Tower Racing Forum Strona Główna Tower Racing Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dorpat renovado...
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2025-05-13, 12:04   

Pan Robert Raznowiecki ze swoim przytomym i trafnym komentarzem odpowiada Panu Zielińskiemu tak:

Niestety (jak widać, słychać i czuć) żadna część ciała i żaden organ Dorpata (nawet oko) nie potrafi się odciąć/wyzwolić/otrząsnąć z tego (sorry że to powiem, ale ocierającego się już o obłęd) uwielbienia Nowackiego... Jak można - po tym wszystkim co wiemy i czego byliśmy naocznymi świadkami (a nie doznając amnezji) - pisać dziś, że "Nowacki chciał rozwijać wyścigi"?! Facet, który: a) żywcem chciał na Służewcu zastąpić konie wyścigowe - sportowymi, a same wyścigi - zawodami konnymi; b) który, jeśli w czymś wykazywał energię i rozmach, to we wprowadzaniu zamordyzmu na torze, w połączeniu z tępą propagandą sukcesu (za wszelką cenę), c) zrobił wszystko, by odstręczyć od polskich wyścigów i służewieckiego toru m.in. jego "medialnych pasjonatów" (vide historie Lipińskich czy Z. Skrok), jak też organicznie nie uznawał żadnego partnerstwa ze środowiskiem (właścicielami, trenerami, miłośnikami wyścigów konnych); d) który w znaczącym stopniu przyczynił się do ich zwijania - nawet dziś, przez "oko Dorpata" (a wnoszę, że także wszystkie inne jego członki i zmysły) jest oceniany za takiego, który "chciał rozwijać wyścigi"! Przecież to się aż scyzoryk w kieszeni otwiera (na takie dictum accerbum)! Jak można dalej powielać taką ciemnotę w narodzie?! Panie Robercie - "otrząśnij się Pan wreszcie z Nowackiego"! Dobrze Panu radzę (jak Robert Robertowi). Nie wiem, idź Pan na jakąś terapię (głęboką hipnozę, elektrowstrząsy)... Naprawdę, będzie dla Pana (ale też wszystkich nas) najlepiej - jeśli się to w końcu stanie i zacznie Pan pisać/myśleć/postrzegać rzeczywistość (w kontekście tego buca nad buce) "jak normalny człowiek" - bo na razie wygląda to strasznie kiepsko; tak, jakby kupił nie tylko pańskie "pióro", ale też duszę!

, na co autor podkula ogon, zmienia temat i pyta Pana Raznowieckiego:

Panie Robercie, skomentował Pan przeszłość, wyraził swoją opinię, ok, ale to już historia. Nie ma co tego wątku teraz za bardzo drążyć i roztrząsać. Może kiedyś przy dobrym winie, jak będzie więcej czasu. Bardziej mnie i zapewne nie tylko mnie, interesuje Pana zdanie, komentarz, do tego co się aktualnie dzieje na torach Służewiec i Partynice, we współpracy Warszawy z Wrocławiem, w Trafie, organizacji zakładów, w mediach wyścigowych, w samych gonitwach.

Paradne.

Gość

Wysłany: 2025-05-13, 12:08   

Raznowiecki w komentarzach "zaorał" Zielińskiego. Brawo Robert! Robert Raznowiecki oczywiście.

Gość

Wysłany: 2025-05-13, 12:28   

Raznowiecki:

Druga rzecz... To wszystko, co tu zostało napisane/przedstawione (znaczna część tego) miałaby jakiś sens i określoną rangę (powagę), gdyby nie była aż tak bardzo (tak dojmująco) "podlana sosem" osobistych uprzedzeń, fobii, goryczy, żółci... Niestety tak to oceniam, nie zmieniając przy tym zdania, iż - co do zasady - źle się stało, że nie ma już Pana w obsadzie medialnej Traf News i Equi Tv oraz że w wielu swoich spostrzeżeniach ma Pan słuszność (choć jednocześnie, jak to już ktoś zauważył, nie widział Pan tego wcale, stojąc wcześniej po "drugiej stronie barykady", gdy wszystko to nie wzięło się od dziś czy wczoraj, a trawi polskie wyścigi już od kilku dekad)...

