Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
na marginesie
Autor Wiadomość
tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-05-16, 14:37   

16.05.25
Ostatni gościu stale ten sam i stale o tym samym. Już odpowiadalem na te pytania.
W zakładach totalizatora strata na starcie gry wynosi od 25% (zwc, pdk) do 40% (kwn, spt).
Każdy sam sie uczy, czasem od innych, jak wyjść przynajmniej na zero lub jakiś zysk.
Ilu może być na plusie przy odliczeniach na przyklad 25%? Jeden, dwóch na 10.
Kto i dlaczego wygrywa? Jakie czynniki decydują? Wiem, ale dlaczego akurat tu mam sie dzielić swoją tajemną wiedzą?
I to, że ktoś wie, jak wygrywać, nie znaczy jeszcze, że potrafi wygrywać.
Czy ostatni gość ma jakieś szanse w tej grze? Myśle, że psychicznie jest już zdołowany i zabrakłoby mu cierpliwości i pokory.
Poza tym, obserwuję grających na wyścigach w dniach wyścigowych. Czy na pewno zysk jest celem ich gry? Tu być może jest istota rzeczy.
Czy ja na pewno przychodze na wyścigi, żeby wygrywać? Gdyby tak bylo, nie byloby mnie tu. Gdzie indziej zarobiłbym więcej.
Wyścigi konne to coś więcej niż wygrywanie w ten lub inny sposób. I za to kocham wyścigi!
Ostatmi gościu! Zakochaj się w wyścigach w Warszawie! Albo sperdalaj stąd i nie psuj atmosfery!
L.

Gość

Wysłany: 2025-05-16, 15:15   

Tx - nie rozumiem skąd i dlaczego takie desperackie i chamskie zdanie frustrata na koniec, w stylu Sawki albo hejterów internetowych. Gdy Gość toczył z Tobą ciekawą i kulturalną dyskusję na argumenty. Duże rozczarowanie - takie zachowanie.

Gość

Wysłany: 2025-05-16, 15:18   

No pełen Wersal!
Znów charakterystyczne podejście rodem z bazaru Różyckiego. Dawaj kasę i spierdalaj!!! Bardzo charakterystyczne dla środowiska. A potem lament, że trzeba ogrywać siebie wzajemnie zamiast jeleni.
Oczywiście pytanie o różnice z USA zignorowane jako niewygodne, podobnie jak prośba o wytypowanie wygrywającego numerka.

Gość

Wysłany: 2025-05-16, 15:29   

Anonymous napisał/a:
Tx - nie rozumiem skąd i dlaczego takie desperackie i chamskie zdanie frustrata na koniec, w stylu Sawki albo hejterów internetowych. Gdy Gość toczył z Tobą ciekawą i kulturalną dyskusję na argumenty. Duże rozczarowanie - takie zachowanie.

Skąd? Z pogardy. Pogardy dla wszystkich, którzy myślą inaczej niż tx, co innego ich cieszy, co innego martwi. Dla tych, którzy mniej o wyścigach wiedzą, rzadziej bywają, są spoza środowiska. Tej samej pogardy, jaka wyłania się z ostatniego tekstu Dorpata.
Rozczarowanie? Zależy, kto czego się spodziewał. Tx już wielokrotnie dowiódł, że dyskutowanie w celu osiągnięcia zbliżenia stanowisk nie jest jego celem. Celem jest pokazanie swojej wyższości poprzez wytykanie faktycznych lub wyimaginowanych niedociągnięć, poprawienie sobie samopoczucia. Jeśli ktoś w tym przeszkadza, to niech spierdala.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-05-16, 15:48   

16.05.25
Zrozumiałem, że Sawka z tym swoim "wypierdalać" ma rację.
"Wypierdalaj" jest właściwym skrótem myślowym w przypadlowej relacji z kimś, kto okazuje się na swój sposób umysłowo upośledzony i jednocześnie upierdliwy ponad wszelką miarę..
Dzięki za zwrócenie uwagi.L

