zarejestrowanym pod stałym nickiem, dlatego przy okazji zachęcam do rejestracji.
Goście łączący wolność wypowiedzi z ich kulturą nie mają się czego obawiać. Powierzając mi funkcję moderatora panie Christina i Joanna Lipińskie najmocniej poinstruowały mnie, żebym przenigdy nie ograniczał wolności wypowiedzi, będącej podstawową zasadą Tower-Racing.
Moim hasłem jako moderatora jest: forum Tower-Racing nie bylo, nie jest i nie będzie przytułkiem dla umysłowo upośledzonych!!!
Pozwolę sobie jednak nie zgodzić 😎 z pani hipotezą jakobym był chamem, jak Pani niezbyt łaskawie pisze. Nie spełniam bowiem znanej definicji chama nieżyjącego doktora Wojciecha Krukowskiego: cham (1) wie lepiej i (2) obraża się o wszystko. Ani nie wiem lepiej, ani o nic nie obrażam się.
Pozdrawiam 😀 i proszę też przekazać pozdrowienia panu Januszowi.
tx moderator od 31.07.25 |
Tx w swoim inteligentnym stylu pocisnął bekę w pani Kozłowskiej. Tym sposobem forum utrzymuje niski, aczkolwiek stabilny poziom. |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2025-08-01, 20:22
|
|
|
| Katarzyna Kozłowska napisał/a: | Cieszę się, że ze strony właścicielek forum padła taka poważna reprymenda. Być może powrócą tu prawdziwi pasjonaci wyścigów z wiedzą i doświadczeniem, których przyjemnie się czytało.
Jak widać co niektórzy tak się przestraszyli informacji o wszczętym postępowaniu prokuratorskim, że w popłochu pousuwali swoje wpisy, a inni prubują to zrobić, ale nie potrafią
Brawa dla Pana Dominika Nowackiego, że zdrcydował się podjąć tak radykalne kroki.
Co do przekazania moderowania p.Czerwińskiemu (tx), to obawiam się, że to niestety zła decyzja. On sam wielokrotnie prowadził dyskusję w taki sposób, żeby celowo prowokować, wzbudzając w ten sposób agresję u innych. Wielokrotnie sam był chamski a nawet wulgarny. Swoją postawą dawał przyzwolenie innym na patologiczne zachowania, pchając to forum w odchłań chamstwa. Przez to wiele osób zostało skrzywdzonych - przez prymitywne żarty, pomówienia, czy zwykłe szczucie.
No ale to są moje subiektywne odczucia.
Panie są właścicielkami i Panie decydują
Droga Kasiu,
w odpowiedzi na Twój wpis pragnę stanąć w obronie Tx'a, gdyż wiosną kiedy nosiłyśmy się z zamiarem zamknięcia forum, jedyny Tx zaangażował się i starał by to, ostatnie wyścigowe forum w sieci, zostało. Chciałyśmy w ogóle zamknąć tower-racing.pl ze znanego Wam powodu - obecny matriarchat rządzący na Służewcu na czele z ulubioną przez Was Panią Dyrektor Toru pierwszy raz od kilkunastu lat odmówiła przyznania nam akredytacji na tor. Pani Zawadzka nie wiedzieć czemu od zawsze czuła do nas niechęć więc dała dyspozycję - paniom Lipińskim akredytacji Foto nie wydajemy. To tak na marginesie. Wtedy, oprócz Tx'a na tym forum nikomu nie zależało. Teraz dziwi fakt, że wpisy na nim są istotne i jest czytane przez trenerów, pracowników Służewca i właścicieli koni.
Postanowiłyśmy nie być małostkowe i choć noga nasza (i aparaty foto) w tym roku na Służewcu nie stanęły, stronę i forum prowadzić dalej będziemy. Nie mniej jest to duża, o ile nie wyłączna zasługa Tx'a. Dlatego uważamy, że nikt inny nie poradził by sobie lepiej w roli moderatora od Pana Lubicza.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych, ogromnych sukcesów na torze
Christina Lipińska |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 4
|