|
Czy jest jakaś rozsądna strategia obstawiania? |
| Autor |
Wiadomość |
Kornel
Uczeń

|
Wysłany: 2019-05-12, 12:51 Czy jest jakaś rozsądna strategia obstawiania?
|
|
|
Hej wszystkim,
Jestem początkującym graczem (gram niskie stawki od 2 lat), zastanawiam się czy jest jakaś rozsądna strategia obstawiania, która jest polecana początkującym. Obecnie gram porządki i od czasu do czasu zwyczajne, ale z tego co widzę po zwyczajach profesjonalistów to bardzo popularne są trójki, kwinty i septymy. Macie jakieś porady/zdanie na ten temat? |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2019-05-14, 10:14
|
|
|
| książka Kuźmicz Walczak JAK WYGRAĆ NA WYŚCIGACH KONNYCH |
|
|
|
 |
QQRyQ
Uczeń

|
Wysłany: 2019-05-14, 19:26
|
|
|
Teraz najpopularniejszą grą jest chyba septyma, a to dla tego że totalizator na dzień dobry daje prawie 18 tyś. w puli. Wcześniej koronną grą była kwinta.
Ja grając za małe stawki (tylko jeszcze wtedy kwn) ważne było znalezienie tzw. słupa czyli pewniaka, ale jak to w życiu nie jest pewne nic. Dlatego proponuję Ci grając np. septymę, znajdź dwa wg. Ciebie słupy i w pozostałych gonitwach dobierz po dwa konie. 32 zł taki zakład. Ja tak zaczynałem grać. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-05-15, 00:28
|
|
|
Tanie septymy to najgorsza propozycja dla nowicjuszy, ze względu na 7-krotne mnożenie prawdopodobieństw, zmniejszające szanse do bardzo małych. Kornel postąpił właściwie wybierając na początek zamiennie totalizator zwyczajny i porządkowy.
Podstawą gry na wyścigach jest typowanie koni na zwycięstwo i do porządku. |
| |
|
|
|
 |
gambl100procent
Dżokej

|
Wysłany: 2019-05-15, 13:06
|
|
|
| tx napisał/a: | Kornel postąpił właściwie wybierając na początek zamiennie totalizator zwyczajny i porządkowy.
Podstawą gry na wyścigach jest typowanie koni na zwycięstwo i do porządku. |
Zgadzam się w 100%
Wygranie septymy będąc początkującym jest bardzo trudne, na swoją pierwszą kwintę czekałem rok, septymę trafiłem jak na razie tylko na papierze.
Podstawa gry to porządki, jak chcesz większych pieniędzy to celuj w trójki.
Porządki mają ten plus nad grami poziomami (tpl , kwn , spt), że musisz rozczytać tylko 1 gonitwę a nie 3-5-7.
Dobrze jest rozeznać się w 1 gonitwie, to jest kasa na grę na pozostałe. |
_________________ Żyj śmiało |
|
|
|
 |
Kornel
Uczeń

|
Wysłany: 2019-05-17, 19:16
|
|
|
Dziękuję wezmę sobie rady na warsztat w najbliższy weekend, a książkę jak znajdę, rownież przeczytam. |
|
|
|
 |
Kornel
Uczeń

|
Wysłany: 2019-05-21, 08:14
|
|
|
| kostor napisał/a: | | książka Kuźmicz Walczak JAK WYGRAĆ NA WYŚCIGACH KONNYCH |
Kolego, szukałem tej książki, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć dysponujesz może jakimś egzemplarzem do sprzedania/pożyczenia/skerowania? |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2019-06-03, 23:38
|
|
|
| Kornel napisał/a: | | kostor napisał/a: | | książka Kuźmicz Walczak JAK WYGRAĆ NA WYŚCIGACH KONNYCH |
Kolego, szukałem tej książki, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć dysponujesz może jakimś egzemplarzem do sprzedania/pożyczenia/skerowania? |
niestety sam czytałem pożyczony parę lat temu egzemlarz. trzeba przeglądać allegro, czasem się pojawia. |
|
|
|
 |
|
|