|
Tower Racing Forum
|
|
Stan toru - oświadczenie trenera Adama Wyrzyka |
| Autor |
Wiadomość |
gambl100procent
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 09:45
|
|
|
@Graberg i stan toru na WW2018
Prawda, byłem przy rozmowie z trenerem Janikowskim i Szwed strasznie się skarżył na stan toru i że koń wogóle nie chciał przyśpieszać
@ Bushbrave
z tego co mi wiadomo to do kontuzji doszło na treningu kiedy trener wyjątkowo posadził dziewczynkę <bez nazwisk> (zwykle sam na nim jeździł z tego co widziałem)
Inna dziewczynka zapodała tempo na NEO, Bushbrave poczuł instynkt i odpalił. Dziewczynka nie utrzymała i koń nabawił sie kontuzji.
| elamanamou napisał/a: | | W speedway'u byl czas ze podobne zabiegi o ktorych pisze Dorpat nazywali ,,tor preparowany''... |
Do tej pory tak jest, drużyna jeżdżąca u siebie zawsze ma handikap toru |
_________________ Żyj śmiało |
|
|
|
 |
Dorpat
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 09:49
|
|
|
do tx
Akurat przypadki Testarossy i Fortela Zagłoby odnoszą się do tego wątku, bo w wyniku twardego toru na Służewcu miały kłopoty z nogami, typowe objawy, które są pochodną zbyt twardej bieżni - nabieranie stawów, zapalenie okostnej.
Przez to ich możliwości i kariery nie mogły być w pełni wykorzystane, zwłaszcza Fortela, który pobiegł raptem pięć razy w karierze, ostatni raz w Derby 2018 (Testa do momentu kontuzji super biegała jako trzylatka, po wyeksploatowaniu nóg przez twarde tory, straszne lato 2015 i beton na Służewcu, już tylko nieźle w Polsce i we Francji).
A to tylko moje przypadki związane ze stanem toru w ostatnich kilku latach. A koni, które miały przez tę bieżnię problemy, kontuzje, urazy w ostatnich dziesięciu latach jest kilkaset, na czele z Va Bankiem, Caccinim, Bush Brave, Silverą, Espadonem, Alfeą, świętej pamięci Jackym i innymi, a to niestety nie koniec tej listy, kolejne ofiary twardego toru z czerwca poznamy w niedzielę, gdy okaże się czyje nogi - poza Interview i Grossier mają dość po Iwna i innych asfaltowych wyścigach i kto słabiej w niedzielę wypadnie (niektórzy trenerzy i właściciele już to wiedzą, ale poza Wyrzykiem wszyscy niezrozumiale siedzą cicho). |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-05, 11:45
|
|
|
Witamy ponownie Dorpata na forum.Musi częściej pić "wodę rozmowną' , w postaci postaci wina(byle z umiarem ,by rano w panice nie korygować swoich wypowiedzi ) , wtedy coś nam napisze i wywali co mu leży na sercu i wątrobie. Na szczęście jestem dziś rannym ptaszkiem i wszystko jeszcze przeczytałem przed korektą ,np. na początku o jakiejś wstrzemięźliwości w seksie było . Nic to ,spoko ,luz ,kogo to teraz rusza .Może autorytet i fachowość oraz długoletnie praktyczne doświadczenie Dorpata, przez jego rzeczowe wypowiedzi , rozjaśniły wiele w głowach niektórym ,szczególnie w temacie ,jak ważny jest stan toru na zdrowie ,a nawet życie koni . |
_________________ Koniofan
 |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 12:12
|
|
|
do Dorpata
Bardzo osobiste wypowiedzi, dotyczące Testy, Kardi i Załoby. Przeniesione w inne miejsce, bardziej eksluzywne, mają większą wartość, nie znikną przysypane bieżączką. Zgodnie z zaleceniem właścicielek Tower-Racing.pl nie skracam wypowiedzi, jako moderator, choć uważam, że teksty skrócone (i zredagowane) zyskują na wartości. Spontany rzecz jasna też mają swoją wartość, jakby skanują człowieka.
L.
dodane: Nawiasem mówiąc, miałem przyjemność podglądania pracy Dorpata jako redaktora w "PolskatheTimes". |
|
|
|
 |
elamanamou
Starszy uczeń

