|
Tower Racing Forum
|
|
Partynice/Wrocław |
| Autor |
Wiadomość |
Gość
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 12:03
|
|
|
| Nie wierzę, że nie ma innych sponsorów w tym kraju niż TS. Czy Partynice mają zakaz pozyskiwania pieniędzy z innych źródeł? Ja osobiście widzę jeden potężny zgrzyt - na rajd macie czas szukać sponsorów. Na wyścigi nie. Tyle w temacie. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 12:07
|
|
|
| Gość napisał/a: | | Nie wierzę, że nie ma innych sponsorów w tym kraju niż TS. Czy Partynice mają zakaz pozyskiwania pieniędzy z innych źródeł? Ja osobiście widzę jeden potężny zgrzyt - na rajd macie czas szukać sponsorów. Na wyścigi nie. Tyle w temacie. |
Ależ trafnie i prosto w szczepionkę! Panie Sawka, skąd pieniądze na rajd? |
|
|
|
 |
Joga
Dżokej

|
Wysłany: 2025-05-04, 12:23
|
|
|
Na moje oko, panowie z Wrocławia, źle to rozegraliście. Nie wiem, czy wynika to z faktu, że nie przemyśleliście sprawy, czy jest w tym jakieś drugie dno, o którym nie mówicie. Według mnie powinno być to rozegrane w taki sposób, że na tydzień przed dniem wyścigowym informujecie opinie publiczną o tym, iż transmisji może nie być i nie macie na to niestety wpływu. Wówczas Totalizator zostałby zalany zapytaniami środowiska na ten temat i trochę przyciśnięty do muru, co dałoby wam odpowiednie warunki do negocjacji. Okazalibyście też szacunek środowisku. A tak? Ukaraliście osoby zaangażowane za decyzję Totalizatora i jeszcze napluliście ludziom w twarz mówiąc, że zarabiacie więcej na oprowadzaniu dzieci na kucykach niż na zakładach oraz, że nie poinformowaliście środowiska, bo zajęci byliście przygotowaniem do rozpoczęcia sezonu (czytaj: pucowaniem i czesaniem kucy). Plujecie w twarz m.in. właścicielom i hodowcom, którzy doskonale wiedzą, że wyścigi konne w Polsce są nierentowne (a wręcz umierają, o czym pisaliśmy ostatnio w swoim artykule), a mimo to wykonują swoją pracę z pasji i miłości do tego sportu. Z takim podejściem to może niech Partynicki Tor faktycznie skupi się na kucykowych oprowadzankach i cofnie się do czasów sprzed 20 laty, które ja doskonale pamiętam. Wówczas Partynice były prowincjonalnym Torem, na którym - gdy miał przyjechać raczej mało utytułowany dżokej z Warszawy - zapanowywało prawdziwe podniecenie i ekscytacja. A wiem o czym mówię, bo przez kilka lat mieszkałam dosłownie obok Toru.
Może nie powinnam o tym wspominać, bo zaraz usłyszę od Partynickich władz słynne wrocławskie "wypier....aj". Tego bym zdecydowanie nie chciała, ponieważ - a nóż - odpowiem w podobnym tonie, a raczej, jako osoba z maturą, wymagam wysokiej kultury osobistej zarówno od siebie, jak i od innych Z drugiej strony, raczej powstrzymałabym się od takich inwektyw i skwitowała was jednym hasłem: "Iść czesać kuce do Wrocławia!". |
_________________ A horse gallops with his lungs, perseveres with his heart, and wins with his character.
Federico Tesio |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-05-04, 12:44
|
|
|
Tu komentarze pod Jarek Zalewski
https://www.facebook.com/...3wKgyl/?app=fbl
L. My niewinni, winny TS - pisze nr 2 Partynic. A co mówił nr 1 Partynic w Sejmie w lutym '24, publicznie atakując wyścigi konne w Warszawie?
Już zapomnieli? Winny Slużewiec ze swoją pożal się Boże roszczeniową społecznością, bo sie nie starają - mówil nr 1, a nr 2 słuchał.
Zakłady najważniejsze? A co dobrego dla rozwoju totalizatora konnego zrobili organizatorzy mityngów na Partynicach?
Nawet przy swoich wynikach gonitw nie podają bądź co bądź podstawowej informacji o wypłatach i kolejności koni w zakładach. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 13:01
|
|
|
Tx, bo oni są zajęci czesaniem kucy. Wszak na nich zarabiają więcej, niż na grze (ja bym się osobiście tym nie chwalił, bo to porażka, ale oni z maturą tak mają).
Za dużo od nich wymagasz! |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 13:24
|
|
|
| Anonymous napisał/a: | Tx, bo oni są zajęci czesaniem kucy. Wszak na nich zarabiają więcej, niż na grze (ja bym się osobiście tym nie chwalił, bo to porażka, ale oni z maturą tak mają).