Gość

Wysłany: 2025-05-16, 17:32   

tx napisał/a:
Zrozumiałem, że Sawka z tym swoim "wypierdalać" ma rację.
"Wyperdalaj" jest właściwym skrótem myślowym w przypadlowej relacji z kimś, kto okazuje się na swój sposób umysłowo upośledzony i jednocześnie upierdliwy ponad wszelką miarę..
Dzięki za zwrócenie uwagi.L

Kolego, powiedzieć, że jestem zdumiony, to jak nie powiedzieć nic. Założyłeś na forum temat pod tytułem Na marginesie. I przyciągnąłeś dokładnie to, co zapowiadałeś, intelektualny margines, który zwrócił się w Twoją stronę z pełną mocą. Teraz jesteś zaskoczony i w emocjach każesz komuś wypierdalać? Może następnym razem warto poświęcić chwilę na przemyślenie tytułu.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-05-16, 18:31   

16.05.25
ostatni gościu, czyżbyś był tak głupi, że nawet nie potrafisz poprawnie zacytować tytulu tego kącika: na marginesie, nie: intelektualny margines.
"Na marginesie" oznacza coś wyjątkowego, wartego zapisania właśnie na marginesie. Z zalożenia coś zwięzlego, krótkiego, jakiejś refleksji, pigułkę myśli.
Zatem kącik "na marginesie" nie jest dla idiotów, wypisujacych jakieś nieczytelne elaboraty, jakieś zjeby. Czy to jest jasne?
L.

Gość

Wysłany: 2025-05-16, 19:41   

Słabe to tx co teraz piszesz, czwarta grupa, stajnia Rogowskiego. Nie deprecjonuj swojego dorobku takimi tekstami.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-05-16, 19:51   

...śmieciarzysko się porobiło.

Gość

Wysłany: 2025-05-16, 21:30   

tx napisał/a:
ostatni gościu, czyżbyś był tak głupi, że nawet nie potrafisz poprawnie zacytować tytulu tego kącika: na marginesie, nie: intelektualny margines.
"Na marginesie" oznacza coś wyjątkowego, wartego zapisania właśnie na marginesie. Z zalożenia coś zwięzlego, krótkiego, jakiejś refleksji, pigułkę myśli.
Zatem kącik "na marginesie" nie jest dla idiotów, wypisujacych jakieś nieczytelne elaboraty, jakieś zjeby. Czy to jest jasne?
L.

Trudno mi się pogodzić z tym, że ktoś o takiej inteligenckiej proweniencji i deklaratywnej erudycji pozwala sobie na publikowanie tego rodzaju treści. Spodziewałem się wyższego poziomu refleksji oraz większej odpowiedzialności za słowo - także w wymiarze etycznym i symbolicznym. Tego rodzaju dezynwoltura budzi raczej dysonans niż uznanie.

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-05-16, 21:39   

ostatni gościu, napisz coś na marginesie i pokaż się!

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-05-16, 23:38   

18.05.25
Na marginesie, czyli (1) coś zwięzłego, (2) krótkiego, (3) jakaś refleksja, (4) pigułka myśli;

Gość

Wysłany: 2025-05-17, 14:08   

Proszę odczepić się od tx'a!
Nie pierwszy on tu i nie ostatni używający czasami wulgaryzmy.
Przegląd z gooogle od AI (niestety co raz częściej sztuczna inteligencja przewyższa biologiczną, ludzką):
"Przekleństwo rzucone w kontekście określonym może nie budzić zgorszenia, np. w sytuacjach, kiedy jest używane jako środek wyrażający emocje w grupie znajomych, w języku potocznym lub w kontekście humorystycznym. W niektórych sytuacjach, takich jak sport, przekleństwo może być nawet postrzegane jako element zwiększający koncentrację i motywację. "

Ruler
Gość
Wysłany: 2025-05-18, 16:59   

Jodła nie umie przegrywać. Też kiedyś tak miałem

Gość
Gość
Wysłany: 2025-05-18, 19:22   

Na jakiej podstawie tak sądzisz ?

Odpowiedz do tematu