Gość

Wysłany: 2025-05-13, 12:29   

Zieliński:

Robert Raznowiecki Panie Robercie. O niektórych z tych spraw to ja pisałem już wielokrotnie 10, 15, 20, 30 lat temu. Dla mnie głupotą jest wymaganie, bym ja czy ktokolwiek w jakiejkolwiek branży uderzał w swojego pracodawcę. Jeśli współpracowałem z Totalizatorem Sportowym to było oczywiste, że jestem w tym czasie lojalny i nie krytykuję publicznie w mediach polskich wyścigów i TS. A mówiłem w tym czasie i pisałem tylko prawdę i to co uważam. Jak Pan sam zauważył do dziś głoszę poglądy z epoki Nowackiego, które Panu i kilku osobom się nie podobają. Wszystko co napisałem i powiedziałem w Traf News i Equi TV dziś powtórzę z podniesioną głową. Proszę mi też wierzyć, że wielokrotnie poprzednich latach w rozmowach z dyrektorem Nowackim, prezesem Pukowcem i innym zarządzającymi, poruszałem problemy polskich wyścigów, wytykałem błędy, mówiłem z czym się nie zgadzam, walczyłem o ich rozwój. W zaciszu gabinetów. Nie na antenie, bo ona była w Equi TV czy Traf News, mediach Totalizatora, do promowania wyścigów, a nie polemizowania z Totalizatorem. Zakładałem, że to powinno być jasne i oczywiste dla wszystkich. Nie znam telewizji i portalu, w którym dziennikarze uderzają na łamach, w programach w swojego właściciela.

Gość

Wysłany: 2025-05-13, 12:31   

Raznowiecki:
Okiem Dorpata - wyścigi konne i hodowla w Polsce i na świecie W żadnym miejscu swej wypowiedzi nie dopuściłem się "wymagania, by uderzał Pan w swego pracodawcę" (więc proszę nie przypisywać mi głupoty), a tylko skwitowałem (nota bene zgodnie z prawdą) opinię kogoś, że dziś dostrzega (i krytykuje) Pan te rzeczy, których wtedy (będąc opłacanym) nie dostrzegał, a na pewno nie krytykował. Tyle. Przy okazji poruszył Pan ciekawy wątek... Z pańskiej wypowiedzi wynika jednoznacznie, iż człowiek/dziennikarz/publicysta/analityk wynajęty/zatrudniony przez kogoś nie może widzieć/oceniać rzeczywistości inaczej, jak ten, który mu płaci (inna postawa byłaby samobójczo, a wymaganie takiej przez kogoś od kogoś byłoby "głupotą")... No właśnie... Z tego wniosek jest jeden (i tyleż oczywisty), iż nie możemy się domagać obiektywnej (krytycznej) oceny rzeczywistości od ludzi wynajętych (opłacanych), bo oni (siłą rzeczy) muszą być przede wszystkim w zgodzie ze swoim przełożonym (jego punktem widzenia), a nie "jakąś tam (nie opłacającą się) rzeczywistością! No i wszystko jasne...

Zieliński:
We wszystkich praktycznie mediach jest teraz cenzura polityczna i ekonomiczna. Niezależne dziennikarstwo praktycznie umarło wiele lat temu. Prawie każda telewizja, gazeta, portal to teraz tuba propagandowa jakiejś partii politycznej lub firm. Widzi Pan co się dzieje z TVP, TVN, Republiką, Onetem, WP, W Sieci, Gazetą Wyborczą, Gazetą Polską itd. Organy propagandowe opluwające się wzajemnie z dwóch stron barykady. Niezależnie to teraz każdy z nas może sobie popisać u siebie na Facebooku, nie w dużych mediach.

Gość

Wysłany: 2025-05-13, 12:52   

Niestety, można odnieść wrażenie, że brakuje tu zrozumienia istoty dziennikarstwa, jego zasad i etyki zawodowej. Krytyczna analiza ze strony jednego z komentatorów bardzo trafnie obnażyła te słabości. A dalsze wypowiedzi autora tylko pogłębiły ten obraz. Określenie pana Zielińskiego mianem mediaworkera, choć zapewne on sam uznałby to za niesprawiedliwe, w kontekście jego pracy dla Totalizatora Sportowego wydaje się jednak wyjątkowo trafne. Panie Raznowiecki, brawo.

Gość

Wysłany: 2025-05-13, 13:17   

Pan Raznowiecki elegancko zamknął temat:

Jasne... Tyle tylko, iż tak (przy okazji, mimowolnie, siłą rzeczy) przyznał Pan, że to co Pan pisał za/u Nowackiego o polskich wyścigach konnych miało mało wspólnego z prawdą (nie powiem, że nic), za to wiele z narracją pańskiego Bossa, owego (tfu, tfu, na psa urok) Dominiczka, a już wszystko z czystą (tępą, obmierzłą) propagandą! Co sobie wyjaśniwszy - zamykamy ten temat, bo nie ma sensu w nieskończoność mówić o rzeczach oczywistych!