Za dużo od nich wymagasz! |
Czytanie ze zrozumieniem jak widzę nie jest Twoją mocną stroną. Pozwól innym bez złych emocji dyskutować o sprawach ważnych. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 15:08
|
|
|
| Anonymous napisał/a: | | Gość napisał/a: | | tx napisał/a: | | ...ostatmi gościu, forum Tower-Racing nie jest przytułkiem dla umysłowo upośledzonych! |
Racja, to sa kwalifikacje do kierowania miejską spółka we Wroclawiu |
Pan dyrektor posypał głowę popiołem - https://www.facebook.com/...YzuM9Df2ZbKVRil |
Co zrobił? Byc moze nieco otrzeźwiał ale przeprosinami bym tego nie nazwał. Chyba, że za przeprosiny nazwać to, że uznał iż chwilowo zapomniał o swojej wyższości intelektualnej nad prymitywnym ludem i napisał coś czego oni oczywiscie nie zrozumieli... |
|
|
|
 |
Gość
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 15:19
|
|
|
| Panie Jarku od wielu lat pana wypowiedzi charakteryzuje wysoki poziom hipokryzji. Przecież za równo Pan jak i Pan Dyrektor jesteście pierwszymi beneficjentami istnienia Partynic otrzymując co miesiąc wielotysięczne wynagrodzenie. Pan dodtakowo bardzo chętnie i intensywnie korzysta z infrastruktury Partynic mając wiele koni w treningu. Swojego czasu za ten trening praktycznie nic Pan nie placił bo placiło miasto. Poza tym uklada pan plan gonitw co jest moim zdaniem kuriozum jesli własciciel rywalizujacy z innymi ma wplyw na decyzje o planie a potem jeszcze wglad w zapisy o czym wszyscy nieoficjalnie wiedzą. I Pan teraz mówi, że inni wyciagają łape i mówią "daj"? Przecież jakby pan nie dostał to dalej chowalby sie Pan przed komornikiem po szopach Jakbyście Panowie mieli troche honoru to zarówno Pan jak i Pan Sawka sami byście zrezygnowali. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 15:54
|
|
|
| Pan Zalewski jest w porządku, bądźmy obiektywni. Ma swoje minusy, ale jest w porządku. To Pan Sawka nadaje ton na Partynicach i to on jest problemem. |
|
|
|
 |
Jarek
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2025-05-04, 16:31
|
|
|
| tx napisał/a: |
Nawet przy swoich wynikach gonitw nie podają bądź co bądź podstawowej informacji o wypłatach i kolejności koni w zakładach. |
Zgodnie z poniżej przytoczonym paragrafem ustawy hazardowej, podawanie wypłat przez podmiot nieposiadający zezwolenia na urządzanie zakładów wzajemnych jest zabronione. Traf może, bo posiada takie zezwolenie, my nie:
Art. 29. 1. Zabrania się reklamy i promocji gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, gier na automatach oraz zakładów wzajemnych. Reklama zakładów
wzajemnych, na których urządzanie zostało udzielone zezwolenie, jest dozwolona na
zasadach określonych w art. 29b.
7. Przez promocję [...], zakładów wzajemnych [...] rozumie się publiczną prezentację tych gier lub zakładów, [...] |
|
|
|
 |
Jarek
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2025-05-04, 16:41
|
|
|
| Emeryt napisał/a: | | Wydaje mi się, że moglibyście zrobić transmisje gonitw i ew. koni na padoku na YouTube. Wystarczy obraz z jednej kamery plus komentator z toru. To pewnie kosztuje niewiele. Opłacanie wielokamerowego wozu transmisyjnego +liczna ekipa techniczna + studio z tzw. ekspertami rzeczywiście pochłonie miliony i na to rzeczywiście szkoda kasy. |
Nie, nie mogliśmy. Z wielu powodów, także prawnych. Nie mogę o nich pisać, bo obowiązuje mnie tajemnica handlowa. Jedyne, co mogliśmy zrobić, to jak najszybciej dać do sieci powtórki gonitw. I były gotowe kilka minut po każdej gonitwie. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 16:48
|
|
|
| Jarek napisał/a: | | tx napisał/a: |
Zgodnie z poniżej przytoczonym paragrafem ustawy hazardowej, podawanie wypłat przez podmiot nieposiadający zezwolenia na urządzanie zakładów wzajemnych jest zabronione. Traf może, bo posiada takie zezwolenie, my nie:
Art. 29. 1. Zabrania się reklamy i promocji gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, gier na automatach oraz zakładów wzajemnych. Reklama zakładów
wzajemnych, na których urządzanie zostało udzielone zezwolenie, jest dozwolona na
zasadach określonych w art. 29b.
7. Przez promocję [...], zakładów wzajemnych [...] rozumie się publiczną prezentację tych gier lub zakładów, [...] |
Co ty na to TX? |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2025-05-04, 17:30
|
|
|
Jarek (Zalewski):
Wiedziałem, że przyciśniety przytoczy Pan ten artykuł ustawy hazardowej,
ale zwyczajna informacja o wypłatach w totalizatorze nie jest ani reklamą zakładów, ani ich promocją. pozdr.
L. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2025-05-04, 17:46
|
|
|
| tx napisał/a: | Jarek (Zalewski):
Wiedziałem, że przyciśniety przytoczy Pan ten artykuł ustawy hazardowej,
ale zwyczajna informacja o wypłatach w totalizatorze nie jest ani reklamą zakładów, ani ich promocją. pozdr.
L. |
Brawo Tx! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,043 sekundy. Zapytań do SQL: 5
|