|
Wysłany: 2019-07-05, 12:23
|
|
|
| Wycofałem z weekendu dwa konie!!! Znajac moje szczescie zaraz bedzie nas W-wa takie oberwanie chmury ze bedziecie biegac na 4.00 Koledzy stwierdzili ze nie mam ducha sportowego serca do walki ze z takiej przyczyny wycofuje konie... |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 12:26
|
|
|
Po nocy z Dorpatem; mój komentarz:
Nie zgadzam się z tezą, że stan bieżni wyścigowej na torze na Służewcu, podkreślam wyścigowej na torze głównym, jej jakość, ma zwiększony statystyczny wpływ na ilość kontuzji. Z wypowiedzi Dorpata wynika, żę wpływ katastrofany. Te ostatnie stwierdzenie to statystyczny idiotyzm, jakby fakty statystyczne nie liczyły się, a czyjeś widzimisię.
L.
dodane
Bieżnia wyścigowa na Służewcu, jeśli poniżej 3.0, lekko-elastyczna i lekka jest bardzo nośna. Bieżnia ta nie jest twarda. Bywa bardzo nośna. Gadanie, że jest twarda jest po prostu nie fair w stosunku do Totalizatora Sportowego. Jej nośność wynika ze znakomitej budowy, w latach trzydziestych. Chodziłem ongiś godzinami po torze wyścigowym na Służewcu, zostawałem po wyścigach, żeby poznać jej parametry.
L
dodane: przejdę się po niej po Derby. |
| |
|
|
|
 |
słonik
Dżokej Kto pyta nie błądzi

|
Wysłany: 2019-07-05, 12:34
|
|
|
| Co by nie pisać, o trenerze Wyrzyku. Chłop ma siłę przebicia. Rzucił wczoraj post o złym stanie toru. I zaraz była reakcja toru. Z transmisją na żywo. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-05, 12:43
|
|
|
Upierdliwość tx-a jest zadziwiająca, będzie tak męczył w nieskończoność i bronił nie wiadomo dlaczego, złej sprawy....pokaż tą statystykę , a nade wszystko ludzie mają gdzieś statystyki ,jak płaczą nad losem swoich koni , a mogą to nie być tak liczne przypadki, ale ich ,właśnie ich ,jedyne,kochane konie (przykład Dorpat,który nie wytrzymał emocjonalnie) |
 |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 12:47
|
|
|
A co później z tymi końmi robią, ci wspaniale właściciele, co płaczą nad losem swoich koni, po ich karierze wyścigowej?
dodane
Trzeba przyznać, że Koniofan wyrabia się jako moja najlepsza podstawa do refleksji, na które bym się nie zdobył, gdyby nie ten przedstawiciel klasy ludowej. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-05, 12:56
|
|
|
Tx -oderwałeś się od mas ,radzę ci wróć na ziemię Będziesz spowiadał się z pychy ,zarozumialstwa i tego co tu robisz |
 |
|
|
|
 |
Kioto
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 14:06
|
|
|
Słowa mają sens, kiedy za nimi idą czyny.
Nie widzę by trener Wyrzyk wycofał swoje konie z sobotnich gonitw.
Parafrazując cytat z Seabisquita: kiedy mały człowiek nie wie, ze jest mały, przypadkiem może dokonać rzecz wielką. |
|
|
|
 |
Koniofan
Dżokej Koniofan

|
Wysłany: 2019-07-05, 14:24
|
|
|
Wchodzę na stronę Służewca ,włączam kamerę "transmisja gonitw online" teraz fatalnie ją ustawili ,ale i tak widać z 1/5 toru ,nic się nie dzieje,nie polewają.Wczoraj w filmiku na żywo zrobili pokazówkę,ustawili zraszacze w tle i człowieczek mówił ,ze wylewają raptem 10 m szśc. wody -to jakaś kpina. Teraz liczą znowu na deszcz ,ale go nie będzie ,pada tyle "co ksiądz kropidłem " w Boże Ciało was pokropił ,a tu już piątek. Na co czekają ???
http://www.pogodynka.pl/radary
https://pl.sat24.com/pl
https://freemeteo.pl/pogoda/europa-pass/satelita-na-zywo/?gid=2411592&language=polish&country=gibraltar
https://www.accuweather.c...forecast/274663 |
 |
|
|
|
 |
kostor
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 14:28
|
|
|
| Trener zapowiedział, że sprawdzi stan toru w sobotę. Także jeśli tor będzie niedostateczny to można sie spodziewać wycofań w trybie dodatkowym. |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 14:58
|
|
|
1100 wyświetleń w 24h po otwarciu tego tematu (Oświadczenie trener Wyrzyka).
W tym samym czasie (ostatnie 24h) Droga do Derby: 250 wyświetleń. |
| |
|
|
|
 |
tx
Dżokej

|
Wysłany: 2019-07-05, 15:02
|
|
|
Kioto,
Wyrzyk jest skrajny, nie mały. Wielkość człowieka jest pośrodku, małość na krańcach. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,041 sekundy. Zapytań do SQL: 5
|