Gość

Wysłany: 2025-05-13, 14:27   

Zieliński:
Robert Raznowiecki Niewiele sobie jak widzę wyjaśniliśmy. Zawsze pisałem tylko prawdę, tak jak wcześniej sygnalizowałem, podpisuję się pod każdym wcześniej napisanym i wypowiedzianym słowem. Tępa, sterowana przez interesownych cwaniaków z toru (wiele osób dało im się zmanipulować i wprowadzić w błąd, nie mając pełnej wiedzy o niektórych sprawach), hejterska propaganda antywyścigowa, przeciwko Służewcowi, to była przez kilka lat stosowana na Siekierkach i w innych miejscach na Facebooku, gdzie między innymi Pan mi ubliżał obelżywymi epitetami, ale tak jak deklarowałem wcześniej, wybaczam to Panu. Ale rzeczywiście zamykamy temat, to jałowa dyskusja, na którą przede wszystkim nie mam czasu (wyjaśnienie wszystkich ważnych spraw i kontrowersji zajęłoby z kilkadziesiąt godzin dyskusji), muszę dwa zaległe teksty piłkarskie dziś napisać i synem się zająć, ma egzaminy ósmoklasisty. A jeszcze pomidory mam do posadzenia w ogrodzie i kilka spraw z końmi do załatwienia. Życzę powodzenia.

Gość

Wysłany: 2025-05-13, 15:46   

Anonymous napisał/a:
Zieliński:
Robert Raznowiecki Niewiele sobie jak widzę wyjaśniliśmy. Zawsze pisałem tylko prawdę, tak jak wcześniej sygnalizowałem, podpisuję się pod każdym wcześniej napisanym i wypowiedzianym słowem. Tępa, sterowana przez interesownych cwaniaków z toru (wiele osób dało im się zmanipulować i wprowadzić w błąd, nie mając pełnej wiedzy o niektórych sprawach), hejterska propaganda antywyścigowa, przeciwko Służewcowi, to była przez kilka lat stosowana na Siekierkach i w innych miejscach na Facebooku, gdzie między innymi Pan mi ubliżał obelżywymi epitetami, ale tak jak deklarowałem wcześniej, wybaczam to Panu. Ale rzeczywiście zamykamy temat, to jałowa dyskusja, na którą przede wszystkim nie mam czasu (wyjaśnienie wszystkich ważnych spraw i kontrowersji zajęłoby z kilkadziesiąt godzin dyskusji), muszę dwa zaległe teksty piłkarskie dziś napisać i synem się zająć, ma egzaminy ósmoklasisty. A jeszcze pomidory mam do posadzenia w ogrodzie i kilka spraw z końmi do załatwienia. Życzę powodzenia.

Zieliński na WhatsAppie potrafi wypowiadać się o innych w sposób umniejszający - jak trafnie ujął to gdzieś tutaj Tx, to czysty hejt. Ale gdy ktoś napisze coś podobnego o Zielińskim, nagle robi się z tego wielkie o la Boga i rzekome ubliżanie obelżywymi epitetami. Gdzie tu logika?

tx 
Dżokej

Wysłany: 2025-05-13, 16:11   

do ostatniego gościa, prawdopodobnie w innym kontekście i prawdopodobnie parafrazując Leca.
Mianowicie, ów Lec radził przewrotnie, żeby z analfabetą rozmawiać jak z półanalfabetą, wtedy będzie zadowolony.
Nie należy obniżać czyjeś rangi, bo nikt tego nie lubi, zgodnie z zasadą: nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe.
L.

Gość

Wysłany: 2025-05-23, 18:07   

Dorpat przysłał takie info:
Mała piłkarska epopeja narodowa - wspomnienie o Panu Kazimierzu Górskim w 19. rocznicę śmierci. Mój hołd dla Trenera Tysiąclecia.
Mówiąc skromnie, tekst wyszedł prawie na poziomie gry Lubańskiego, Deyny i Laty. Jak mi napisał kolega po przeczytaniu - wciąga i wzrusza jak dobry film.

https://www.laczynaspilka...-polskiej-pilce

Emeryt
Gość
Wysłany: 2025-05-23, 22:37   

Dwa błędy w tekście. II Armię LWP tworzył Świerczewski, a nie Berling. Paweł Zarzeczny rzecz jasna nie mógł pamiętać pogrzebu Marszałka Piłsudskiego (1935 r.), bo urodził się w 1961 r.

Gość

Wysłany: 2025-05-24, 10:03   

Emeryt napisał/a:
Dwa błędy w tekście. II Armię LWP tworzył Świerczewski, a nie Berling. Paweł Zarzeczny rzecz jasna nie mógł pamiętać pogrzebu Marszałka Piłsudskiego (1935 r.), bo urodził się w 1961 r.

Paweł przecież powtarzał, że jak opowieść nie zgadza się z faktami to tym gorzej dla faktów ;-) Dlatego tekst świetnu i Dorpat świetnie odnalazł się w tej futbolowej bibliotece wiedzy,

Z fejsa
Gość
Wysłany: 2025-05-26, 17:34   

Czy Raznowiecki to stary wariat, czy nowy wariat?

Gość

Wysłany: 2025-05-27, 07:57   

Russkij, idi nachuj

Odpowiedz do tematu